Jump to content



ερώτηση για 3πλο raid


koukounis

Recommended Posts

έχω ήδη 2 80άρηδες σε raid 0 (μητρική ep35c-ds3r - chip ich9r). Θέλω να πάρω άλλο ένα σκληρό (640 western digital) για data.

Μπορώ να πάρω τα 80gb του 640άρη να κάνω ένα τριπλό raid με 3χ80 και να χρησιμοποιήσω τα υπόλοιπα σαν άλλο partition??? η τον χάνω όλο και βλέπει μόνο 80. Κάπου διάβασα ότι γίνεται με software raid αλλά δεν είμαι σίγουρος. Το software raid είναι το πρόγραμμα της Intel.

Επίσης αν γίνεται τι συμβαίνει με την ταχύτητα του raid και την αξιοπιστία του 640άρη?? Η κεφαλές του θα εξυπηρετούν και το raid και το άλλο partition. Αν συμβεί κάτι με το κομμάτι του raid στον 640άρη χάνεται και το άλλο partition??

Θέλω να το κάνω αυτό γιατί αν κάνω boot τον 640άρη (έχει ίδιες ταχύτητες με το raid των 2 80άρηδων απότι είδα σε τεστς) τότε μου μένουν αμανάτι οι 2 80άρηδες (είναι μικροί για data - Raid 0 για data δεν θέλω προφανώς - raid 1 χάνω τον ένα). Απλά σκέφτομαι μήπως μπορώ να κερδίσω άλλα 80 στο boot. στην τελική βάζω τον 640άρη για data και καθαρίζω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις πάντα πολύτιμες συμβουλές σας.

Link to comment
Share on other sites

dpolal αν ξέρεις κάτι περισσότερο please ενημέρωσε. Αυτό που ζητάει ο φίλος τεχνικά πρέπει να γίνεται. Είναι από τα ωραία που κάνει το Matrix της Intel. Απλά μέχρι τώρα δεν το επιβεβαίωσε κανείς (το έχω ρωτήσει κι εγώ πριν 2 χρόνια περίπου).

Κατα καιρούς έχουν υπάρξει άτομα στο lab που έχουν κάνει π.χ. RAID0 και RAID1 με ένα ζευγάρι δίσκων αλλά το παραπάνω που ζητά ο φίλος δεν έχει αναφερθέι ρητά ούτε έχει ειπωθεί ρητά ότι δεν γίνεται.

Αν κάποιος το έχει δοκιμάσει αν ενημερώσει.

Link to comment
Share on other sites

Το να βάλεις 2 παλιούς 80ρηδες και έναν καινούργιο 640 σε raid γίνεται αλλά δεν αξίζει τον κόπο.

Πρώτον επειδή οι διαφορές στην τάχύτητα είναι μεγάλες και θα χάσεις συνολικά (όπως αναφέρει ο φίλος το 2χ80 raid0 είναι ποιό αργό από τον νέο δίσκο)

Και δεύτερον επειδή η διαφορά στα μεγέθη είναι τόσο μεγάλη που ότι τύπο raid και να επιλέξεις θα ξοδέψεις πολύ χώρο από τον 640αρη άδικα...

Οπότε η λύση είναι:

1- 2x80 os + 640 data...(ταχύτητα αλλά όχι ασφαλεια)

ή

2- 640 os+data και 2χ80 σε raid-1 για τα ΠΟΛΥ valuable data...(ταχύτητα (του 640άρη)και ασφάλεια για λίγα σχετικά data)

Link to comment
Share on other sites

Καλά και σωστά όλα αυτά αλλά η ερώτηση είναι:

Μπορεί να βάλει 2x80 + 80_από_τα_640 σε RAID0 και τα υπόλοιπα 560_από_τα_640 σαν ένα ξεχωριστό partition ?

Δε ρωτάω τι είναι καλυτερο αλλά αν τεχνικά είναι εφικτό το παραπάνω σενάριο. Εγώ π.χ. θέλω να το κάνω με 250+250+250_από_500 με WD RE3 δίσκους.

Link to comment
Share on other sites

γινεται αλλα μη το κανεις

1ον οι 80ρηδες ειναι πιο αργοι και απο την γιαγια στο mr bean.

2ον οταν τα 80gb του 640ρη απασχολουνται με τους αλλους 2 θα καθυστερει και το αλλο partition το μεγαλο,οποτε ειναι ακομα χειροτερο:computer:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.