Jump to content



προβλημα RAM σε Gigabyte EP43 DS3....help!


cabdik

Recommended Posts

παιδια εχω ενα προβλημα με την συγκεκριμενη μητρικη http://www.gigabyte.com.gr/products/mb/specs/ga-ep43-ds3_10.html.

το συστημα αποτελειται απο C2d E6300- 2x1 gb 800mhz teamgroup elite, 7600gs. η προηγουμενη μητρικη ηταν η Gigabyte GA 945GM-S2 οπου σημειωτεον δεν υπηρχε κανενα προβλημα. εβαλα λοιπον την νεα μητρικη στη θεση της παλιας και τοποθετησα τις RAM στις 2 κιτρινες υποδοχες. παταω να ανοιξει ο υπολογιστης, αλλα τπτ. πηγαινε ννα ανοιξει αλλα σε δευτερολεπτα ξανακλεινε και ξαναπηγαινε να ανοιξει. αφου τσεκαρα ξανα ολες τις συνδεσεις, μην τυχον και υπηρχε καποιο προβλημε με γειωσεις κλπ, ξαναπροσπαθω να τον ανοιξω. τζιφος! παλι τα ιδια.. αρχισα να αφαιρω πραματα να δω αν καποιο κολλαει το συστημα. τελικα, για να μην μακρυγορω, βαζω μονο μια ram και τσουπ, ανοιξε κανονικοτατα. λεω, δεν ξαναβαζω την αλλη ram τωρα, μπας και ξεμπλοκαρισε τπτ? δυστυχως παλι τα ιδια!!! δοκιμασα την μια RAM σε ολες τις θεσεις και παρατηρησα οτι στις 2 πρωτες (DDR1-DDR2) δουλευει κανονικα ενω στις αλλες γιοκ. τι σημαινει αυτο? οτι εχει προβλημα η μητρικη? δεν λειτουργει το 2ο καναλι? να πω επισης οτι δοκιμασα και αλλες μνημες (GEIL 2x1GB 800mhz) που εχω σε αλλο μηχανημα, αλλακαι με αυτες εκανε ακριβως τα ιδια. για βοηθηστε λιγο..!

Link to comment
Share on other sites

λοιπον, εχουμε νεοτερα. εκανα bios update (απο F5 σε F9), εκανα load optimized defaults, και ειχαμε μια εξελιξη. απο εκει που οταν εβαζα τις 2 μνημες σε dual channel και δεν ανοιγε με τπτ, τωρα μου κανει συνεχομενα κοντα μπιπ. οταν παλι τις βαζω στις θεσεις 1+2, λειτουργει κανονικα. στο βιβλιο που κοιταξα, γραφει για τα συνεχομενα κοντα μπιπ, power problem. τι ειναι παλι αυτο? ρευματα εβαλα απο 1,8 που ειναι μαμα, μεχρι 2.1!!

και κατι αλλο που μου εχει περασει απο το μυαλο ειναι μηπως να φταιει το τροφοδοτικο?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.