Jump to content



Canon Pixma MX850 vs Epson Stylus Photo PX800FW


Recommended Posts

Είχα καταλήξει στο PX800FW αλλά διάβασα ότι δε τα καταφέρνει και πολύ καλά στις φωτογραφίες και έτσι βάζω στο παιχνίδι και το Pixma MX850. Με ενδιαφέρουν κυρίως η εκτύπωση φωτογραφίας η ταχύτητα και η οικονομία. Και γενικά πιστεύω πως σε αυτή την κατηγορία τιμής (μέχρι 350 euro) πως όλα θα πρέπει να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα. Θα ήθελα κυρίως να μου μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους άτομα που έχουν κάποιο από τα 2 μηχανήματα χωρίς να αποκλείω και κάποιο άλλο. Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Έχω τον PX700W και η ποιότητά του στην εκτύπωση είναι φανταστική. Τα σχόλια από 3ους κολακευτικά, δύσκολο έως απίθανο να ξεχωρίσεις ότι είναι εκτύπωση οικιακού εκτυπωτή.

τί ακριβώς διάβασες?

Link to comment
Share on other sites

Τα ίδια με τον προλαλήσαντα για Canon MP610. Βασικά σε Canon κοίτα για 2 pl σταγονίδια εκτύπωσης και ειδικό μαύρο για έγχρωμη εκτύπωση. Δηλαδή C, M, Y και 2 μαύρα. Από τότε που τον πήρα δεν ξανατύπωσα σε φωτογράφο.

Link to comment
Share on other sites

Διάβασα πως παντου είναι καλός εκτος τη φωτογραφία οπου τον βαθμολογούν με 8/10 αλλα μου κανει χαζο epson των 300 euro να μην εκτυπώνει καλα φωτο απο την στιγμή που μέχρι και μοντελα των 100 euro ειναι πολυ καλα. Λογικά ο PX700WΜP είναι ίδιος με τον px800 χωρίς οθόνη αφης και φαξ. Ο 630 έιναι ίδιος με τον 610?

Link to comment
Share on other sites

Δες το thread που λέει "καλούλι πολυμηχάνημα". Νομίζω το άρχισε ο dubber. Θα δείς την επιχειρηματολογία και θα βοηθηθείς πιστεύω. Να μην τα ξαναγράφουμε/λέμε από την αρχή.

Εγώ όταν πήρα τον 610, ήταν το μόνο φωτογραφικό πολυμηχάμημα με εκτύπωση διπλής όψης, σε λογική τιμή. Είχα καταλήξει ώς προς τα specs αλλά το καθηστερούσα αόριστα. Μέχρι που πήγα μια μέρα Πλαίσιο για άλλα πράγματα και κατέβηκα να τον δω από κοντά. Πάνω του είχε μια φωτό Α4 τυπωμένη (ένα τοπίο). Όταν συνήλθα από το σοκ ρώτησα το παληκάρι εκεί αν ήταν δική του εκτύπωση και η επόμενη φράση μου ήταν "τύλιξε έναν".

Δεν έχω εμπειρία από άλλους εκτυπωτές ως προς τη φωτογραφία. Η σύγκριση που κάνω είναι ως προς το φωτογράφο της γειτονιάς.

edit: Να συμπληρώσω ότι τυπώνων σε απλό γκλοσυ φωτογραφικό χαρτί αγορασμένο σε ξεφτίλα τιμή από το Lidl :tomato::tomato: Που να τύπωνα και σε Canon χαρτιά!

Ο 620 είναι δικτυακός. Ο 630 τυπώνει και εμπρός-πίσω αυτόματα. Κατ'αλλα η μηχανή εκτύπωσης είναι η ίδια. Και οι δύο είναι εξέλιξη του 610 που έχω εγώ.

Link to comment
Share on other sites

Το εχω διαβάσει το συγκεκριμένο θέμα. Ετσι που μου τα λες το 630 είναι φανταστικό για τα χρήματα που κοστίζει... αλλά μήπως μπορείς να μου πεις πως τα πάει και απο κατανάλωση/οικονομία και γενικά αν το software ειναι καλό? η ποιότητα κατασκευής ? sorry αν σε κουράζω

Link to comment
Share on other sites

Το software θα το έλεγα γενικά "τυπικό". Εξαίρεση ο driver του εκτυπωτή (κατ'εμέ το σημαντικότερο κομμάτι) που είναι εξαιρετικός (π.χ. 3 επίπεδα αυτόματου καθαρισμού, ευθυγράμμιση, κτλ). Το software του scaner είναι ok χωρίς όμως να διεκδικεί βραβεία. Εννοώ ότι δεν με τράβηξε να το ψάξω εξονυχιστικά όπως ο driver του εκτυπωτή. Βέβαια, scanαρω περιστασιακά, ίσως για αυτό. Πάντως ότι χρειάστικα το είχε. Κάτι δευτερεύοντα λογισμικά ούτε που τα έχω δει/βάλει. Α! έβαλα μόνο το εκτύπωσης σε CD χωρίς ακόμη να το χρησιμοποιήσω!

Βέβαια το πιό ζόρικο λογισμικό το έχει πάνω του ο εκτυπωτής. Ειδικά στο θέμα copy κάνει παπάδες που μόνο σε μεγάλα φωτοτυπικά έχω δει (διπλή όψη, σμίκρινση/μεγένθυση, Χ σελίδες σε Υ σελίδες, έλεγχος "μαυρίλας", κτλ κτλ.)

Η κατασκευή θεωρώ ότι είναι ανώτερου επιπέδου. Συμπαγές μηχάνημα και ποιοτικά πλαστικά. Είναι βαρύς, αλλά αυτό νομίζω χρειάζεται σε εκτυπωτές με μεγάλες κεφαλές εκτύπωσης που πάνε πέρα-δώθε με γρήγορες ταχύτητες. Αλλιώς θα γελούσαμε με τα αποτελέσματα δράσης-αντίδρασης. Έχει όσο βάρος χρειάζεται για να παραμένει πάνω στο τραπέζι όταν τυπώνει. :hehe:

Οικονομία:

Αυτό είναι ένα θέμα που εξαρτάται μάλλον από εσένα. Πάνω κάτω όλοι την ίδια κατανάλωση έχουν πιστεύω. Αποκλίσεις της τάξης του 2-3% σε αριθμό σελίδων δε κάνει οικονομία κλίμακας. Επίσης, όταν πας σε φωτογραφικό εκτυπωτή αποδέχεσαι κάποια πράγματα όπως π.χ. τον συχνότερο καθαρισμό των ακροφυσίων/κεφαλών ακόμη κι αν δεν τυπώνεις photos καθώς το μελάνι ξεραίνεται και πρέπει να είναι σε "φόρμα" ο εκτυπωτής. Πάντως η εκτύπωση φωτογραφιών με τη σέσουλα να ξέρεις δεν είναι φτηνό ...σπορ. Εγώ τυπώνω περιστασιακά φωτογραφίες αλλά αυτές τις λίγες φορές θέλω ποιότητα. Συνήθως τυπώνω κείμενα σε gray scale, μπρος πίσω, με μεγάλη κάλυψη σελίδας (πολύ κείμενο δηλαδή - όχι όπως τεστάρουν οι εταιρίες με ~10% κάλυψη).

Όπως είπα και στο άλλο thread, πρόκειται για ώριμες τεχνολογίες και οι διαφορές είναι πρακτικά μικρές. Παραδοσιακά η Canon είναι μπροστά σε "οπτικά" θέματα λόγω και της εμπειρίας της από το φωτογραφικό τμήμα. Η HP προτείνεται για εκτύπωση κειμένων και για τους laser της. Η Espon ήταν πάντα ο αξιόλογος 3ος στους εκτυπωτές. Μετά από εκεί κάνεις συμβιβασμούς. π.χ. όσο κι αν προσπάθησα δεν συμπάθησα ποτέ τους Lexmark παρόλο που είναι αριστη λύση για αυτά που δίνουν σε σχέση με το κόστος τους.

αυτά

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.