Jump to content



Προετοιμασια RAID_1?? προβλημα...


jax7480

Recommended Posts

Προετοιμασια Raid1

Εμφανιστηκε ένα προβλημα σημερα από το πουθενα. Η μαλλον καλυτερα δεν επρεπε να εμφανιστει και εμφανιστηκε γιατι σκαλιζα το πισι.

Το μηχανημα είναι ένα απλο συστημα με 2 δισκους σε Raid_0 για το λειτουργικο και αλλους 2 δισκους σε Raid_1 για τα backup μου. H μητρικη μια Asus P5Q Deluxe με ICH10R controller.

Ξυπνησα το πρωι λοιπον και ειπα να κανω ένα format στο μηχανημα μιας και ηθελα να αλλαξω το stripe size του Raid στον υπολογιστη και γιατι μετα την καθαρη εγκατασταση ηθελα να παρω ένα backup με το Acronis True Image.

Το λειτουργικο Windows Vista Ultimate SP1.

Κανω το φορματ στους δισκους με συστοιχια Raid 0 και ξεκιναω να στηνω το συστημα. Αφου εγκατεστησα τα παντα, ειπα να βαλω σαν τελος πριν να δημιουργησω το Image τα updates από την Microsoft ώστε να ειμαι και up to date τουλαχιστον μεχρι σημερα.

Βαζω κανονικα όλα τα updates, restart, εγκατασταση και λοιπες ιστοριες και ξεκιναω να τρεξω το Acronis.

Raid_1 ΑΦΑΝΤΟ. Πηγαινω στο My Computer τιποτα.

Πηγαινω στο Disk Management φαινεται ότι υπαρχει το Raid 1 αλλα δεν μπορω να κανω import τους δισκους στο συστημα.

Ανοιγω το Intel Matrix Storage Console και μου λεει ότι το Array κανει προετοιμασια.

Προετοιμασια για τι πραγμα ακριβως? Μεχρι την στιγμη που εβαλα τα updates από την Microsoft το Raid_1 επαιζε κανονικα. Από εκει εξαλλου εκανα εγκατασταση όλα τα προγραμματα μου. Χωρια του ότι για να τελειωσει η προετοιμασια λεει ότι θελει 4 ωρες.

Γνωριζει κανεις τι είναι η προετοιμασια του Raid1? Υπαρχει περιπτωση να χασω όλα τα δεδομενα? Γιατι αυτή την στιγμη εχει 500GΒ data μεσα.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Link to comment
Share on other sites

Για να κανει το mirror. Τυχαίνει μερικές φορές οι δίσκοι αποσυγχρονίζονται (σε crash π.χ. σε κανένα game) οπότε το βλέπει το Martix και αρχίζει το mirroring από την αρχή. Παίρνει αρκετή ώρα αν και σου λέει ότι μπορείς να δουλεύεις meanwhile. Το γεγονός ειναι ότι αν το ζευγάρι είναι ο κύριος δίσκος σου (OS + apps) τότε μόνο απλές δουλειές μπορείς να κάνεις (π.χ. να διαβάζεις ιστοσελίδες :D ). Μου έχει συμβεί 2 φορες σε crash στο Crysis.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.