Jump to content



αγορά ηχείων 2.1


AGRIMI

Recommended Posts

ο γαμπρός μου ενδιαφέρεται να αγοράσει ηχεία 2.1 έως 150 ευρώ (προτεινόμενο όριο 120-130 ευρώ).

εγώ έχω τα z2300 της logitech τα οποία του άρεσαν πολύ απλά θέλω να ρωτήσω μήπως έχει βγει κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά.

πρώτη του προτεραιότητα είναι τα παιχνίδια, μετά οι ταινίες και τέλος η μουσική (που ακούει σπάνια στον υπολογιστή του).

Link to comment
Share on other sites

είναι τόσες οι επιλογές σε 2.1 που π΄ρεπει να ψάξεις λίγο. Στα 150 ευρώ μια χαρά είναι αυτά που λές.

Αν και η τεχνολογία στα ηχεία του PC έχει μείνει λίγο πίσω ή μου φαίνεται?

Link to comment
Share on other sites

deninho είναι πιο ακριβά και δεύτερον έχουν πολύ λίγα βαττ. η αλήθεια είναι πως ανάμεσα στα 2 ήμασταν αλλά είναι αρκετή ηδιαφορά χρημάτων και από την άλλη δεν ξέει αν θα τον φτάσει η ένταση ήχου

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς,και εγώ για τα Altec Lansing θα έλεγα,αν και δεν είναι performance speakers,είναι ηχεία τρελής ποιότητας γι'αυτό είναι ακριβά.Η ένταση θα του φτάσει σίγουρα αν θέλει να ακούει δυνατά ως ένα σημείο.Αναλόγως και το δωμάτιο,μια κρεβατοκάμαρα ας πούμε 10τμ-15 την γεμίζουν αλλά και πάλι ως ένα σημείο μην περιμένει να τον πετάει έξω η ένταση.

Τα logi πάντως είναι 12w per satellite και 70w το subwoofer (τα αληθινά specs όχι τα παραμύθια που αμολάει η logitech:p),γενικώς θα έλεγες ότι μόνο το subwoofer είναι δυνατό.

Αν θέλει πάντως watt,να ρίξει και καμιά ματιά προς τα εδώ στα pc speakers.Τα είχα ακουστά και είχα ακούσει ότι είναι πολύ καλά τα ηχεία και με καλές αξιολογίσεις,αλλά χτες μου ήρθε να τα τσεκάρω λόγο ενός ποστ στο z5500 review.

Τρέχα βρες τα όμως που έρχονται από βερολίνο,θα θέλει και κάνα 30άρι μεταφορικά.:zzz:

Link to comment
Share on other sites

Να σου πω την αλήθεια,δεν παίζει να είναι παραπάνω,διότι τα μεγάφωνα της tangband* που χρησιμοποιεί η logitech,είναι 12w με 25w peak,και το sub 70w με 140 peak.Στα z5500 είναι ίδιας υσχής τα μεγάφωνα απλά τα peakάρει γι'αυτό είναι πιο δυνατά,οπότε αφού τα z2300 είναι πιο αδύναμα θα παίζουν στα rms.

Δεν λέω ότι παίζει τα μεγάφωνα στα wrms αλλά αποκλείεται να είναι 40 γιατί θα είχαν τεζάρει ή θα είχαν παραμορφώσεις αν έπαιζαν με παραπάνω δύναμη από το max του κατασκεύαστη,ή να τα peakάρει στα 25 γιατί είναι πιο αδύναμα.

Είχα πετύχει και ένα post εδώ που εξηγούσε το πόσο watts ρεύματος τραβάει ο ενισχυτής και πόσα αποδίδει στα ηχεία (270w) που μπορεί να επιβεβαιώσει το 5x25 & 140w το sub που λέω για τα z5500,αλλά τρέχα γύρευε τώρα.

*(sub και ένα παρόμοιο fullrange εδώ,τα μεγάφωνα των z5400-z2300 δεν τα χει πια στο site η tangband,αλλά αν δεις όλα της είναι 12w rms με 25 max)

Link to comment
Share on other sites

έχω τα 4021. Πολύ καλό ήχο (για την κατηγορία πάντα. Μην μου πει κανείς για τπτ τεράστια ηχεία των 1000€ :p), και πολύ δυνατά. Δεν νομίζω ότι θα χρειαστείς ποτέ κάτι δυνατότερο. Πάνω από τη μέση δεν τα έχω βάλει ποτέ, και αυτό μόνο όταν είναι να βρίσκομαι σε άλλο δωμάτιο. Από την άλλη, αν χρειάζεται κάτι δυνατότερο, τότε το budget είναι λάθος ;)

Με αυτά ως δεδομένο, και έχοντας διαβάσει τα καλύτερα για τα 5021, πιστεύω ότι τα 5021, ως ηχεία καλύπτουν πλήρως το φίλο σου. Αλλιώς, για φτηνότερα, προτείνω τα 4021

Link to comment
Share on other sites

Αφού τα θέλει περισσότερο για παιχνίδια να δώσετε βάση στο δυνατό/μεγάλο sub που θα μπουμπουνάει για τα καλά και θα το ευχαριστιέται...

Από ότι είπες μουσική ακούει σπάνια στο πισί...

Link to comment
Share on other sites

johnsonb δηλαδή τα 5021 έχουν πιο γραμμική απόδοση?

δηλ. αποδίσουν πάνω κάτω το ίδιο σε ένταση?

εγώ όταν παίζω παιχνίδια την έχω στην μέση την ένταση και ο πατέρας μου φεύγει από το σπίτι. πιο δυνατά το βάζω μόνο όταν πάω σε άλλο δωμάτιο και ακούω μουσική.

επίσης τώρα που θυμήθηκα έχω ακούσει και χρησιμοποιήση τα

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=781193&catalog=23&Manufacturer=Logitech&category=69978217

τα οποία ενώ είχαν καθαρό ήχο ήταν πολύ σιγανά σε σημείο που δεν μπορούσες να τα χαρείς

Link to comment
Share on other sites

Πάνω κάτω το ίδιο σε ένταση δεν ξέρω επειδή αν και τα έχω δει δεν τα έχω ακούσει τα συγκεκριμένα altec,αλλά αν ισχεί το 2x20w στους δορυφόρους,τότε είναι πιο δυνατά,πάντως να υπολογίζεις ότι είναι σίγουρα οι δορυφόροι στα ίδια watt πάνω-κάτω.

Πάντως θα υπάρχει μια "τρύπα" στην ένταση,επειδή το sub στα altec είναι 50w και στα logi είναι 70w,long throw και 8άρι,αλλά βέβαια όλα τα altec είναι ηχεία που παίζουν κρυστάλινες υψηλές συχνότητες,τα συγκεκριμένα έχουν και midrange μεγάφωνο για τις μεσαίες συχνότητες,και το sub για να δέσει το σύνολο,οπότε είτε μουσική θες να ακούσεις,είτε να παίξεις,είτε να δεις ταινία,θα υπάρχει μια ισορροπία στον ήχο και δεν θα υπάρχει πρόβλημα,αν φυσικά δεν θες να ακούς 10% ήχο μεσαίας-υψηλής συχνότητας,και 90% χαμηλής συχνότητας όπως αρέσει σε κάποιους (σε κάποιες φάσεις και εγώ το κάνω),αν και με ένα ανέβασμα των χαμηλών στο EQ της κάρτας ήχου,κάνεις θαύματα.

Όσο για τα Z-4,είναι αρκετά καλά αν και όχι τόσο όσο τα altec VS4121,επίσης σε αυτό που δεν μου αρέσουν είναι στο ότι εκεί που λες α τι καλά έχει 8άρι sub,αν το προσέξεις καλά είναι passive radiator αυτό μπροστά (χαρτόνι που μοιάζει με p.radiator βασικά αλλά τεσπα:sarcastic:),και μέσα έχει ένα 4άρι sub που δεν είναι για πολλά-πολλά.

Link to comment
Share on other sites

Τα Teufel είναι εξαιρετικά, ακόμη και οι πιο φτηνές σειρές αφήνουν τις καλύτερες των εντυπώσεων! Ρωμαλέα σαμπ σε συνδυασμό με πολύ ελεγχόμενα περιφερειακά ηχεία (συμβάλει και το HPF...).

Τα Logitech είχαν πάντα μία δόση βαβούρας και υπερβολής, καλά για παιχνίδια "δράσης" με εκρήξεις και πιστολίδι, αλλά σε τελική ανάλυση κουραστικά και μάλλον low-fi...

Στη γερμανική αγορά πολύ καλό άνοιγμα έχουν κάνει και τα Edifier, κινέζικα μεν, εξαιρετικά προσεγμένα δε! Κοντράρουν άνετα τις σοβαρότερες ευρωπαϊκές υλοποιήσεις και αποτελούν αυτή τη στιγμή μόνιμο πονοκέφαλο για την κραταιά Teufel. Μουσικά ηχεία που όμως δε διστάζουν να δώσουν και πολύ καλές στάθμες.

Πχ http://www.mindfactory.de/product_info.php?mfinfo=8146786&pid=preistrend

ΥΓ. Η φάση με τα watt είναι και ολίγον παραπλάνα, μικρή σχέση έχει το wattage με το πόσο καλά ή/και δυνατά παίζει το ηχείο. Σε τελική ανάλυση, τι να το κάνω αν παίζει δυνατά, αλλά "κατσαρώνει" ο ήχος από το clipping και την παραμόρφωση? ? ?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.