Jump to content



Παιδιά help για cd boot


ManosRK

Recommended Posts

Έχω στο πισι απλή έκδοση Ubuntu την (προτελευταία) και τώρα θέλω να τα σβήσω και να βάλω Win XP SP3. Πάω BIOS, βάζω First Boot: CD-ROM, Save, Restart και όταν βάζω το cd στην επανεκκίνηση δεν κάνει boot απ'το cd. Περνάει το booting (αντι να μου πει το κλασσικό "Press any key if u want to boot from CD") και μετά βγάζει GRUB 1.5.0. και δίπλα read error. Τι κάνω ? Μπορώ να το κάνω αυτό από μέσα στα Ubuntu ? (Μάλλον όχι, γιατί δοκίμασα να βάλω το cd και πατάω να τρέξει το Install και λέει unsupported file format). Help (επείγον!)

Link to comment
Share on other sites

Now i get you...

Θα μπουτάρω το cd σε τι ? :hehe: Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο που λες εδώ (ή δεν το βλέπω εγώ λολ)

η οθόνη που μου βγάζει είναι η εξής...

UBUNTU logo

και τις επιλογές:

Try without any changes to your computer

Install Ubuntu

Check CD for defects

Test memory

Boot from first hard disk (έναν δίσκο έχω στο σύστημα αυτόν με τα Ubuntu)

και από κάτω κάτι άλλα...

F1 Help F2 Language F4 Modes F5 Accessibility F6 Other options

That's all i've got

Το CD των XP ΔΕΝ το αφήνει να bootάρει καν!

Link to comment
Share on other sites

Τώρα μου έκανε κανονικά start up και μου έβγαλε δύο εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας, Examples και Install. Πατάω Install σωστά ?

EDIT: Ωραία έφτασα στο σημείο που απ'ότι κατάλαβα θα γίνει η δουλειά μου. Είμαι στο στάδιο "Προετοιμασία χώρου στο δίσκο"

Παρακάτω τι γίνεται ?

Link to comment
Share on other sites

Μου άργησες και τα έκανα sK@t@ :hehe: lol [γενικά δεν έχω υπομονή (bad thing)], εκεί λοιπόν που ήμουνα στην προετοιμασία που σου είπα μου έρχεται η φαεινή ιδέα (επειδή δεν είχα ιδέα τι να κάνω εκεί) να τρέξω την εντολή "sudo gparted" και να σβήσω ΟΛΑ τα partitions στο Terminal. Total Disaster!!!! τώρα πλέον δε bootάρει ούτε Ubuntu ούτε XP και μετά από κάποιες άλλες λαλακίες που επίσης έκανα έκαψα τον δίσκο με τη μια και αύριο πάω να πάρω άλλον στο Πλαίσιο.

Σ'ευχαριστώ ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ πολύ που ασχολήθηκες μαζί μου πάντως :).

(ΜΑΚΡΙΑ από Linux for/by me, έχω κάψει 2 δίσκους!. Αν δεν ξέρεις που μπλέκεις...)

Link to comment
Share on other sites

Στα πρώτα post που λες ότι παρέκαμπτε το CD ως πρώτη boot συσκευή, είχα το ίδιο πρόβλημα χτες σε μια DFI P45 που έβαλα winXP χωρίς να ορίσω partitions στο δίσκο και μπήκαν στο δίσκο Ε: (έγινε αυτόματα partition με όνομα Ε: ....ήμαρτον)

Στο θέμα: χρειάστηκε να ενεργοποιήσω ένα "boot other devices" για να bootάρει από το CD των win εκ νέου και να κάνω νέα εγκατάσταση. Δηλαδή είχα κατά σειρά: FD, CD, HD, allow other boot (ή κάπως έτσι). Οι δίσκοι μου ήταν σε RAID0.

Link to comment
Share on other sites

ΚΟΥΛΟ off topic follows!!

Πήγα να πάρω δίσκο όπως είπα και έκανα λάθος και πήρα SATA 160άρη (επειδή δεν είχε 120) και πήγα σπίτι και βρήκα πως δεν μπαίνει επειδή ήθελε ΑΤΑ (η mobo είναι ΠΟΛΥ παλιά) αλλά οκ το έβαλα στο πισι της αδερφής μου και θα τον κάνω raid (έχω απάνω έναν 80άρη για OS και τον 160 για τα υπόλοιπα). Γκαντεμιάς συνέχεια: Πήγα να πάρω έναν ATA αυτή τη φορά (όλες οι αγορές στο Πλαίσιο Ταύρου) και παίρνω έναν 320άρη επειδή δεν είχε 120άρη και πάω σπίτι για ν'ανακαλύψω ότι η mobo δεν παίρνει παραπάνω από 120GB, λόγω παλιού BIOS (μάλλον) :suicide2:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.