Jump to content



Επανεκκίνηση Υπολογιστή...


bleo8onhs

Recommended Posts

Για να δούμε αν μπορείτε να το λύσετε αυτό... Εγώ δεν το έχω δει το pc ακόμη...

Βάζω τον νέο σκληρό στο aquarium, WD 80GB JB, αν δεν το υποθέσατε... Κάνω fdisk, format, και του περνάω XP Pro με σύστημα αρχείων NTFS. Κάνω εγκατάσταση drivers και κάπου είχε πρόβλημα με αυτούς της κάρτας γραφικών (δεν άνοιγε την καρτέλα Nvidia, ενώ όλα δούλευαν κανονικά). Drivers τους hyperion της via, της audigy τους drivers κτλ... Τέλος πάντων όλα καλά. Περναώ office, corel 9, mcrae, generals, winamp, kazaa lite, utilities της Gigabyte, και πραγραμματάκι για να αλλάζεις boot screen και Login. Κάνω crack στα windows και το αφήνω. Ούτε service pack ούτε live update σε Norton antivirus και internet security.

Αρχίζει με προβλήματα στο mcrae και μετά σταματάει στην boot screen. Το βάζω για ασφαλή λειτουργία, δεν μπαίνει αλλά τωρα περνά την boot screen και σταματά για Login. Αλλάζει την ανάλυση σε 640x480 με 16 χρώματα. Μπαίνω safe mode, κάνω restore αλλά όλα τα mp3 είναι corrupted...

Δεν κοίταξα άλλα αρχεία, το βγάζω, βάζω boot cd, κάνω φορμάτ και τα ξαναπερνάω όλα. Αυτή τη φορά δεν υπάρχει πρόβλημα με την κάρτα γραφικών, την overclockάρω κιόλας σε νορμαλ oc γι αυτήν(δεν θυμάμαι ακριβώς νούμερα...). Περνάω service pack, κάνω Win update (60gb), live update (12gb), δεν βάζω το προγραμματάκι για login και boot, κάνω restore point και παίζω ένα βράδυ ολόκληρο mcrae.

Μετά από δύο μέρες, το pc ξαφνικά δεν κάνει boot. Κοιτάω bios και δεν έχει περασμένο το σκληρό(!!!). Κανώ search και τον βρίσκει. Κανω reboot, ξαναμπαίνω bios, τον βάζω first boot device, και ξεκινά. Μου λέει πως τα windows δεν άρχισαν σωστά και επέλεξε. Διαλέγω τελευταίες ρυθμίσεις που λειτούργησαν και μετά την boot screen κάνει επανεκκίνηση. Σε ασφαλή λειτουργία μόνο μπαίνει. Σε όλα τα υπόλοιπα, μετά τη boot screen κάνει επανεκκίνηση μόνο του. Πάω για restore point από ασφαλή και κάνει reboot στην μέση του restore... Ξεκινάω σε ασφαλή και μου λέει ότι το restore έγινε επιτυχώς αλλά τα ίδια. Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι?

(το pc είναι ελαφρώς oc - 135fsb - παλιότερα δούλευε stable σε 155. Η ψύκτρα πιθανότατα δεν πατάει καλά αφού έχω 60 σε full εκέι που 60 δεν είχε πρίν ούτε χωρίς ανεμιστήρα...)

Link to comment
Share on other sites

Ας εστιάσουμε λίγο στο θέμα του reboot... Δεν νομίζω ότι φταίει το jumperακι του σκληρού γι αυτό. Με αυτούς τους σκληρούς "παίζω" πολύ καιρό. Δεν μου έχουν βγάλει ποτέ πρόβλημα... Όχι ότι δεν υπάρχει περίπτωση άλλα το βρίσκω λίγο απίθανο αν και είναι από τις επιλογές που έχω στο μυαλό μου.

Σκέφτομαι την εκδοχή του ιού, μάλλον απίθανο αφού τα πάντα ήταν ενημερωμένα. Η μόνη περίπτωση είναι να ήταν από πριν αλλά με το format δεν θα έφευγε?

Σκέφτομαι πρόβλημα στα IDE καλώδια, αυτό είναι μία πιθανότητα. Επίσης άνοδο της θερμοκρασίας και reboot, αλλά δεν το πιστεύω. Ότι είναι πάντως δεν είναι τυχαίο, αφού εμφανίζεται 2-3 μέρες μετά την εγκατάσταση και με περιοδικότητα, αφού γίνεται reboot πάντα μετά την boot screen. Ξέρει κανείς γιατί κάνουν reboot τα windows από μόνα τους γενικά?

Link to comment
Share on other sites

Η απάντηση που βρήκα μετά από ένα search στο google, ήταν ότι τα windows κάνουν τέτοια reboot όταν κάποια μεγάλη αλλάγη έχει γίνει, ή όταν ένας driver είναι γ********. Έχει λύση με το repair των windows αλλά δεν άλλαξα τίποτα γαμώτο, οπότε σκέφτομαι ότι είναι ή πρόβλημα των detonators, ή της audigy, η των hyperion, ή κάποιο hardware έχει πρόβλημα... Θα ανέβω Αθήνα το Σαββατοκύριακο να το κοιτάξω και θα σας πώ νεότερα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.