Jump to content

deNordic

Premium Members
 • Content Count

  1,045
 • Joined

 • Last visited

About deNordic

 • Rank
  Registered User
 • Birthday 01/01/1988

Recent Profile Visitors

8,534 profile views
 1. Το σύστημα μου στεγάζεται σε ένα Phanteks Entoo Pro M TG αυτή τη στιγμή. Στα πλαίσια μιας οικονομικής ανανέωσης θέλω να αλλάξω όλους τους ανεμιστήρες καθώς και (πιθανόν) την H100 που έχω στο CPU γιατί τα έχει τα χρονάκια της... Χωρίς ιδιαίτερης σκέψη και με βάση την κριτική από σκρουτζ το έχω στο μυαλό μου έτσι: 1x https://www.skroutz.gr/s/10766962/Arctic-F14-PWM-PST-140mm.html για εισαγωγή από μπροστά 1x https://www.skroutz.gr/s/10766962/Arctic-F14-PWM-PST-140mm.html για εξαγωγή πίσω 2 x https://www.skroutz.gr/s/4240116/Arctic-F12-PWM-PST.html εγκατεστημένους στην H100 που βγάζει προς τα πάνω Υπάρχει κάποιο καλύτερο setup; Τα PST τι διαφορά έχουν από τα "απλά"; Σε περίπτωση που αλλάξω την H100, ποια αερόψυχτρα (ή AIO) να προτιμήσω μέχρι 30-40€; Έχω επίσης έναν fan controller στο 5.25 bay του κουτιού ο οποίος ίσως χρειαστεί να αντικατασταθεί. Ποιον fan controller μπορώ να βάλω εκεί στη θέση του; Ευχαριστώ
 2. Πολύ ωραίο το windows-like look του Mint σου. Ποια έκδοση χρησιμοποιείς και τι extra έχεις κουμπώσει;
 3. Είμαι στο Standard B και από ότι φαίνεται θα γίνει το 1ο Tier X μου.
 4. Το Type 59 (non G) πότε θα το ξαναβγάλουν; Ενδιαφέρον άρμα φαίνεται!
 5. Έβλεπα τυχαία έναν Έλληνα streamer που το γλυκοίταζε... Από 20000 g ξεκινούσε
 6. Ragnarok. Με κέρδισε το όνομα του καθώς ήξερα ότι σχετίζεται με Νορβηγική μυθολογία. Ανάμεικτα συναισθήματα γιατί το σενάριο είναι ενδιαφέρον αλλά έχει κάποιες κωμικοτραγικές σκηνές. Περιμένω την επόμενη σεζόν για να δω που το πάει.
 7. Το κάνω θέμα γιατί θέλω να μοιραστώ με άλλα άτομα κάτι που με προβληματίζει καθώς και να ακούσω τις δικιές τους απόψεις. Δυστυχώς είτε τους γειώσω εγώ είτε όχι δεν νομίζω να ιδρώσει το αυτί τους. Σκοπός είναι να γίνει γνωστό όλο αυτό μήπως και μαζευτεί λίγο η προκλητικότητα και το θράσος πολλών εταιρειών. Μιλάω πάντα για Ελλάδα, το αναφέρω γιατί εσύ βλέπω είσαι Τσεχία.
 8. Κάποιοι είναι τόσο προκλητικοί, που μετά την αίτηση για εκάστοτε θέση, σου στέλνουν εντελώς αυτοματοποιημένα το project που πρέπει να υλοποιήσεις και δεν απαντάνε καν ώστε να σου πουν λίγα λόγια για την θέση και την εταιρεία. Στην ουσία καλείσαι να αφιερώσεις χρόνο για να ολοκληρώσεις κάτι μη έχοντας απολύτως καμία πληροφορία για τη θέση.
 9. Αν και σκεφτόμουν να ανοίξω ένα θέμα στο linkedin, αποφάσισα πως είναι καλύτερα σε ένα τεχνολογικό φόρουμ όπως το thelab γιατί αφενός ζούμε στην Ελλάδα και πολλοί διστάζουν να πούνε την άποψη τους με ονοματεπώνυμο αφετέρου γιατί φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν εδώ μέσα αρκετοί που ασχολούνται με τον προγραμματισμό επαγγελματικά και έχουν βρεθεί στην θέση που θα περιγράψω παρακάτω. Είμαι και εγώ λοιπόν, στην κατηγορία των προγραμματιστών που το τελευταίο διάστημα ξεκίνησαν να αυτοαποκαλούνται Software Engineers . Όπως είναι λογικό ψάχνομαι συχνά πυκνά για νέες θέσεις σε άλλες εταιρείες που προσφέρουν καλύτερο μισθό αλλά και γενικότερα περισσότερα benefits. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει αρκετή ζήτηση και οι μισθοί των προγραμματιστών ανεβαίνουν πολύ γρήγορα και κυμαίνονται σίγουρα σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με άλλα επαγγέλματα. Πλέον αρχίζω να πιστεύω ότι οι εταιρείες έχουν εντοπίσει την γενικότερη έντονη αναζήτηση των προγραμματιστών για κάτι καλύτερο και αρκετές φορές διαφημίζουν fake θέσεις ή περιμένουν να βρουν κάποιον που να τα ξέρει όλα και να συμφέρει... το γνωστό meme "εσείς δεν ψάχνετε προγραμματιστή αλλά ολόκληρο τμήμα IT σε έναν". Επίσης θεωρώ σημαντικό ένα ακόμα θέμα, αυτό με τους HR, που έχουν ξεφυτρώσει παντού και είναι παντελώς άσχετοι για να ξεκινήσουν τεχνικές συνεντεύξεις ή να φιλτράρουν τους υποψήφιους. Για να μπω στο ψητό, έχω βρεθεί αρκετές φορές σε διαδικασία ολοκλήρωσης ενός τεστ ουτώς ώστε να διαγωνιστώ για να "κερδίσω" τη θέση. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, υπάρχει μια σημείωση, ότι δεν χρειάζεται να ολοκληρώσεις όλες τις ερωτήσεις αλλά να δείξεις τον τρόπο σκέψης σου. Απολύτως κατανοητό και πάντα είμαι διαθέσιμος να ολοκληρώσω ότι μου ζητηθεί ώστε να αποδείξω ότι γνωρίζω αυτά που γράφω στο βιογραφικό μου και... δεν είμαι ελέφαντας. Βέβαια είναι 100% σίγουρο ότι αν δεν γράψεις τα πάντα δεν έχει πιθανότητες. Η κύρια ενόχληση μου όμως έρχεται όταν αυτό το τεστ δεν έχει εξεταστικό χαρακτήρα αλλά παραγωγικό. Και συμβαίνει πολύ συχνά. Δηλαδή πολλές εταιρείες ζητάνε να αφιερώσεις κάποιες μέρες ίσως και λίγες εβδομάδες για να ολοκληρώσεις ένα project που θα σου αναθέσουν, αντί να γράψεις ένα απολύτως λογικό τεστ λίγων ωρών. Πόσο μάλλον όταν ενώ ολοκληρώνεις αυτό που σου έχει ανατεθεί, έχοντας ξοδέψει στην ουσία αρκετό από τον χρόνο σου δεν λαμβάνεις καμία απάντηση. Πως μπορεί να γνωρίζει ο υποψήφιος ότι η εκάστοτε εταιρεία δεν ψάχνει κάποιον για να κάνει τσάμπα το "outsourcing" ή ότι δεν "κλέβει" την τεχνογνωσία του ως προς τον τρόπο επίλυσης κάποιου προβλήματος; Νομίζω πως ανοίγω θέμα συζήτησης, έχω αρκετά παραδείγματα προσωπικά και μη να αναφέρω και θα ήθελα να κάνουμε μια όμορφη και ουσιαστική κουβέντα με όποιους ενδιαφέρονται.
 10. Το XVM λειτουργεί;
 11. Δεν ξέρω γιατί αλλά εκτός από Ιταλικά ψήθηκα για Γαλλικά heavy clips. Έχω ξεκλείδωτο (όχι αγορασμένο) το Τ-34/100 , θέλω να συνεχίσω παραπάνω αλλά με σκαλώνει το συγκεκριμένο τανκ.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.