Jump to content


Καλωδιο cat6


paoktothebone

Recommended Posts

Χαιρετω τα μελη του Forum!Μετακομιζω και δικτυωνω το νεο σπιτι και λεω να περασω καλωδιο CAT6 οπως αναφερεται και στον τιτλο...Ξερετε αν μπορω να βρω με εξτρα μονωση η ανωτερης ποιοτητας(Εχω ακουσει για CAT6a)...?Μενω 8εσσαλ(Λ)ονικη.

Ποσο μακρυα πιστευετε οτι πρεπει να ειναι τα καλωδια απο αυτα του ρευματος?

Link to comment
Share on other sites

τα cat6 δικτυου ειναι πολυ καλης κατασκευης και εχουν και εξτρα μονωση για αυτον ακριβως τον λογο, να αποφευγονται παρεμβολες απο αλλα καλωδια π.χ. ρευματος.

ο γενικος κανονας λεει παντως οτι τα καλωδια utp πρεπει να τρεχουν παντα παραλληλα με αλλες καλωδιωσεις (να μην τεμνονται ποτε δηλαδη) και οχι σε αποσταση λιγοτερη των 15εκατοστων.

αν επισης δινεις σημασια ακομα και στην τελευταια λεπτομερεια φροντισε οπου χρειαστει να γωνιασει το καλωδιο να γινει με οσο το δυνατον μεγαλυτερη καμπυλη (οχι ορθες γωνιες) και ποτε να μην το καρφωσεις στον τοιχο τελειως τεντωμενο.

σε περιπτωση που το καλωδιο βρισκεται σε εξωτερικο χωρο και τρωει μεγαλες διαφορες σε θερμοκρασιες,βροχες κλπ μπορεις να το μονωσεις με την μικροτερη διασταση αρμαφλεξ (υλικο που μονωνουν σωληνες θερμανσης και μοναδες aircondition)

εαν βρεις και λευκο αρμαφλεξ ακομα καλυτερα.σε περιπτωση που δεν βρεις και το ντυσεις με μαυρο ριξτου και ενα ασπρο μπογιατισμα.

αλλαγη το αρμαφλεξ θα χρειαστει μετα απο 5-8 χρονια ισως και παραπανω.

το cat6 παντως το θεωρω υπερβολη λογο δυσαναλογου κοστους σε σχεση με το cat5.

σαφως παντως εαν αποφασισεις για cat6 θα εχεις το κεφαλι σου 2 φορες ησυχο

αυτα:flower:

Link to comment
Share on other sites

Μπορεις να μου προτεινεις μαγαζια που μπορω να βρω τετοια καλωδιωση?Εχω κατι στο μυαλο μου αλλα αν εχεις να προτεινεις και συ για να παρω και αλλη γνωμη.Το καλωδιο 8α μπει μεσα στον τοιχο και εχω κανονισει να παει παραλληλα οπως το λες αλλα δν ξερω την αποσταση..Σε πολλα σημεια σιγουρα οι αποσταση απο το ρευμα ειναι μεγαλη...Αλλα ενδεχομενος να μικραινει οταν φτανουν να βγουν σε πριζες και τα λοιπα...Ειμαι διατε8ημενος να πληρωσω την διαφορα σε cat6 apo cat5.Δεν ειναι παγιο εξοδο,δινεις μια φορα και τελειωσε οποτε δν με πειραζει να δωσω κατι παραπανω.

Link to comment
Share on other sites

Αφου αποφασισες να τα περασεις μεσα στον τοιχο, η γνωμη μου ειναι να περασεις και δευτερο καλωδιο(σε περιπτωση φθορας του πρωτου δεν χρειαζεται να ξανασκαψεις τον τοιχο).

Οσο για μαγαζια μπορεις να ριξεις μια ματια στη Δωδεκανησου.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.