Jump to content



ΟΘΟΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ!!!


fireman24

Recommended Posts

Έπειτα από χιλιάδες ώρες ανάγνωσης σε πολλά forum σε όλο το κόσμο γύρω από την αναζήτηση της κατάλληλης οθόνης κ μετά την πτώση της τιμής της ίντσας στην Ελλάδα, θα ήθελα να γράψω στο thelab ,για παρθενική μου φορά, με τη βοήθεια ανθρώπων που αγαπάνε την ποιότητα αλλά κ την τσέπη τους ένα οδηγό για όλες τις παραμέτρους όσο αναφορά το κατάλληλο μέγεθος οθόνης για κάθε χρήση, τα χαρακτηριστικά τους κ τον εξοπλισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, με σκοπό να βοηθήσει τους ανυποψίαστους καταναλωτές να μην πιάνονται κότσοι......:haha:

------λοιπον αρχιζουμε..... Τα panel που επικρατούν αυτή τη στιγμή είναι τα TN.Είναι πιο οικονομικά κ εφόσον αναφέρομαι στο μέσο Έλληνα είναι η ιδανική επιλογή. Για επαγγελματίες, όπως πολιτικοί μηχανικοί και γραφίστες, καθώς επίσης και για χρήση photos,media και gaming το μέγεθος της οθόνης πρέπει να είναι πάνω από 22 ίντσες. Έτσι, οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να εντοπίζουν πιο εύκολα την κάθε λεπτομέρεια που είναι απαραίτητη στην ασχολία τους. Αντίθετα, μια οθόνη 19 ιντσών είναι κατάλληλη για την διατύπωση κ την επεξεργασία κειμένων. Είναι αποδοτική και ξεκούραστη στα μάτια, καθώς αποτελεί μια οικονομική λύση για τους καταναλωτές.

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που πρέπει να πρέπει να εξετάζονται κατά την αγορά μιας οθόνης είναι ο χρόνος απόκρισης και το contrass.:yawn:

χαρακτηριστικά...

α)Ο χρόνος απόκρισης (ms milisecond) αναφέρεται ειδικά στις οθόνες που προορίζονται για την χρήση ταινιών και παιχνιδιών. Παρατηρώντας τις οθόνες των 2ms σε σύγκριση με αυτές των 5ms με κοινά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, θα παρατηρήσετε την αυξημένη τιμή της δεύτερης. Βέβαια, οι τιμές αυτές αποκλίνουν από τις πραγματικές συνήθως για εμπορικούς λόγους. Άρα όσο πιο μικρός είναι ο χρόνος απόκρισης τόσο το καλύτερο. Να είστε σίγουροι ότι κάνατε μια σωστή επένδυση για τα μάτια σας μόνο….:blink:

β)Το contrast χωρίζετε σε στατικό και δυναμικό .Το στατικό, αναφέρετε σε ο,τιδήποτε μένει σταθερό στην οθόνη, όπως οι εικόνες. Είναι πολύ σημαντικό για την καθαρότητα της εικόνας. Το κόστος είναι μεγάλο για τις εταιρείες στην αγορά του. Κάτι πολύ σημαντικό… Λίγες εταιρείες αναφέρουν την τιμή αυτή στα χαρακτηριστικά μιας οθόνης. Αυτό αποτελεί ένα διαφημιστικό τρικ, γιατί σίγουρα δεν συμφέρει κάποιους να χαθεί η αίγλη του προϊόντος που πουλάνε. Η αναγραφή του στα προιόντα σημαίνει ότι πρόκειται για μια ποιοτική επιλογή σε θέματα στατικού περιεχομένου. Η ιδανική ,για μένα, τιμή του είναι >1000.Η δυναμική αντίθεση πάλι είναι ότι έχει να κάνει με ένταση χρωμάτων εν κίνηση πάνω από 10000 πλέον είναι μια χαρά δεν θα χρειαστείτε παραπάνω πιστέψτε με.:suicide:

γ)Εξοπλισμός:

ι)Εισοδοι....Τέλος, ο εξοπλισμός των οθονών όσο αναφορά τις εισόδους είναι τα εξής hdmi,¨dvi, usb, dsub 15 pin, scart.Όλα αυτά είναι συνήθως οι λόγοι που ανεβαίνουν οι τιμές σε μια οθόνη. Η hdmi θύρα είναι ένα από τα πράγματα που πληρώνεις ακριβά αλλά είναι απαραίτητη στην οθόνη της επιλογής σου για μελλοντική χρηση.Καθώς επίσης χρησιμοποιείται στην σύνδεση παιχνιδομηχανών, πράγμα πολύ βολικό για ένα media play room.:)

ιι)Εξοδοι....Στις εξόδους αναφέρονται τα

ιwebcam, tvtuner, ηχεία, mic.Είμαι πολύ επιφυλακτικός για το ποιόν των εξόδων μιας οθόνης. Όμως για κάποιον που τα θέλει όλα και χωρίς να πιάνουν χώρο κωλολέει. Το θέμα είναι ότι δεν έχεις επιλογές να τα αντικαταστήσεις. Φυσικά αυτό το πληρώνεις ακριβά….

:nono:

Αυτά λοιπόν είναι κάποια βασικά κριτήρια, αλλά όπως έχω ακούσει από πολλούς να λένε άμα δεν δεις την οθόνη να παίζει δεν μπορείς να καταλάβεις αν σου ταιριάζει γιατί τελικά είναι όλα θέμα γούστου. Ελπίζω να σας έδωσα μια ιδέα για το πώς πιστεύω πως μπορείς να επιλέξεις μια οθόνη κ θα ήθελα να με διορθώσετε αν έχω δώσει λάθος οδηγίες η αν έχω παραλείψει κάτι σημαντικό να κάνετε τις δικιές σας προτάσεις αγοράς κ να βοηθήσετε το κόσμο που έχει άγνοια να μην τον εξαπατούν:book:

Προσοχή!!!

Όλες αυτές οι τιμές πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι είναι κατά προσέγγιση και δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα. Η σωστή ρύθμιση μιας οθόνης είναι αυτή που δείχνει τις πραγματικές δυνατότητες της, όμως επειδή συνήθως είναι εξαιρετικά δύσκολη αυτή η εργασία ο εκάστοτε κατασκευαστής έχει προβλέψει να τις αναφέρει στην ιστοσελίδα του, καθώς υπάρχουν και προγράμματα αυτόματης ρύθμισης ώστε να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν το επιχειρήσετε πιστέψατε με θα δείτε διαφορά…

:hi:

Link to comment
Share on other sites

Kαλή η προσπάθεια αλλά αφού έκανες μισό κόπο να τα μαζέψεις κάνε άλλο μισό να τα φτιάξεις και λίγο έτσι ώστε να διαβάζονται και να βγαίνει νόημα.

Σε μερικά σημεία φαίνεται σαν να έχει γίνει μετάφραση από μηχανή.

Link to comment
Share on other sites

η διορθωση οντως εχει γινει απο world-->ορθογραφικος ελεγχος.Αν σκεφτεις ομως οτι στελνω απο τη μοναδα μου κ το θεμα δημιουργηθηκε στις μη δημιουργηκες ωρες μου μεσα στο στρατοπεδο κ ειδα μερικα θεματα που ηταν πιο περιληπτικα απο το δικο μου μαλλον δε θα ασχοληθω αλλο.ευχαριστω παντως.

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά καλή προσπάθεια.

Πάντως ο ορθογράφος του word αποκλείεται να είναι τόσο ανορθόγραφος. Αν θες διόρθωσε τον τίτλο καθώς το ΟΘΩΝΕς θα μας κάνει να ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε.

Link to comment
Share on other sites

Προς στιγμη νόμισα ότι μπήκα σε λάθος site. Τι στο δια! λέω, τι σχέση έχει ο Όθωνας με το lab? Μήπως ήταν overclocker? :suicide2:

Anyway, επιβραβεύω την προσπάθεια του φίλου, απλά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά χάλια.

Link to comment
Share on other sites

Θα ασχοληθω η κυρια ασχολια μου παντως ειναι το hardware θα σας δειξω λοιπον κ κατι απο costum υδροψυξη που γουσταρω τρελα μπορει να μην ειμαι καλος σαν κειμενογραφος αλλα πιανουν τα χερακια μου.thanks παντως που μου δινετε κουραγιο εστω κ αν ηταν πατατα :banging::banging::banging:

Link to comment
Share on other sites

β)Το contrast χωρίζετε σε στατικό και δυναμικό

http://en.wikipedia.org/wiki/Display_contrast#Static_contrast

Static contrast

The standard procedure for contrast evaluation is as follows:

1 apply the first test pattern to the electrical interface of the display under test and wait until the optical response has settled to a stable steady state,

2 measure the luminance and/or the chromaticity of the first test pattern and record the result,

3 apply the second test pattern to the electrical interface of the display under test and wait until the optical response has settled to a stable steady state,

4 measure the luminance and/or the chromaticity of the second test pattern and record the result,

5 calculate the resulting static contrast for the two test patterns using one of the metrics listed above (CR,CM or K).

When luminance and/or chromaticity are measured before the optical response has settled to a stable steady state, some kind of transient contrast has been measured instead of the static contrast.

Dynamic contrast

This is a technique for expanding the contrast of LCD-screens.

LCD-screens comprise a backlight unit which is permanently emitting light and an LCD-panel in front of it which modulates transmission of light with respect to intensity and chromaticity. In order to increase the contrast of such LCD-screens the backlight can be (globally) dimmed when the image to be displayed is dark (i.e. not comprising high intensity image data) while the image data is numerically corrected and adapted to the reduced backlight intensity. In such a way the dark regions in dark images can be improved and the contrast between subsequent frames can be substantially increased [3]. Also the contrast within one frame can be expanded intentionally depending on the histogram of the image (some sporadic highlights in an image may be cut or suppressed). There is quite some digital signal processing required for implementation of the dynamic contrast control technique in a way that is pleasing to the human visual system (e.g no flicker effects must be induced).

The contrast within individual frames (simultaneous contrast) can be increased when the backlight can be locally dimmed. This can be achieved with backlight units that are realized with arrays of LEDs [4]. High-dynamic-range (HDR) LCDs are using that technique in order to realize (static) contrast values in the range of CR > 100.000 [5].

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο, καλό το κείμενο. Δώσε όμως και μια παρότρυνση να δει ο κόσμος ένα "καλό" πάνελ (spva-sips) να ξέρει τι συμβαίνει εκεί έξω με τα χρώματα και τις γωνίες θέασης. Μπράβο όμως, είσαι φαντάρος και έχεις και ελεύθερο χρόνο... εγώ γιατί δεν είχα;:sarcastic:

Link to comment
Share on other sites

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168030 επισης κατα τη ταπεινη μου αποψη αυτη η οθονη τα κανει πραγματικα ολα TV,ALL CONSOLE GAMING, FULL HD,PC GAMING ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΑΣ κ το πιο συμαντικο φοβερο static contrast 1000:1 αυτο που σας ελεγα καλα χριστουγενα:clap:
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.