Jump to content



Ψύκτρα για Sapphire HD 3850 512 AGP


Korgull_x

Recommended Posts

Εχω μια Sapphire HD 3850 512 AGP και θελω να της αλλαξω ψύκτρα. Αυτη που εχει κανει αρκετο θόρυβο, και εκτος των αλλων υπρεθερμαίνεται (70-75 βαθμους) χωρις να την κανω overclock, και παγώνει όλο το σύστημα. Οταν μετα το reboot φορτώνω το CCC, η θερμοκρασια δειχνει να ειναι στους 65 βαθμους. Με το ρυθμο που πεφτει, κατα το κολλημα υπολογιζω οτι ειχε ανεβει στους 70-75. :sick:

Το κουτί που έχω ειναι ενα ΝΖΧΤ HUSH και το PSU 520W (το οποιο θα αλλαξω σε 600αρι).

Αυτο που ρωταω ειναι τι ψυκτρα να του βαλω για μεγιστη ψυξη, χωρις να πρεπει να παω σε νερό.

Link to comment
Share on other sites

αν στο reboot βαράει 65 τότε όταν κολλάει είναι 85-90, και είμαι αισιόδοξος. Η πάρε κάτι ψε ζαλμαν (vf900 cu) ή βάλε να χτυπάει πάνω της κάποιο 12άρι. τι κουτί έχεισ? τι ανεμιστήρες έχει το κουτί?

Link to comment
Share on other sites

οχι, ειναι μονοκοματο το αριστερό sidepanel και το εχω αφησει ετσι για λογους ηχομονωσης [η εσωτερικη ηχομονωση που εχει το HUSH]. Λες να του ανοιξω καμια τρυπα για κανα 12αρι fan? δεν εχω τα εργαλεια γι'αυτό και επισης φοβαμαι οτι 8α μπαινει πολυ σκονη μεσα...

σκεφτομουν να βαλω ενα HDD frame 3 χ 5.25 με 12αρι fan (Οπως αυτό ή αυτό) και να ανοιξω ολες τις κλειστες θυρες επεκτασης πισω ωστε να δημιουργηθουν 2 διαφορετικα airflows. Ενα κατω και ενα πανω, μιας και η vga κοβει το μεγαλυτερο μερος απο τη διοδο του αερα απο τον μπροστινο κατω μεχρι τον πανω πισω.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά μπορείς να κοιτάξεις αυτή: http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/vga/v2/product_vga_cooler_v2.htm

Την έχω αγοράσει μόνο και μόνο για να βάλω δικό μου ανεμιστήρα και να την κάνω αθόρυβη. Την είχα αγοράσει απο e-shop περίπου 25 ευρώ. Εύκολη στην εγκατάσταση και σχετικά φθηνή. Γύρο στους 50 βαθμούς idle και 60-62 αν τύχει και βάλω κάποιο παιχνίδι. Ο ανεμιστήρας είναι στις 800 rpm περίπου.

Link to comment
Share on other sites

Accelero S1.(~17 € )

κανει νομιζω για την καρτα σου (τουλαχιστον ειναι συμβατη με την εκδοση PCIX)

ειναι αθορυβο (ελεω fanless) αλλα ειτε με turbo module (~€9) ειτε με δυο 9αρια fans(~5€) θα εχεις πολυ πολυ καλυτερες θερμοκρασιες.

Link to comment
Share on other sites

πολλά λεφτά ρε συ για agp μηχάνημα. δεν στερεώνεισ μέσα ένα 12άρι με straps πλαστηκα, να τη χτυπάει από μπρός προς τα πίσω, ανοιξε και τις πάνω και κάτω θύρες επέκτασης και θα αναπνεύσει. σε ρώτησα για το cpu για να δώ τι μηχάνημα είναι, αν αξίζει τα έξοδα δηλ.

Link to comment
Share on other sites

Φαντάσου ότι πριν κάτι μέρες είχαμε πάει σε κάποιου παιδιού το σπίτι και ήμασταν έξω στο μπαλκόνι και benchάραμε και με θόρυβο, από κάτω τα αυτοικίνητα, και πιο πολύ ακούγονταν τα delta......

Link to comment
Share on other sites

α, τοσο πολυ... ειδα κατι 52db και 130cfm... αλλα ναι, δε 9α μπορω να κοιμη8ω...

So, αμα πανω στην Scythe Musashi SCVMS-1000 βαλω 2 noctua 92mm? και πως θα "πιασω" το fan πανω στην ψυκτρα... ειναι πρωτη φορα που χρειαζεται να βαλω ψυκτρα σε καρτα γραφικων, και δεν εχω ιδεα. οι εικονες απο τα sites των ψυκτρων δε βοήθησαν ιδιαίτερα...

Yπ'όψιν, εχω απανω και μια SB audigy SE και ενα sata controller. Η MoBo είναι η Asus a8v se deluxe.

Παντως μεχρι 50euro δινω για το συστημα ψυξης της vga. Αλλωστε ειναι τα τελευταια φραγκα που θα δωσω γι αυτο το συστημα...

Μετα θα φυλαξω fragκs για νεο pc, ειδικα τωρα που 8α πεσουν οι τιμες λογω i7.

Link to comment
Share on other sites

Athlon 64 x2 3800+ (dual core @ 2200mhz) s939

Βρήκα και αυτή. Ελεγα να της βγαλω 2 delta fans...

τι λετε?

To μοντέλο FFB1012EHE της Delta, νομιζω οτι θα κανει καλη δουλεια...

nr55552038.jpg

Και για τα αξιαγάπητα 12αρια..

Link to comment
Share on other sites

:hang3: :hang3: :hang3: :hang3: :hang3: :hang3: :hang3: :hang3:

*cough* *cough* OMFG!!!

Nομιζω οτι το πρωτο video με επεισε.... το δευτερο.... θα με στοιχειώνει για μερικα βράδια....

Μετα απο μια πιο προσεκτικη ερευνα νομιζω οτι η ARCTIC COOLING ACCELERO S1 REV.2 ειναι καλυτερη. Απο κει και περα μου μενει να βαλω και καποιο ανεμιστηρακι. Βρηκα τα εξης, αλλα θα ηθελα και γνωμες απο εσας (μεχρι 25ευρω):

1. Noctua NF-P12 (ειμαι πολυ ευχαριστημενος με αυτα, τα εχω στο tower)

2. THERMALTAKE A2449 CYCLO 120MM RED PATTERN FAN(απ οτι λεει το eshop βγαζει 10cfm παραπανω απο τα Noctua)

3. ARCTIC COOLING TURBO MODULE(παροτι ειναι τα μαμίσια της ψυκτρας, δεν εμπιστευομαι το οτι ειναι λεπτά, 80αρια και εχουν πολυ χαμηλες στροφες)

Οσο για thermal paste χρησιμοποιω ARCTIC SILVER 5.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.