Jump to content



Upgrade HDD σε Netbook... 120GB > ?


R@tNET

Recommended Posts

Έχω το Netbook MSI Wind U100 του έκανα ένα upgrade στην RAM... τώρα έχω 2GB... :T: αλλά θέλω να του αλλάξω και τον σκληρό του δίσκο.

Έχει έναν 80άρι δίσκο. Μέχρι πόσα GB μπορεί να πάρει το Wind και γενικά τα Νetbook;

Ρωτάω γιατί βλέπω ότι όλοι βάζουν 120GB δίσκους. :wassat:

Link to comment
Share on other sites

Βάζεις ότι θέλεις αρκεί να είναι 2,5" sata...
OK thnx. :thank_you2:

Αυτόν λέω να πάρω => Western Digital 250GB WD2500BEKT Scorpio Black SATA (250GB 7.200RPM)

Είχα το ίδιο NETBOOK και είχα κανει δοκιμές με αυτόν και είδα αρκετή διαφορά. To δικό μου φορούσε αυτόν σε 160GB. Είχα κανει όμως και πολλά tweaks στα XP. O BLACK 320 (7200RPM) έπεσε στα 60€ και θεωρώ οτι είναι μια καλή αναβάμιση.

Οι SSD δεν αποδίδουν τα μέγιστα στα NETBOOKS όπως στα NORMAL boards. Με μόνη εξαίρεση τον Intel.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί?

Σε πολλά ξένα REVIEWS (μην μου ζητήσεις να τα ποστάρω δεν τα εχω εύκαιρα) γράφουν οτι για κάποιο λόγο (δεν θυμάμαι) δεν φτάνουν τα peak των ταχυτήτων τους. Ακόμα και όταν τα μηχανήματα είναι στο φορτιστή. Αυτό ισχύει και για Laptops και για Netbooks. Πρέπει να ήταν Anandtech και μπορεί και Tom's.

Οταν είχα το WIND δεν είχα βάλει μέσα κάποιον SSD καθότι τους είχα πρωτοβάλει στο σταθερό μου και βαριόμουν να ξηλώνω τα OS. Αν κάνω προσωπική δοκιμή θα ποστάρω. Βέβαια τώρα δεν έχω κανένα φορητό αλλά στο κοντινό μέλλον ενα 13.3 με 2 κιλά βάρος είναι αστέρι.

Εγω παρατήρησα μεγάλη διαφορά ταχύτητας απο το σταθερό μου μηχάνημα στο WIND οταν χρησιμοποιούσα τον έναν απο τους SCORPIO BLACK που είχα για ΒΟΟΤ, και στο STARTUP αλλα και σε άλλα απλά πράγματα π.χ. MP3 ή BROWSING ο δισκάκος πήγαινε πολύ πιο γρήγορα στο μεγάλο μηχάνημα πάρα στο WIND. Benchoπρογράμματα και τέτοια δεν έτρεξα αλλά ήταν φως φανάρι η διαφορά, η απόκριση ήταν πολύ διαφορετική, το read αλλά και το write. Μέχρι και το απλό copy-paste αρχείων. Αλλα μια μητρική των 150-200€ σίγουρα άλλα γκάζια και άλλη συμπεριφορά θα έχει σε συνεργασία με ένα δίσκο SSD ή όχι απο την πλακετίτσα ένος φορητου που ψοφάει στην ζέστη.

Link to comment
Share on other sites

Καλα τον SSD δεν τον βάζεις για την ταχύτητα του, αλλά για το access time.

Τον βάζεις γιατί προσφέρει και access και ταχύτητα και μειωμένη κατανάλωση. Προσφέρει ένα καλο "πακέτο".

Θα δείξουν οι επόμενες γενιές. Ακόμη εξελίσσεται η κατάσταση. Επίσης πολλοί 2.5άρηδες SEAGATE τρώνε 0,46amper στα 5V ένώ σχεδόν όλοι οι WESTERN DIGITAL 5400 + 7200 τρώνε απο 0.55 μέχρι και 0.58

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.