Jump to content



ρυθμίσεις bios Gigabyte X48 DQ6?


cryo.nio

Recommended Posts

Γεια σε όλους.Θα ήθελα λίγη βοήθεια με ρύθμιση στο bios (F6) όσων αφορά τα:

CPU/PCIEX Clock Driving control : αρχική δίνει 800mv

cpu clock skew control :default

(G)MCH clock skew control :default

ξέρω οτι αφορουν την "προταιρεότητα" ΝΒ η επεξεργαστή αλλα δεν ξέρω α) ποια τιμη εχουν στο default β)πιο κ σε τι τιμές περίπου με βοηθάει σε επiδόσεις.

αν κάποιος γνωρίζει πέρα απο συγκεκριμένες τιμές (που δεν μπορει να μου δώσει γιατι καταλαβαινω ότι εχουν να κανουν με τις υπόλοιπες ρυθμίσεις) να μου πει τη γενικότερη χρήση τους.

ΥΓ: Απτην στιγμή που δεν εχω καποιο προβλημα να αναβαθμίσω ΒΙΟΣ?

Link to comment
Share on other sites

Βαλε το F7 που ειναι πιο καλο σε 45nm CPU και δεν χρειαζεσαι ακομα να πειραξεις τις τιμες σε αυτα εφοσον δεν πας σε extreme λυσεις για ψυξη!Τα πιο κατω Volt settings να αλλαξεις και θα εισαι κομπλε στο OC! Αν θες να δεις τι κανουν ακριβως αυτα,απλως μπες σε κανενα φορουμ της Giabyte και δες;)

PS:Αν θες να πειραξεις κατι απο αυτα να ξερεις πως και τα 3 ειναι σχετικα μεταξυ τους,και τα Skew controls να κυμαινονται απο 0-150ps οσο πιο χαμηλα τοσο καλυτερα και λιγοτερο (lag)αλλα και παλι δεν θα δεις μεγαλη διαφορα!

Link to comment
Share on other sites

βασικα μολις πηρα κ εγω τη χ48 dq6... το θεμα ειναι

1) οτι δε μπορω να κλοκαρω τις μνημες. Το βαζω στα defaults κ μου τις παει στα 1066 5-7-7-24 :(. Τις ριχνω στα 890 κ μου τις παει στα 5-6-6-14 :whistling . Ολα αυτα παντα με 2.2 ρευμα (+0.4 απ τα bios). Τα δοκιμασα κ στα 2.3v αλλα τπτ. Καμια ιδεα?

Οι μνημες ειναι οι Cellshock 5-5-5-15 1066 2.3v

2)Με το που δινω ρευμα στο mch κ στο fsb γινεται απολυτα unstable το pc. Εκει που μου κλεινεi το orthos στα 5' οταν δινω ρευμα κλεινει στα 3'-2' ! Εχω δωσει step to step μεχρι κ +0.2!

Link to comment
Share on other sites

βασικα μολις πηρα κ εγω τη χ48 dq6... ... Ολα αυτα παντα με 2.2 ρευμα (+0.4 απ τα bios). Τα δοκιμασα κ στα 2.3v αλλα τπτ. Καμια ιδεα?

...Με το που δινω ρευμα στο mch κ στο fsb γινεται απολυτα unstable το pc. Εκει που μου κλεινεi το orthos στα 5' οταν δινω ρευμα κλεινει στα 3'-2' ! Εχω δωσει step to step μεχρι κ +0.2!

Στην Χ38 DQ6 (που εχει πανομοιοτυπο BIOS -εκτος του D.E.S.- ) αν αφησεις το VMCH default(η νορμαλ , δε θυμαμαι πως το λεει) κανει overvolt +0.2volt... , για αυτο μολις δοκιμαζες να του δωσεις "παραπανω".. ταση , γινοταν ασταθης ο υπολογιστης, στην ουσια λιγοτερη ταση του εδινες. VFSB για τις ρυθμισεις που τον εχω δεν εχει χρειαστει να δωσω , αν και μια φορα που ηθελα να δοκιμασω καπου που ηταν οριακα σταθερο το συστημα, μηπως και σταθεροποιηθει , μολις εδωσα λιγο ταση , εγινε χειροτερα , οποτε υποθετω οτι μπορει να συμβαινει κατι αντιστοιχο με το vmch , αλλα δεν εχω καποιο σημειο για να μετρησω , να το επιβεβαιωσω.

υ.γ. κανει και overvolt στις μνημες περιπου 0.03-0.04volt

Link to comment
Share on other sites

λοιπον... μετα απο δοκιμες :tomato: κατεληξα στα 4-4-4-8 @ 890 με 2.2v ρευματακι. Παρατηρησα μεν οτι ενω με το p35 ο 8400 ηθελε 1.375 ρευμα για να κατσει στα 4 τωρα θελει 1.4125 ενω σε load κατεβαινει στα 1.392 (συμφωνα παντα με hwmonitor + cpuz). Τελικα το mch ηθελε 0.1 ρευματακι για να "νιωσουν" οι μνημες ενω στο vfsb εχω δωσει 0.15v to οποιο ομως ισως κ να μην ειναι αναγκαιο...

Αμα ειναι θα δοκιμασω να παιξω με 8.5χ στον 8400 για να ανεβουν κ οι μνημες :D

Το vdroop πως γινεται να το μειωσουμε? (το loadline το εχω ενεροποιημενο)

@papatsonis οντως παιζει να χεις δικιο με το mch αλλα απ τη στιγμη που του δωσα 0.1 μου δουλεψε κανονικα. Παιζει να θελει αγαπη κ proderm το mobo

Link to comment
Share on other sites

http://www.hwbox.gr/showthread.php?t=1134&highlight=x48+vmod

Εγω το έκανα, αλλά αντι να το κρατήσει σταθερό, οταν φορτώσει ο CPU δίνει ~0.05 παραπάνω ρεύμα:worship::hehe:

Το mod τα σπαει αλλα δεν εχω κ το πιο σταθερο χερι για τετοιες δουλειες :( :mamba: .

Τελικα το mch χρειαζεται οντως ιδιαιτερη μεταχηρηση διοτι του εβαλα +0.3v κ το memtest απλα κρατησε μεχρι το 1.3%. Αφου το ξαναγυρισα στο +0.1v το εβγαλε το 20λεπτο με 4-4-4-10 @ 942 και 2.2v. Επισης πλεον με τα 471 fsb ο cpu θελει 1.425v k στο load 1.408v για να ναι rockstable. Το vfsb ηθελε ενα +0.15 για να νιωσει καπως καλυτερα... δοκιμασα κ παραπανω αλλα δεν ειδα διαφορα ! Ευχαριστω για τη βοηθεια παιδες :D

Link to comment
Share on other sites

αν αφησεις το VMCH default(η νορμαλ , δε θυμαμαι πως το λεει) κανει overvolt +0.2volt... , για αυτο μολις δοκιμαζες να του δωσεις "παραπανω".. ταση , γινοταν ασταθης ο υπολογιστης, στην ουσια λιγοτερη ταση του εδινες. VFSB για τις ρυθμισεις που τον εχω δεν εχει χρειαστει να δωσω , αν και μια φορα που ηθελα να δοκιμασω καπου που ηταν οριακα σταθερο το συστημα, μηπως και σταθεροποιηθει , μολις εδωσα λιγο ταση , εγινε χειροτερα , οποτε υποθετω οτι μπορει να συμβαινει κατι αντιστοιχο με το vmch , αλλα δεν εχω καποιο σημειο για να μετρησω , να το επιβεβαιωσω.

υ.γ. κανει και overvolt στις μνημες περιπου 0.03-0.04volt

Ακριβώς έτσι είναι, το ίδιο παρατήρησα και στην P35 και στην Χ38 (DS4)

Πάντως για fsb έως και 500, δεν χρειάστηκε να τα πειράξω καθόλου

Για 535fsb που έχω στην Χ38, vmch +0.25 + 6" fan στο chipset (must!), vfsb +0.1, vpci-e +0.1

Link to comment
Share on other sites

Παίδες θα ήθελα τα φώτα σας σε ένα πρόβλημα που έχω με το OC μου.Έχω την DQ6 X48 ,q600 oc στα 3.2 και geil evoone 4-4-4-12 800 8gb . To pc παίζει σταθερότατα σε 24 ώρες full load prime 95. Το θέμα είναι ότι μία φορά το τόσο οι ρυθμίσεις του oc γυρνάνε default και μάλιστα ο cpu πάει στα 2.1 χωρίς λόγο. Καμιά ιδέα???

Thanks

Link to comment
Share on other sites

Για το τι ο cpu παει στα 2.1 φταει οτι εχεις το c1e enabled. Οταν βλεπει οτι δε πολυχρησιμοποιειται ριχνει τον multi στα χ6... για το αλλο ζητημα θα σου πουν οι πιο εμπειροι σχετικα με το mobo ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.