Jump to content

PSU calculator

panospap

Recommended Posts

Posted

ναι υπαρχει... αν ψαξεις λιγο στο forum θα βρεις την απαντηση..

αν δεν τη βρεις, εδω ειμαστε :)

Posted

Ρε φιλε νομιζω λιγο εως πολυ ΜΟΥΦΑ το site.Με 2 9800gtx+ 7 fans 4 cathodes cpu 1 dvd και χρειάζομαι 408 watt??????:eek:

Posted

κάτι δεν έβαλες ίσως... δες εμένα

System Type: Single Processor

Motherboard: High End - Desktop

CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 G0 2400 MHz Kentsfield

CPU Utilization (TDP): 85% TDP

RAM: 2 Sticks DDR2 SDRAM

Video Card: NVIDIA GeForce 8800 GTS 512MB

Video Type: Single Card

SATA HDD: 4 HDDs

Blu-Ray Internal Drive: 2 Drives

PCI-e x1 Card: 1 Card

USB: 6 Devices

Fan Controller: Yes

Front Bay Card Reader: Yes

Front Bay LCD Display: Yes

Fans

LED: 6 Fans 120mm;

Cold Cathodes: 4 Cathodes

Water Pump: Swiftech MCP 655

Keyboard and mouse: Yes

System Load: 90 %

Recommended Wattage: 483 Watts

Posted
Ρε φιλε νομιζω λιγο εως πολυ ΜΟΥΦΑ το site.Με 2 9800gtx+ 7 fans 4 cathodes cpu 1 dvd και χρειάζομαι 408 watt??????:eek:

μη σου φαινεται παραλογο

με

i7 940@ 4ghz (HT off)

Nvidia GTX280 @720-1450-2400

6gb 1600 ddr3

2 x velociraptors

2 x 1tb Seagate

X-Fi xtreme audio

Laing D5

9X120 CM fans

1m bright led row

το εξαρτηματακι που μετραει την παροχη απο την πριζα μου βγαζει ενδειξη ~430VA

κατα τη διαρκεια ταυτοχρονου Quad prime & Ati tool (Gpu & Cpu @100% load)

Posted

Σωστός ο κόπρος.

i7 920 @ 4g

2*4870 @ CF

2*RaptorX

swiftech mcp655

3 scythe slip stream 12arides

1 cm 12arhs

3 80arides απλούς

και η π@πα αυτή λέει 717w

Ανάθεμα και αν έχω δεί το wattόμετρο να ξεπερνάει ποτέ τα 610w(όπου αυτό είναι μαζί με την κατανάλωση του τροφοδοτικού..οπότε η πραγματική ισχύς που τραβάω είναι ~ το 82%.

Posted

Όλες αυτές οι σελίδες είναι πολύ ανακριβείς. Απλώς προσθέτουν την μέγιστη θεωρητική καταναλισκόμενη ισχύ του κάθε εξαρτήματος που έχεις, πολλές φορές μάλιστα την μπερδεύουν με την μέγιστη θερμική ισχύ και προσθέτουν αυτή. Μετά απλώς πολλαπλασιάζουν το αποτέλεσμα των προσθετέων με έναν συντελεστή ο οποίος είναι άγνωστο από που προήλθε και τι αντιπροσωπεύει. Τις περισσότερες από αυτές τις έχουν φτιάξει απλοί χρήστες που δεν γνωρίζουν τίποτα από ηλεκτρολογικά, πόσο μάλλον από ηλεκτρονικά ισχύος.

Το σύστημά σου καταναλώνει περίπου 300-350W σε φυσιολογική λειτουργία, αυτό είναι αληθές. Όμως ένα τροφοδοτικό δεν αντέχει να δουλεύει σε πλήρη φορτίο πάνω από μερικές ώρες, τα τροφοδοτικά είναι σχεδιασμένα ώστε να λειτουργούν απροβλημάτιστα σε τυπικό φορτίο που είναι το 30-60% της μέγιστης ονομαστικής ισχύς τους. Δηλαδή ιδεατή λύση για το σύστημά σου είναι ένα τροφοδοτικό 500-650W.

Posted

ρε παιδια εγω αυτο το ζητησα για να δω αν τελικα μου φτανει το τοροφοδοτιο που εχω(chieftec 500w)για 2 9800gtx+ εναν e5200 ή εναν quad q6600 2 λαμπες cathodes 6 fans και 2gb ram..βασικα τις gpu θελω να παρω και δεν ξερω αν αντεχει

Posted
ρε παιδια εγω αυτο το ζητησα για να δω αν τελικα μου φτανει το τοροφοδοτιο που εχω(chieftec 500w)για 2 9800gtx+ εναν e5200 ή εναν quad q6600 2 λαμπες cathodes 6 fans και 2gb ram..βασικα τις gpu θελω να παρω και δεν ξερω αν αντεχει

Φτάνει, αρκεί να μην είναι πολύ γερασμένο ώστε να μπορεί να αποδόσει αρκετά καλά. Φυσιολογικά θα λειτουργήσει χωρίς πρόβλημα και καλό θα ήταν να μην το αλλάξεις πριν το δοκιμάσεις ώστε να δεις αν λειτουργεί σωστά το σύστημα. Αν δεν το είχες καθόλου το τροφοδοτικό ένα ιδεατό θα ήταν 600-700W μοντέλο, αλλά αφού το έχεις ήδη δεν είναι αυτός λόγος για να το αλλάξεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.