Jump to content


Μεγαλη διαφορα σε θερμοκρασιες απο πυρήνα σε πυρήνα...


TheoDV

Recommended Posts

Τον τελευταιο καιρό παρατηρώ μεγάλη διαφορά στις θερμοκρασίες του επεξεργαστή μου (q6600) απο πυρήνα σε πυρήνα...!Δεν είναι κλοκαρισμένος αυτη τη στιγμή για καποιον λόγο αλλα υπάρχει σχεδόν πάντα διαφορα περιπου 10 βαθμων απο τον πρωτο πυρήνα στον τελευταιο!Να σημειωθεί οτι απο πυρήνα σε πυρήνα η θερμοκρασία είναι σε αυξουσα σειρά!:triniti::triniti::triniti: Τι παίζει?

Link to comment
Share on other sites

κατά πάσα πιθανότητα με νέα πάστα και προσεκτικότερη εφαρμογή στη στρώση που θα κάνεις οι διαφορές θα μειωθούν.

οι διαφορές θερμοκρασίας μπορεί να είναι είτε στραβό heatspreader, είτε στραβή βάση ψύκτρας, είτε ανομοιόμορφη στρώση θερμοαγώγιμης, είτε συνδυασμός όλων αυτών.

ξεκινάς δοκιμάζοντας νέα πάστα (κατά προτίμηση ceramique),.....συνεχίζεις με lapping στο πάτο της ψύκτρας και για πιο hardcore καταστάσεις ξεκαπάκωμα επεξεργαστή και άπλωμα θερμοαγώγιμης και κάτω απο το heatspreader.

γνώμη μου είναι πάντως οτι η αύξουσα σειρά υποδηλώνει συνήθως κακό πάτημα ψύκτρας (πατάει καλύτερα σε 1 από τις 4 γωνίες) και εάν ξαναβάλεις πάστα (λίγο περισσότερη αυτή τη φορά στην απέναντι πλευρά από το σήμα με το βελάκι που βρίσκονται οι τελευταίοι πυρήνες) το πρόβλημα θα διορθωθεί αρκετά.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω...Απ οτι θυμαμαι δεν μου το εκανε απο την αρχη και να σου πω την αληθεια εκανα μια προσπαθεια να αλλαξω ψυχτρα και δεν τα καταφερα αρα μαλλον κατι παιζει με την παστα η με την παλια ψυχτρα γιατι βιαζόμουν λιγο οταν την ξαναεβαλα!:whistling:whistling:whistling:whistling:whistling:whistling

Link to comment
Share on other sites

αφου λες οτι προσπαθησες να την βγαλεις και επειδη δεν τα καταφερες την ξαναβαλες.προφανως και υπαρχει προβλημα και γιαυτο βλεπεις τοσο μεγαλες διαφορες στη θερμοκρασια.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.