Jump to content



Μπάχαλο με μνήμες (help)


neuromancer

Recommended Posts

Δύο θέματα: μαϊμού Dominator (?) και αόρατα επιπλέον GB

1. Κοιτάω ένα ζευγάρι dominator 2x2 GB στα 1066 με Everest 4.20 σε PC με DFI 975Χ και σε PC με DFI P45 και βλέπω το εξής κουφό:

DIMM1: Corsair XMS2 CM2X2048-6400C5DHX

DIMM2: Corsair Dominator CM2X2048-8500C5D

Οι μνήμες υποτείθεται είναι 8500 (στα 1066). Μας δουλεύουν ? Δεν θα έπρεπε να είναι ίδια τα dimms ?

2. Στο PC της υπογραφής δοκίμασα να βάλω 2x1 GB ειπλέον RAM. Και τα 2 ζευγάρια είναι OCZ 6400 (800άρες) με τη διαφορά ότι το ένα είναι διετίας και το άλλο καινούριες. Οι καινούριες γράφουν πάνω για 1.9Volt ενώ οι παλιές είχαν παίξει στα 800 με 2.1 Volt (η μητρικη επίσημα είναι 667άρα αλλά με κάποιο bios update έβλεπε και 800άρες). Το πρόβλημα είναι ότι στο PC της υπογραφής τα windows XP 32 βλέπουν 2 GB ενώ στο Everest φαίνονται και τα 4 DIMM και επίσης στο boot το bios "μετράει" και τα 4 GB. Δεν τα έπρεπε να βλέπει γύρω στα 3GB ? Παίζει ρόλο που η VGA έχει πολύ RAM ?

Έβαλα τις dominator (2x2GB) που λέω παραπάνω στο PC της υπογραφής και πάλι τα win έβλεπαν 2 GB. Αντίθετα είτε με τα 4x1 είτε με τα 2x2, στην DFI P45 τα win XP 32 είδαν 3 GB (με 512 VGA RAM). Βέβαια το PC της υπογραφής είναι περισσότερο φορτωμένο. 896MB VGA (έναντι 512 ΜΒ VGA), κάρτα TV, USB ADSL. Βασικά περίμενα να έχω 3 GB και όχι 2. Αλλιώς δεν έχει νόημα να τα βάλω.

edit:

To CPUz βλέπει 4 διακριτά dimm (στο tab "SPD") και 4GB σύνολο (στο tab "Memory"). Δεν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα - φαίνονται τα dimms αλλά τα "κόβουν" τα windows λόγω 32bit address space.

Link to comment
Share on other sites

για τα λιγότερα Gb έχεις 32bit OS 4Gb maximun περιορισμό με μαζί τις κάρτες και ότι άλλο έχει μνήμη

οπότε βγάλε τα Mb τις κάρτας από τα 4Gb σύνολο και δες πόσα μένουν

τώρα για τις διαφορετικές μνήμες μου κάθετε λίγο κουφό τις πήρες καινούριες εμφανισιακά ίδιες και έχουν διαφορετικά spd οι dominator ?

για τις ocz λογικό είναι να θέλουν άλλα ρεύματα μετά από τόσο διάστημα θα φοράνε άλλα chip

Link to comment
Share on other sites

Nαι είναι πολύ κακό να σου δώσουν spd από κατώτερες μνήμες

από ότι φαίνεται την προόριζαν αρχικά για την XMS2 σειρά αλλά φαίνεται είχε καλύτερα τσιπάκια.

Με το spd tool μπορείς να αντιγράψεις το spd της μίας στην άλλη.

Αν και έτσι όπως είναι μπορείς να την/τις κάνεις RMA.

Link to comment
Share on other sites

Οι dominator πλεον μπήκαν στο PC του ανηψιού και "παραδόθηκαν". Είναι τεράστια μανούβρα και 2-3 ταξίδια για να γίνει RMA. o/c δεν πρόκειται να κάνει ο μικρός οπότε τ'αφήνω όμως είναι. Όσοι έχουν dominator ας ψαχτούν λίγο. Έχω κρατημένα screenshots για τους δίσπιστους.

Τώρα για τις άλλες, τις OCZ:

Με το sysinfo των windows (αυτό που είναι προσβάσιμο και από το about του Office) είδα τα τμήματα μνήμης που εκχωρούνται στα διάφορα υποσυστήματα. Αν εξαιρέσει κανείς τα διάφορα ψιλολοϊδια που δεσμεύουν οι διάφορες συσκευούλες που όλα μαζί ίσα που πιάνουν τα 10ΜΒ, υπάρχουν δύο μεγάλα πακέτα μνήμης:

System board: 2GB

PCI bus: 2 GB

Έτσι δικαιολογείται το γιατί μένουν μόνο 2GB αλλά από την άλλη τα επιμέρους του PCI δεν βγάζουν σούμα 2 GB σε καμμιά περίπτωση!

Για τα volt: τελικά είναι στα ίδια Volt (1.9). Τις έβαλα στα 667 (αντί 800) καθώς η mobo επίσημα είναι 667 και με κάποιο bios update έγινε 800άρα! Στα 667 τις βλέπει και το CPUz και όλα τα διαγνωστικά. Απλά τα Windows κάνουν report 2 GB. Άρα ή πάω σε 64άρι OS ή τις στέλνω πίσω.

Link to comment
Share on other sites

Στο bios σα να θυμάμαι είναι αυτό ε? Θα το ψάξω!

edit: Memory Hole Remmaping = Enabled

Δε με θέλει - πρέπει να τα τρώνε τα PCI devices.

Λογικά η μνήμη θα δεσμεύεται σε κομμάτια κάποιου μεγέθους και όχι ακριβώς όσο χρειάζεται. Πιθανώς η VGA με τα 896ΜΒ (σε αντίθεση με μια VGA των 512MB) αναγκάζει το σύστημα να δεσμεύσει κι άλλο "πακέτο" μνήμης με αποτέλεσμα το OS να δεσμεύσει και δεύτερο GB. Κάτι τέτοιο πρέπει να συμβαίνει.

Link to comment
Share on other sites

Γύρισα το Memory Hole Remmaping σε Disabled και τώρα τα Win δείχνουν 3 GB :upside:

thanks Vatos_locos :spell:

Τώρα θα προσπαθήσω να γυρίσω στα 800MHz γιατί στα 667 "το νιώθω" λίγο βαρύ.

edit:

μια χαρά! στα 800 οι μνήμες, όλα οκ.

Link to comment
Share on other sites

Αλανια καλες γιορτες να εχετε... λοιπον για να μην ανοιγω καινουργιο thread...οι corsair dominator 8500 θα παιξουν στο 680ι χωρις να τις τρεχω στα 800mhz?:whistling

Απ'ότι διαβασα λιγο στα γρηγορα σε διαφορα fora αλλες(gskill) παιζουν κανονικα κ αλλες οχι..

ενδιαφερομαι για τις corsair κ για τις καινουργιες mushkin radio active edition...:baby:

Link to comment
Share on other sites

ναι αν και το 680 είναι περίεργο chipset αλλά δοκίμασε αν δεν παίξει πιθανόν να φταίει το board παρά οι μνήμες δοκίμασε 1066 - 1100 με 2.1 θα παίξουν αν δεν παίσεις σε fsb τρύπα

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.