Jump to content



Αυξηση εμβελειας Ασυρματου ρουτερ


Seek & Find

Recommended Posts

Η κατασταση εχει ως εξης εχουμε 2 σπιτια που απεχουν μεταξυ τους σε ευθεια 500μ περιπου στο Α υπαρχει ενα level one wbr 3460a με αποσπόμενη κεραια. στο Β υπαρχει ενα λαπτοπ το οποιο φυσικα δεν βλεπει το ρουτερ. πειτε μου σας παρακαλω μπορω με μια μεγαλη κεραια εστω στην ταρατσα του Α να ενισχυσω το σημα ωστε να το δει το σπιτι Β και να εχουμε ικανοποιητικη ταχυτητα; Εαν γινεται τι κεραια θα χρειαστω και ποσο ειναι το κοστος;

Εαν οχι εχετε να μου προτεινετε καποια λυση να κανω αυτο που θελω;

Ευχαριστω παιδες.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχην και κατευθιντικη κεραια να βαλεις στο σημειο Α ΠΡΕΠΕΙ να εχει οπτικο παιδιο με το σημειο Β κατι που δεν βλεπω να γινεται αποτι λες...Πρεπει να παρεις 2 κεραιες κατευθηντικες 2 Access Point 2 κουτακια στεγανα 2 POE και να τα στησεις και στις 2 ταρατσες και να κοιτανε μεταξυ τους απευειας και να κατεβαινει απλα και στα 2 σπιτια 1 καλωδιο UTP και απλα θα το συνδεσετε στις καρτες δικτιου σας και ειστε ΟΚ!!!!

Link to comment
Share on other sites

διαφωνω με τον προλαλησαντα στο εξης.2 ΑΡ δεν χρειαζονται.Παιρνεις με 50-60 ευρω κατευθυντικη κεραια για το ΑΡ πουχεις τωρα και μετα ανοιγεις το λαπτοπι στο μερος πουχει την ασυρματη καρτα.Νομιζω πολλα εχουν περασμενη μια mini pci πουχει ειδικους κονεκτορες τυπου UFL για κεραια.Αν ειναι ετσι παιρνεις και pigtail ,και παιρνεις και καλωδιο lmr400 (για να διατηρησεις την ψυχικη σου υγεια προτεινω να το παρεις με περασμενους κοννεκτορες) αναλογως των αποστασεων που χωριζουν κεραια'AP και κεραια'laptopι,παιρνεις και 2η κατευθυντικη κεραια και 2ο κομματι LMR400 κανεις ευθυγραμμιση,ελεγχεις αν εκπεμπεις νομιμα'(Δηλ το αθροισμα Εκπομπη ΑΡ(μεχρι 20dbm θα φτανει)+απολαβη κεραιας(μεχρι 24-30dbi μπορεις να βρεις)-απωλειες καλωδιων(-0,5db/m νομιζω) -απωλειες κονεκτορων <20 db (ΠΡΟΣΕΞΕ ,ΞΕΠΕΡΝΙΕΤΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΡΙΟ)(μην το περιφρονησεις αυτο γιατι αν ριξει καταγγελια κομπλεξικος γειτονας που νομιζει οτι επικοινωνεις με τα Βριλ η ΕΕΤΤ θα σου κατασχεσει τον εξοπλισμο και θα κλαις ) εισαι αρχοντας.

Σημεια προσοχης :1)Αν η αποσταση κεραιας'AP η κεραιας λαπτοπ ειναι μεγαλη (10m)...

2)το LMR400 ειναι ΦΟΒΕΡΑ δυσκαμπτο και ακριβοτερο απο τα κοινα καλωδια (3 eurw μετρο νομιζω).Αν προκειται να χρησιμοποιησεις πολυ καλωδιο μην μασησεις απο κανα γατονι και παρεις RG213 πουχει ΠΟΛΥ μεγαλυτερες απωλειες...

3)Πολυ καλη στηριξη τις κεραιες,γινεται πανευκολα η στραβη.

4) τσεκαρε και διπλοτσεκαρε τι ειδους κονεκτορες θα εχει ολη η κατασκευη σου,μην αγορασεις λαθος καλωδια,κονεκτορες.Εαν κανεις λαθος ειναι φοβερα δυσκολο για μη ειδικο να προσαρμοσει κονεκτορα σε καλωδιο και θελει γνωσεις και εμπειρια.

5)αν πετυχει η ασυρματη συζευξη,μην διακινεις p0rn με αυτην γιατι εχει αποδειχτει πως τα καλωδια σκουριαζουν γρηγοροτερα.

6)Πολυ καλη στεγανοποιηση παντου με λαστιχοταινια.Εστω και λιγη σκουρια θα δυσκολεψει την ζωη σου.

Link to comment
Share on other sites

Αντί να ανοίξει το φορητό και να κάνει πατέντα με την κεραία και τα καλώδια που αναφέρεις δεν είναι ποιό εύκολο και φθηνό να πάρει ένα ακόμα access point όπως προτείνουν στην πρώτη απάντηση ;;;;

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. η πρωτη λυση με τρομαζει λιγοτερο.. μπορει καποιος να μου πει τι ειναι τα poe; αν καταλαβα καλα το ρουτερακι δε κανει μπορειτε να προτεινετε ενα φθηνο σχετικα και καλο AP για να παρο 2χ απο αυτο;

Link to comment
Share on other sites

POE (Power Over Ethernet) = access point που μπορεί να τροφοδοτηθεί με ρεύμα από το utp καλώδιο χωρίς να χρειάζεται έξτρα μπρίζα εκεί που θα μπεί.

Πάντως αν τα σπίτια έχουν οπτική επαφή προχώρα, αν όχι άστο καλύτερα.

Πολύ γενικά, στήνεις τα δύο access points σε σημείο που να έχουν οπτική επαφή.

Επειδή είπες για 500 μέτρα απόσταση θα χρειαστείς κατευθυντικές κεραίες.]

Αφού εξασφαλίσεις τα παραπάνω τα σετάρεις έτσι ώστε να κάνουν δικτυο.

Συνδέεις στο ένα το adsl modem, καλύτερα να είναι router έτσι ώστε να λειτουργεί ανεξάρτητα από τα πισί και να αποφύγεις τα internet connection sharing.

Πάνω στο δίκυτο σου πλέον μπορείς να βάλεις 1-2-3-... πισί και να έχουν όλα νετ.

Καλό κουράγιο πάντως.

Link to comment
Share on other sites

TP-Link απλό 27.90€

TP-Link Extended Range 31.90€

Αποτι βλεπω υποστηρίζουν καποιο bridge mode για να συνδεθούν μεταξύ τους οι 2 συσκευες, μαλλον με WDS το κανουν. Το κακό είναι οτι δεν ρυθμίζουν την ισχύ, που σημαινει οτι με κατευθυντικες κεραιες των 20+dB θα εισαι ΠΟΛΥ εκτος ορίων, χωρίς να χρειάζεται κιόλας. Αν εχεις οπτικη επαφη στα 200-250m μπορει να παιξει και με τις δικες τους κεραιες, οποτε αξιζει να παρεις τα extended range για να το δοκιμασεις.

Πάντως με 30€ παίρνεις 6 μηνες internet απο τη forthnet...

Link to comment
Share on other sites

Με τα ασηρματα δικτυα ασχολουμε απο την εποχη του TWMN και εχω και δικο μου ασυρματο κομβο αυτο που σου προτινω ειναι ο ποιο ασφαλης και στανταρ τροπος....Οι κατευθυντικες ξεκινανε απο 30 ευρω και πανω αναλογα με τα ποσα DBi θα παρεις.Αμα θελεις φτηνες να κανεις την δουλεια θα παρεις της εταιριας Stella Doradus.

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αλλά για να μην ανοίγω καινούριο θέμα, πως μπορώ να αυξήσω την εμβέλεια ασύρματου δικτύου σε laptop?Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια λύση σε usb, pcmcia ή αν γίνετε να βάλω εξωτερική κεραία χωρίς να ανοίξω το laptop?

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αλλά για να μην ανοίγω καινούριο θέμα, πως μπορώ να αυξήσω την εμβέλεια ασύρματου δικτύου σε laptop?Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια λύση σε usb, pcmcia ή αν γίνετε να βάλω εξωτερική κεραία χωρίς να ανοίξω το laptop?

στο κατω μερος του λαπτοπ σου εχει ενα καπακι για την ασυρματη καρτουλα.Δες στο μανουαλ ποιο ειναι αυτο το καπακι,και ανοιξε το.Δες αν πανω στην καρτουλα εχει εναν κονεκτορα σαν τον εικονιζομενο

http://en.wikipedia.org/wiki/U.FL

κοιτα καλα,επειδη οπως βλεπεις και στην φωτο ειναι τραγικα μικροσκοπικος και λογικα θαναι συνδεδεμενος στην εσωτερικη κεραια του λαπτοπ.Εαν βρεις τετοιο κοννεκτορα (μερικες καλες καρτες wifi εχουν 2πλο κιολας,οποτε ισως να μην χρειαστει να ξεκουμπωσεις τον υπαρχοντα) ξεκουμπωνεις τον κοννεκτορα της κεραιας,και αγοραζεις ενα καλωδιακι σαν αυτα http://shop.antcor.com/shop/index.php?cPath=45 ,του οποιου το ενα ακρο το συνδεεις στο λαπτοπι και το αλλο ακρο το στηριζεις καπου με πατεντα.Στο αλλο ακρο αγοραζεις και κουμπωνεις μια εξωτερικη κεραια ,η οποια εννοειται πως θα προσεξεις πριν αγορασεις να υποστηριζει το εν λογω βυσμα.Προσεχε γιατι ο μικροσκοπικος κοννεκτορας τυπου ufl εχει πεπερασμενο αριθμο κουμπωματων και ξεκουμπωματων (10 νομιζω,ναι καλα διαβασες 10!) και αν το παρακανεις θα τον διαλυσεις.Επισης το λεπτο καλωδιακι κοβεται πανευκολα,οποτε θελει κι εδω προσοχη...Επισης,εχε υποψη σου πως πρεπει να τηρησεις τα νομιμα ορια εκπομπης και εκτος αυτου αν το παρακανεις με την εξωτερικη κεραια αυξανεις πολυ την ακτινοβολια που εκπεμπει το λαπιτοπι σου.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δύσκολο να γίνει αυτό.Το laptop ανήκει σε κοπέλα και το αγόρασε πριν λίγες μέρες οπότε δύσκολο να το ανοίξει.Καμία εξωτερική λύση δεν υπάρχει?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έχω φτίαξει με ένα φίλο μου ασύρματο δίκτυο και μπορώ λόγω εμπειρίας να σου πω τα εξής. Πρώτα επιβεβαιώσαμε την οπτική επαφή μεταξύ των σπιτιών μας χρησιμοποιώντας ένα flasher και κιάλια και περιμέναμε να σκοτεινιάσει λίγο. Όπως κατάλαβες αφού το έβλεπε προχωρήσαμε στο επόμενο βήμα. Πήρα το laptop στα χέρια και μετρώντας το σήμα μέσω του Netstumbler του έλεγα πως να μετακινεί την κεραία του. Μετά έγινε το ανάποδο για τη δικιά του πλευρά και εδώ και 3 χρόνια που το έχουμε φτιάξει το δίκτυο παίζει χωρίς κανένα πρόβλημα. Θα σου πρότεινα δύο yagi κεραίες την WAN-2118 18dBi από την Level One. χρησιμοποιούμε 2 access points με αποσπώμενες κεραιες.Η απόσταση είναι γύρω στα 400 μέτρα. Εννοείται βέβαια πως θέλεις ιστό και να ανεβάσεις τις τροφοδοσίες στην ταράτσα. Οι τροφοδοσίες είναι πολύ συμαντικό να είναι εντάξει αλλίως θα έχεις πρόβλημα στο link. Καλό είναι να χρησιμοποιήσεις power over ethernet. Το καλό με αυτο τη συνδεσμολογία είναι οτι δεν έχεις απώλειες πάνω στο καλώδιο της κεραίας αφού η απόσταση είναι μικρή και οτι ανεβάζεις στην ταρατσα μόνο ένα utp καλώδιο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.