Jump to content



Xigmatek S1284 - Υψηλές θερμοκρασίες


deNordic

Recommended Posts

Έχω την συγκεκριμένη ψύχτρα S1284 Achilleus πάνω σε Ε6600 + P5B Deluxe. Από την πρώτη μέρα που την πήρα (χρησιμοποίησα AS5 βέβαια) δεν έχω δει διαφορά στις θερμοκρασίες από την stock. Ίσα ίσα μπορώ να πω ότι είναι και μεγαλύτερες. Τι φταίει ακόμα δεν έχω καταλάβει... δεν πατάει καλά λόγω των άθλιων push pins (δεν νομίζω κοντεύει να σπάσει η μητρική από το σφίξιμο των κουμπωμάτων); δεν βάζω σωστά την πάστα; (έχω δοκιμάσει να βάλω μόνο στα heatpipes, μόνο στο cpu, και στα δύο μαζί που είναι πολύ και δεν κάνει καλό) Αυτήν την στιγμή είμαι default στα 2.4 και σε idle έχως 44-46 βαθμούς... Είχα διαβάσει ότι η Xigmatek είχε "θέμα" με την ποιότητα κάποιων κομματιών που είχε βγάλει στην παραγωγή.. Επίσης διάβασα ότι η P5B μαζί με Ε6600 είχαν αυξημένες θερμοκρασίες.. Ακριβώς τι φταίει δεν έχω καταλάβει ακόμα και ούτε είμαι σε θέση να ξαναβγάζω την ψύχτρα και να δοκιμάσω άλλη χωρίς να ξέρω σίγουρα ότι θα έχει αποτέλεσμα. Ξέρεις κανένας εμπειρικά τι μπορεί να φταίει και προτείνει να κάνω;

Υσ. Πάντα ήθελα να πάρω μια TRUE Black 120, τώρα το σκέφτομαι σοβαρά... αλλά αξίζει να την χαραμίσω σε αυτό το PC;

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον κάτι φταίει στην S1284. Ίσως να είναι "ελατωματικό" κομμάτι αλλά στην Ελλάδα άντε να καταφέρεις να στο αλλάξουν.

Πάντως φίλος μου που έχει τον 6600 σε Gigabyte Mobo είναι και και ο δικός του επεξεργαστής ζεστούλης και το καλοκάιρι ανοίγει καπάκια κτλ.

Μπορεί να φταίει και το κομμάτι, το Vid σου το βλέπω στο 1,3250 που σημαίνει ότι θέλει ρευματάκι για να δουλέψει.

Link to comment
Share on other sites

Ναι και αυτή την περίπτωση την έχω ακούσει.. μάλλον ελαττωματικό είναι γιατί πήραμε δύο S1284 εκείνη την μέρα, και ο φίλος μου που την φόρεσε του πάει μια χαρά.. ο Ε6600 είναι ζεστός αρκετά θα έλεγα όντως..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Λοιπον κοιτας για τα εξης

1.στραβη βαση της ψυκτρας

2.στραβο καπακι επεξεργαστη

3.μη βαζεις πολυ παστα

4.ελεγξε αν πατανε καλα τα push pins (ποτε μου δεν τα χωνεψα)

5.Αν ειναι ελλατωματικο κομματι θα κανεισ φασαρια και θα στην αλλαξουνε.Εγω πηρα ελλατωματικο υπολογιστη απο το πλαισιο και οταν τους απειλεια με καταγελλια στο συνηγορο του καταναλωτη και ζητησα να μιλησω με τον ιδιοκτητη που πλαισιου καταφερα να μου βαλουν τα χρηματα πισω στο λογαριασμο μου και να τουσ επιστρεψω το χαρχαλο που μου εστειλαν για υπολογιστη.Μην τουσ φοβαστε βρε με τα λεφτα σας.Επιθεση!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.