Jump to content



IBM's POWER5.. Το μεγάλο μπλε


chroma

Recommended Posts

Πηγή: X-bit labs

Κάθε POWER5 chip περίεχει 2 πυρήνες που μοιράζονται 1.92ΜΒ L2 λανθάνουσας και 36ΜΒ L3. Ένας τυπικός POWER5 είναι 95χιλ. x 95χιλ. MCM (πως λέμε socketA.. αλλά μεγαλύτερο) με 4 chip (το κάθε chip περιέχει 2 πυρήνες) περιλαμβάνοντας συνολικά 144ΜΒ λανθάνουσας. Το POWER5 έχει ενσωματωμένο στο chip ελεκτή μνήμης που μπορεί να διευθυνσιοδοτήσει μέχρι 1024GB RAM. Η ΙΒΜ λέει πως μέχρι 16 MCM μπορούν να συνδιαστούν σε ένα λογικό σύστημα ώστε να χτίσουν ένα τερατώδες διακομιστή με 128 πανίσχυρα cpu. Συχνότητα πυρήνα για το POWER5 θα είναι περίπου 2GHz στην αρχή, στο πρώτο εξάμηνο του 2004.

bluey.jpg

Ξέρω τι σκέφτεστε.. Μητρικές σε μέγεθος μπιλιάρδου και νερομπλόκι-κατσαρόλα..

Link to comment
Share on other sites

τώρα που το ξανασκέπτομαι μήπως δεν είναι αλουμίνιο αλλά ασήμι, κάτι δλδ σαν το Cascade SS του Cathar? Ρε σεις σκεφτείτε να φτιάξετε, και κάτι πιο φτηνό για μας τους κοινούς θνητούς :blink: :devil: :p

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.