Jump to content



Via Raid controller & Maxtor slim


Vagouridis

Recommended Posts

Αφου επιτελους εστησα το raid ας παρουσιασω και μερικες μετρησεις.Στην αρχη δοκιμαζα τα strippe size απο αλλο δισκο μετρωντας την συστοιχια και σε επιδοσεις γραψιματος.Κατεληξα μεταξυ 16Κ και 32Κ αναμεσα στα 4 , 8 ,16 ,32 ,64.Αυτα τα 2 ειχαν τις καλυτερες επιδοσεις , με διαφορα απο τα αλλα.Ο controller ειναι ο VIA VT6410 και ειναι ενσωματoμενος στην ASUS P4P800 dlx.Οι δισκοι ειναι 2χ Maxtor 6E040L0 40GB ATA 133 7200Rpm.

Link to comment
Share on other sites

Βαζωντας 32Κ και τα WinXP πανω συναντησα μια τεραστια πτωση της συστοιχιας μεσα στα win και αλλαξα στα 16K και πηρα αυτα τα αποτελεσματα με full εγκατασταση(Norton...) πανω στο RAID

post-32-1416070550,3726_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέροντα αποτελέσματα... στο δικό σου σύστημα, με τους συγκεκριμένους δίσκους, το 16Κ έδωσε καλύτερα αποτελέσματα στα winxp... να πω την αλήθεια, χρησιμοπιώ 32Κ, χωρίς όμως ποτέ να έχω κάνει παρόμοιες μετρήσεις.... μιας και είναι ημέρα φορματ σήμερα, θα δοκιμάσω την τύχη μου στα 16Κ.

Link to comment
Share on other sites

Η αλλη ερωτηση μου , πως βλεπουμε το bios του VIA και πως το φλασαρουμε..η via εχει στους οδηγους της και ενα bios >>το 2,02 ενω φημολογειται οτι φοραμε το 1.20.Οποιος σχετικος ας το ριξει μια ματια.

Link to comment
Share on other sites

Οντως Φανη ειναι αρκετα δυσκολο.....

Κατι παει να γινει συμφωνα με τα παρακατω λινκ (thanks του Enura....)

http://www.biosmods.com/

http://translation.paralink.com/url_mode/urlbot.asp?direction=65540&template=General&autotranslate=true&url=http://lumberjacker.kettenfett.com/

http://bios.h-page.de/

Και κατι ακομα ο driver απο το παρακατω λινκ ( απο την μαμα VIA απεδωσε καλυτερα .....κυριως σταθροποιησε το καρδιογραφημα και το )

http://www.viaarena.com/?PageID=66

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.