Jump to content



Win7 x64 install problem, asus p5kpl-cm και AHCI...


nick-firestorm

Recommended Posts

Εφτιαξα λοιπον ενα 2ο HTPC, με:

e5300

asus p5kpl-cm

4gb crucial ballistix

500gb seagate 7200.10

400w noname

το προβλημα ειναι πως εκτως του οτι αργει κανα μισαωρο μεχρι να ξεκινησει το installation (15 λεπτα μεχρι να βγαλει επιλογη γλωσσας και αλλα τοσα κολλημενο στο Setup is Starting), στο Completing Installation τρωει error και θελει εγκατασταση απο την αρχη! Συγκεκριμενα μολις η αναλυση παει απο 640χ480 στα 1680χ1050 native...

Εψαξα λιγο στο google και ειδα πως αυτο συμβενει σε συστηματα χωρις AHCI. Παω λοιπον στο bios να βαλω AHCI, και τι βλεπω; Compatibility mode, Enhanced mode. Με λιγο ψαξιμο ακομα βλεπω πως και τα 2 ειναι IDE emu -_- .

Εβαλα λοιπον, τον 500αρη seagate στο main pc μου (sig), και τα windows εγκατασταθηκαν μια χαρα. Η βλακεια ηταν ομως, πως δεν εβγαλα τον βασικο σκληρο (1tb wd) και τα boot record μπηκαν σ αυτον...με αποτελεσμα οταν εβαλα τον 500αρη πισω στο htpc, να μου βγαζει BOOTMGR is missing ... Ειχα υπολογισει το ενδεχομενο απο πριν, αλλα ειχα και εναλλακτικη λυση...τρεχω startup repair, το διορθονει! Ξεκιναει λοιπον, Starting Windows, και σε 3 sec τρωει restart -.- ... μετα θυμηθηκα πως το main pc το εχω στο AHCI -.- ... και λογικο ειναι να μην ξεκινανε σε pc με IDE Emulation.

Επειδη το προβλημα μ εχει φαει σχεδον μια μερα ολοκληρη (χθες),

Υπαρχει τροπος να κανω τα installed windows να τρεξουν (για να μην τα ξαναπερναω, κατεβασα ηδη τα παντα :s) ?

Υποθετω πως αν καταφερω να κανω την P5KPL να τρεξει με AHCI θα ανοιξουν και τα win... πως θα μπορεσω να το κανω ομως απο τη στιγμη που δεν υπαρχει καν επιλογη στο BIOS; Μη μου πειτε να περασω τους AHCI driv. με floppy γιατι δεν θελω να μπλεκω καθολου...οσες φορες και να δοκιμασα διαφορα πραγματα με floppy συνεχεια αποτυχια -.- απο εκει και περα το ξηλωσα, αχρηστο ειναι. Να περασω AHCΙ drivers με USB; Πως;

Τα φωτα σας! Δεν με ενδιαφερει το AHCI, αλλα πολυ απλα να τρεξουν τα windows ;)

Link to comment
Share on other sites

Γιατί νομίζω πως Enhanced Mode = AHCI ?

Θεωρητικά, τα Windows δε θα χρειαστούν drivers για να αναγνωρίσουν δίσκο σε AHCI.

Επίσης, για να το δουμε και λίγο από την αρχή, δε νομίζω πως η μη ρύθμιση σε AHCI δημιουργεί πρόβλημα. Έχεις εύκαιρο το link που το διάβασες αυτό να το δω?

Link to comment
Share on other sites

Το πετυχα σε αρκετα forum (3-4 στανταρ), και σε 2 περιπτωσεις δουλεψε...

Ξεχασα να αναφερω επισης, επειδη και εγω αυτο υπεθεσα (enhanced sata = AHCI) , αυτη την επιλογη ειχα και τις 2 φορες που πηγα να τα εγκαταστησω και εφαγα error στο completing installation :wall::wall:

Τωρα θυμηθηκα οτι μ ειχε ξανασυμβει σε ενα pc φιλου, αλλα καπως ειχα βρει τη γιατρεια...το ahci δεν ειχε παιξει κανενα ρολο παντως..

http://www.google.gr/search?hl=el&source=hp&q=win+7+completing+installation&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7+Google&meta=&aq=f&oq=

Link to comment
Share on other sites

To manual της μητρικης σου λεει οτι αν γυρισεις την ρυθμιση σε Enhanced mode τοτε θα δουλευει σαν καθαρο SATA.

Μηπως να εβαζες σε ενα στικακι τους drivers για τον Sata controller και καθως στηνεις τα windows να του πεις να χρησιμοποιησει εκεινους?

Μπορει τα windows 7 να εχουν drivers για AHCI αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση να μην δουλευουν σωστα.

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε αυτούς εδώ σε ένα στικάκι, όπως λέει και ο jax:

για 32-bit: http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=17883&ProdId=2101〈=eng

για 64-bit: http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&ProdId=2101&DwnldID=17884〈=eng

Link to comment
Share on other sites

native SATA = AHCI ?

nickstamat αυτο ειναι για floppy :s πως λειτουργει για φλασακι;

αρα λετε πως τα windows που εχω ηδη περασει δεν σωνοντε με τπτ;

αν ειναι ετσι και παω για νεα εγκατασταση, για να μην μπλεκω καθολου με AHCI , στο Compatibility mode (IDE) λετε να εγκατασταθουν κανονικα;

Link to comment
Share on other sites

native SATA = AHCI ?

Ναι.

nickstamat αυτο ειναι για floppy :s πως λειτουργει για φλασακι;

Εντάξει, λέει floppy, αλλά δεν είναι απαραίτητο να το κάνεις έτσι. Στις μέρες μας όλα σχεδόν λειτουργούν με USB flash.

Αφού κατεβάσεις πρώτα την έκδοση που θες (32 ή 64 bit), παίρνεις τα αρχεία που έχει μέσα το zip και τα πετάς στο φλασάκι σου.

Μετά, στην εγκατάσταση των Windows εκεί που βγάζει τους δίσκους, πρέπει να δίνει τη δυνατότητα να κάνεις load driver (δε θυμάμαι ακριβώς τι γράφει). Θα πας εκεί και θα τους δώσεις αυτούς που έχει το φλασάκι.

αρα λετε πως τα windows που εχω ηδη περασει δεν σωνοντε με τπτ;

αν ειναι ετσι και παω για νεα εγκατασταση, για να μην μπλεκω καθολου με AHCI , στο Compatibility mode (IDE) λετε να εγκατασταθουν κανονικα;

Καλύτερα να γίνει σωστή δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

παιδια χιλια ευχαριστω αυτη τη στιγμη γραφω απ το htpc :clap::clap::clap:

συμπερασμα, οσοι προσπαθουν να βαλουν τα vista / 7 και τρωει error στο completing installation, πρεπει να κατεβασουν τους drivers που αναφεροντε πιο πανω, να τους περασουν σε ενα flashακι, και να κανουν Load Drivers εκει που επιλεγεις σε ποιον δισκο θες να εγκατασταθει το os :fun:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.