Jump to content

Laptop αργει να εκτελεσει εντολες

steven_04

Recommended Posts

Παιδες εχω το εξης περιεργο. Μου εφεραν ενα laptop Sony Vaio 7a1m το οποιο του περασα καθαρη εγκατασταση τα Win XP (εχει 512ΜΒ Ram), updates office και κανα 2 εφαρμογες και αυτο αντι να πεταει αφου στην ουσια ειναι καθαρο αργει να εκτελεσει εντολες.

Στην εκκινηση του λειτουργικου ας πουμε δεν τα φορτωνει ολα με την μια αλλα λιγα λιγα (πχ φορτωνει drivers και σταματαει, φορτωνει antivirus και σταματαει, φορτωνει το wireless και σταματαει κτλ κτλ). Επισης του βαζω να ανοιξει διαφορα παραθυρα πχ control panel, my computer κτλ και ενω ο δισκος δεν δουλευει εκεινη την στιγμη αργει να εμφανισει το παραθυρο. Παταω τερματισμος και αργει να μου εμφανισει τις 3 επιλογες.

Εχω κανει αρκετες φορες check disk και ειναι παντα καθαρο, εχω ελαχιστοποιησει αυτα που φορτωνει η εκκινηση των windows, εχω κανει ανασυγκροτηση δισκων, εχω τσεκαρει με τον task manager αν υπαρχει καποιο service που τρωει επεξεργαστη η μνημη αλλα τζιφος. Τι αλλο να κανω? Συνηθως μετα απο ενα check disk βελτιωνεται καπως η κατασταση αλλα τι θα πω στον ανθρωπο οταν του το επιστρεψε? κανε ενα check disk καθε φορα που το ανοιγεις?

Για πειτε καμια ιδεα....

αυτο το κανει ακομη και μετα απο καποια ωρα; Δοκιμασε να απενεργοποιησεις τελειως το indexing

Μπορω να πω πως ναι. Μετα απο 1-2 check disk στρωνει αρκετα το θεμα. Το εβαλα να απενεργοποιειται και περιμενω να δω πως θα παει.

Ok μετα την απενεργοποιηση του Indexing παει καπως καλυτερα αλλα εξακολουθει να κανει τα κουλα του οπως π.χ: ανοιξα το winrar εκανα 2 ρυθμισουλες πατησα οκ και εκανε πανω απο 3 λεπτα να κλεισει το παραθυρο με την κλεψυδρα κολλημενη συνεχως να γυριζει. Εκανα δεξι κλικ στο εικονηδιο της ασυρματης συνδεσης, πατησα κατασταση και δεν ανοιξε ποτε. Απενεργοποιησα το wireless απο το κουμπι και δειχνει οτι ειναι ακομα connected. Mου κολλησε ο explorer, εκλεισε, τον ξανα ανοιξα μεσα απο τον task manager και αρχισε παλι να κολλαει το συμπαν (πατας να κανεις κατι και το κανει μετα απο αρκετα λεπτα χωρις ομως να δουλευει ο δισκος μεχρι εκεινη τη στιγμη).

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι. Μηπως φταιει ο δισκος?

Οχι δεν ειναι καμια special εκδοση. Windows XP με SP3 ειναι... Κατεβασα το διαγνωστικο της Hitachi και το τρεχω. To Quick test βγηκε καθαρο, τωρα εβαλα το advanced test... Αμα βγει και αυτο καθαρο θα το ξαναφορμαρω... Τι να πω...

@Xrist το antivir free personal edition της avira το οποιο δεν το λες και βαρυ...

@GeorgeVasil με το που μπηκαν windows + drivers ολα καλα για οσο προλαβα να το τσεκαρω. Κι'εγω κανα conflict υποψιαζομαι και σκεφτομαι να το ξαναφορμαρω αλλα με κανει εντυπωση γιατι δεν εβαλα και τιποτα το ιδιαιτερο και ειναι πολυ στανταρ διαδικασια για μενα που σε αλλα συστηματα δεν με ειχε παρουσιασει καποιο θεμα...

Με το antivir free avira είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα με το δικό σου..Όταν το πέταξα όλα καλά.Γι'αυτο σε ρώτησα, μπας και φταίει αυτό.

To εβαλα να κανει φορματ και ξανα τα windows, δεν αντεξα. Λεει εγκατασταση συσκευων, δικτυου κτλ, απομενουν 32 λεπτα για την ολοκληρωση και ο δισκος δεν δουλευει (που υποτιθεται θα επρεπε να δουλευει ακαταπαυστα μεχρι την ολοκληρωση της εγκαταστασης). Μετα απο μερικα λεπτα αρχισε παλι να δουλευει και να αντιγραφει αρχεια....

Αντικατεστησα τον μαμα Hitach δισκο με εναν ιδιο της Seagate (60gb, ata 100) και το μηχανημα δουλευει καλα και σταθερα. Αν και πιστευω με τον Hitachi ηταν λιγο ποιο γρηγορο (οταν δουλευε), με τον Seagate ομως εξαληφθηκε το προβλημα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.