Jump to content



Νομοθεσία και υποχρεώσεις καταστήματος σε περίπτωση βλάβης προϊόντος στο service τους


geogeoland

Recommended Posts

Χαιρετώ. Το θέμα έχει ως εξής... τελείωσε η μπαταρία απο το ρολόι μου (casio seapathfinder), λεω, να το παω να μου βάλουν μια άλλη, no problemo. Το παω, το αφήνω, σε ενα μαγαζί, μόνο ρολόγια πουλάει, κυρίως casio, εγνατία με αγίας σοφίας γωνία σχεδόν (Θεσσαλονίκη πάντα) (δε ξέρω αν είναι και επίσημος προμηθευτής), το παίρνει η μητέρα μου μετά απο καμια ώρα, το φέρνει, ηχείο caput. Ούτε στο ξυπνητήρι, ούτε στην αλλαγή των mode, ούτε στην αντίστροφη μέτρηση, πουθενά. Μόνο αν το κολλήσεις στο αυτί σου και έχει απόλυτη ησυχία ακούγεται (δεν έχει χαλάσει τελείως δηλαδή, παίζει κάπως). Διαολίζομαι (καινούργιο είναι, ακριβό είναι...), πατάω ενα τρέξιμο γιατί ήταν 2:30 και δεν ήξερα αν θα το προλάβαινα, τελικά πρόλαβα.

Τώρα... αναγκαστικά του το άφησα, καθώς άκρη δεν έβγαλε εκεί επιτόπου που το κοίταξε και έπρεπε να πάει στην αντιπροσωπεία. Μου είπε, μετά απο δική μου "ερώτηση" οτι δεν θα πληρώσω κάτι, αλλά έτσι δε σκέφτηκα εκείνη την ώρα να του πω να μου το δώσει εγγράφως... αύριο πρωί.

Για να είμαστε εντάξει όμως... τι προβλέπει ο νόμος σε τέτοια περίπτωση? Αν δηλαδή ενα προϊόν (αυτοκίνητο/ρολόι, whatever) που το έχεις παει για εναν απλό έλεγχο πχ και χαλάσει στο service, τί γίνεται? Η ηθική λέει οτι στο φτιάχνει ο τύπος με δικά του λεφτά και ζητάει και συγνώμη, αλλά...:hmm:

Link to comment
Share on other sites

Update: Λοιπόν, το ερώτημα εξακολουθεί να υφίσταται, αλλά πλέον κυρίως για εγκυκλοπαιδικούς λόγους. Τα παιδιά αποδείχθηκαν αρκετά πρόθυμα και γρήγορα ως προς την προώθηση του θέματος, έξοδα κλπ δικά τους (και εγγράφως πλέον), αλλά για να ξέρουμε και για πιθανή επόμενη περίπτωση...

Στον ΙΝΚΑ και στο Google με ενα σύντομο ψάξιμο, τίποτα...

Link to comment
Share on other sites

Νόμος 3043 21/08/2002

"Ευθύνη του πωλητή για πραγματικά ελαττώματα και έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτων, τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και άλλες συναφείς διατάξεις."

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.