Shaman Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2009 Mία κατηγορία ηχείων που ενδιαφέρει αρκετούς. Η δοκιμή περιλαμβάνει:Altec Lansing MX 5021 Bose Companion 5Creative Gigaworks T3 Edifier S730 Klipsch ProMedia GMX A-2.1 Logitech Z-Cinema Razer MakoΠερισσότερα: HardwareZoneΛίγο προσοχή στις τιμές διότι νομίζω διαφέρουν από αυτές που βρίσκουμε στα δικά μας καταστήματα (οπότε προσαρμόστε τη βαθμολογία ανάλογα!). Link to comment Share on other sites More sharing options...
steve_m Νοέμβριος 29, 2009 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2009 Εκτος απο τα Τ3,τα υπολοιπα υπαρχουν σε ελαχιστη διαθεσιμοτητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Νοέμβριος 29, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2009 Όλα μπορείς να τα βρεις αν ενδιαφέρεσαι - και για κάποια αξίζει τον κόπο.Tα Bose και Klipsch καλύτερα να τα αναζητήσετε σε εξειδικευμένα καταστήματα ήχου.Τα Razer μάλλον απ'έξω αν και φαντάζομαι οποιοδήποτε κατάστημα που φέρνει προϊόντα της Razer θα μπορεί να φέρει και τα ηχεία κατόπιν παραγγελίας. Oμοίως για το συγκεκριμένο μοντέλο της Altec Lansing (υπάρχει και Pixmania).Αρκετά ευκολότερο είναι να βρεις τα Edifier (δεν το περίμενα).Το πιο δύσκολο θα είναι να βρεθούν τα Z-Cinema νομίζω. Κάποια στιγμή τα είχα πετύχει σε προσφορές στα 120 ευρώ αλλά ποτέ δεν υπήρχε τρελή διαθεσιμότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick-firestorm Νοέμβριος 29, 2009 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2009 Klipsch βγηκαν n1 , ειδικα για τα λεφτα τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsonb Δεκέμβριος 24, 2009 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2009 Μιάς και μου πέσε στο μάτι το thread,ας πω την γνώμη μου....Λοιπόν,μούφα το review.Συγκρίνουν τι; 500ε σύστημα,με 300ε σύστημα,και με 150ε σύστημα.Και έχει βάλει κάτι αποτελέσματα που μόνο από αυτά παίρνεις χαμπάρι... Το Bose ας πούμε,στις ταινίες παίρνει 5... Μπράβο... :clap:Αν ήξερα ποιός έβαλε τον συγκεκριμένο reviewer για να κάνει αυτό το review,θα του λέγα μπράβο.Έχω το Edifier s730 το set και μόνο που το βλέπω τελευταίο απορώ,αλλά ας βγάλουμε το Edifier στην άκρη για να μην πούμε αα το έχω και το υποστηρίζω.Είναι πραγματικά γελοίο να βλέπεις το Bose κάτω απ'το Klipsch,και το Logitech πάνω απ'το Altec Lansing.Αν μιλήσουμε μόνο για την ποιότητα,είναι κάπως έτσι τα πράγματα:Το Klipsch είναι νικητής αλλά στην κατηγορία τιμής του.Το Z-Cinema είναι κάτω απ'το T3 το οποίο T3 είναι κάτω από το Altec Lansing.Το Bose είναι το πιο Audiophile.Σε θέμα ισχής:1) Edifier s7302) Logitech Z-Cinema (το subwoofer) - Klipsch ProMedia GMX3) Creative Gigaworks T34) Altec Lansing MX5021Δεν έχω δει την ένταση του Bose,και το Razer δεν το χω δει καν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Δεκέμβριος 24, 2009 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2009 @jonhsonbΣτον ηχο δυσκολα θα βρεις αντικειμενικοτητα.Ιδιως οταν δεν ξερεις τον αλλον επι του προσωπικου* μπορεις να νομιζεις το οτιδηποτε.Και εσυ να εκανες review πιστεψε με θα υπαρξουν ατομα να σου πουν "μπραβο" ..*(να ξερεις τι ακουει ,πως ακουει και τι-πως σχολιαζει)anyway ...δεν εχω ακουσει oλα τα ηχεια που κυκλοφορουν(ή που αναφερονται στο review) αλλα εχω ακουσει τα companion(εχω την αμυδρα εντυπωση οτι ηταν τα 3αρια και οχι τα 5αρια).Χαλαρα μπαινω στη διαδικασια να τα χαρακτηρισω τα καλυτερα pc-ο-ηχεια που κυκλοφορουν ,ανεξερτητως τιμης και χωρις να υποχρεωθω να ακουσω ο,τι αλλο κυκλοφορει.bottom line...θα βρεις πολλους να διαφωνουν με τα δικα σου κριτηρια(ή με τα δικα μου δεν εχει σημασια το προσωπο)..αλλα το "μουφα" δυσκολα το λες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsonb Δεκέμβριος 25, 2009 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2009 Συμφωνώ μαζί σου στο "να ξερεις τι ακουει ,πως ακουει και τι-πως σχολιαζει". Αν θέλει να μου πει κανένας μπράβο δεν έχω πρόβλημα.:no: Οι γνώμες που λέω εδώ και εκεί είναι ξεκάθαρες και καθαρά προσωπική γνώμη,αλλά δεν έχω κάνει ένα συγκριτικό,πχ: CerwinVega CLS-215 με B&W 802D,Kef IQ90 και Magnat Quantum 607 δηλαδή ηχεία εντελώς διαφορετικής κατηγορίας και budget,και να λέω: Τα Cerwin Vega τα βγάζω πρώτα επειδή με κούνησαν όταν έπαιξα Maggotron και κάτι ταινίες,α και έχουν και καλή τιμή, Τα Magnat τα βγάζω δεύτερα και πατώνω τα Kef επειδή μου άρεσαν τα Magnat καλύτερα και θα σώσω και δυό δεκάρες αν δώσω 600ε αντί για 1000, Και τα B&W τα βάζω στον πάτο επειδή έχουν τον πιο φυσικό και ποιοτικό ήχο απ΄όλα,και εγώ θέλω τα woofer των Cerwin. Κάτι παρόμοιο γίνεται και με το συγκεκριμένο review. anyway ...δεν εχω ακουσει oλα τα ηχεια που κυκλοφορουν(ή που αναφερονται στο review) αλλα εχω ακουσει τα companion(εχω την αμυδρα εντυπωση οτι ηταν τα 3αρια και οχι τα 5αρια).Χαλαρα μπαινω στη διαδικασια να τα χαρακτηρισω τα καλυτερα pc-ο-ηχεια που κυκλοφορουν ,ανεξερτητως τιμης και χωρις να υποχρεωθω να ακουσω ο,τι αλλο κυκλοφορει. Ασχέτως για ποιά ηχεία μιλάμε,το βρίσκω μέγα λάθος,διότι μπορεί να έβρισκες κάποια που να σου κάθονταν καλύτερα στο αυτί.Το ίδιο κάνουν οι τύποι με τα Logitech z-2300/z-5500 και δεν δέχονται λόγια επειδή αυτά είναι τα καλύτερα ηχεία που έχουν ακούσει,χωρίς να έχουν ακούσει και άλλα. bottom line...θα βρεις πολλους να διαφωνουν με τα δικα σου κριτηρια(ή με τα δικα μου δεν εχει σημασια το προσωπο)..αλλα το "μουφα" δυσκολα το λες...Για μένα για να μην είναι review παρόμοιο με το παράδειγμα που έδωσα,θα έπρεπε να ήταν κάπως έτσι:Να έβαζαν κατηγορίες ηχείων,πχ audiophile,για ταινίες,για games κτλ. Μετά να τα χώριζαν σύμφωνα με το budget,πχ μέχρι 200ε,μέχρι 300ε,μέχρι 400ε κτλ,και να έβγαζαν αποτελέσματα: Αυτό το σετ μεταξύ αυτων για ταινίες μέχρι 200ε, Αυτό το σετ μεταξύ όλων αυτών για μουσική μέχρι 300ε,και πάει βόλτα το θέμα. Τον κόπο τους και το review,το σώνει αυτό στο τέλος: However, as all audiophiles would know, don't take our word for it. The best way to decide which system is right for you, is to take a listen to them for yourselves. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Δεκέμβριος 25, 2009 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2009 Οι γνώμες που λέω εδώ και εκεί είναι ξεκάθαρες και καθαρά προσωπική γνώμη,αλλά δεν έχω κάνει ένα συγκριτικό,πχ: CerwinVega CLS-215 με B&W 802D,Kef IQ90 και Magnat Quantum 607 δηλαδή ηχεία εντελώς διαφορετικής κατηγορίας και budget,και να λέω: Τα Cerwin Vega τα βγάζω πρώτα επειδή με κούνησαν όταν έπαιξα Maggotron και κάτι ταινίες,α και έχουν και καλή τιμή, Τα Magnat τα βγάζω δεύτερα και πατώνω τα Kef επειδή μου άρεσαν τα Magnat καλύτερα και θα σώσω και δυό δεκάρες αν δώσω 600ε αντί για 1000, Και τα B&W τα βάζω στον πάτο επειδή έχουν τον πιο φυσικό και ποιοτικό ήχο απ΄όλα,και εγώ θέλω τα woofer των Cerwin. Κάτι παρόμοιο γίνεται και με το συγκεκριμένο review. Aν εξηγει ο αλλος τι και πως ..δε με ενδιαφερει η καταξη ουτε η βαθμολογια που θα δωσει. Πχ στο δικο σου review τα B&W θα επαιρνα ...(δλδ και χωρις να το διαβασω παλι αυτα θα επαιρνα...αν ειχα τα λεφτα) Ασχέτως για ποιά ηχεία μιλάμε,το βρίσκω μέγα λάθος,διότι μπορεί να έβρισκες κάποια που να σου κάθονταν καλύτερα στο αυτί. Το ίδιο κάνουν οι τύποι με τα Logitech z-2300/z-5500 και δεν δέχονται λόγια επειδή αυτά είναι τα καλύτερα ηχεία που έχουν ακούσει,χωρίς να έχουν ακούσει και άλλα. To ξερω οτι μπορει να "πεφτω" στην ιδια παγιδα, με τη διαφορα ομως οτι εχω ακουσει τα συγκεκριμενα logitech(καθως και αλλα μικροτερα) και καποια altec (οχι τα 5021...,νομιζω τα 4121 ηταν αλλα και μικροτερα). Σαν τα bose δεν ειναι/ηταν. Και οσο εντυπωσιασμενος ημουν απο τον ηχο που εβγαζαν αυτα τα -μικρα στο ματι- ηχεια αλλο τοσο θα μεινω εντυπωσιασμενος αν καποιο αλλο pc-ο-ηχειο (αναφερομαι μονο σε pc-o-ηχεια) καταφερει να πλησιασει τα συγκεκριμενα(ή και να ξεπερασει).Αν μαλιστα το κανει εχοντας μικροτερη τιμη ακομα καλυτερα. Πανω σε αυτο ειναι το ρισκο που παιρνω και "φευγω" απο την υποχρεωση να ακουσω τα υπολοιπα. Για μένα για να μην είναι review παρόμοιο με το παράδειγμα που έδωσα,θα έπρεπε να ήταν κάπως έτσι: Να έβαζαν κατηγορίες ηχείων,πχ audiophile,για ταινίες,για games κτλ. Μετά να τα χώριζαν σύμφωνα με το budget,πχ μέχρι 200ε,μέχρι 300ε,μέχρι 400ε κτλ,και να έβγαζαν αποτελέσματα: Αυτό το σετ μεταξύ αυτων για ταινίες μέχρι 200ε, Αυτό το σετ μεταξύ όλων αυτών για μουσική μέχρι 300ε,και πάει βόλτα το θέμα. Τον κόπο τους και το review,το σώνει αυτό στο τέλος: However, as all audiophiles would know, don't take our word for it. The best way to decide which system is right for you, is to take a listen to them for yourselves. Εννοειται οτι review που υποκειται σε καθαρα υποκειμενικα κριτηρια πρεπει να ξεκινα και να τελειωνει ετσι. Απο αυτα που εγραψες, καταλαβα ψαχνεις κατι/καποιον να σου πει παρε αυτα. Γιατι και οι κατηγοριες υπαρχουν ,τις τιμες μπορεις να τις βρεις (αλλοτε ακριβοτερα και αλλοτε φτηνοτερα απο αυτες που θα βρει ο reviewer) οποτε ριχνεις τα αναλογα βαρη εκει που θες και αποφασιζεις αναλογα. Δεν ειναι αναγκη να παρεις το καλυτερο που θα βγαλουν αυτοι(οποιοι και αν ειναι) μιας και συμφωνουμε μαλλον οτι τα δικα τους κριτηρια ενδεχεται να διαφερουν απο τα δικα μας χωρις να σημαινει οτι αυτοι ή εμεις δεν ξερουν/ξερουμε να ακουν/ακουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsonb Δεκέμβριος 25, 2009 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2009 Aν εξηγει ο αλλος τι και πως ..δε με ενδιαφερει η καταξη ουτε η βαθμολογια που θα δωσει.Πχ στο δικο σου review τα B&W θα επαιρνα ...(δλδ και χωρις να το διαβασω παλι αυτα θα επαιρνα...αν ειχα τα λεφτα) Φαίνεται όμως να ξέρεις τι είναι τα 802D. Κάποιος που θέλει να πάρει τα καλύτερα ηχεία που μπορεί,χωρίς να έχει ιδέα για το τι διαφορές θα ακούσει κτλ,θα πει "θα εμπιστευθώ αυτό το review και ότι γίνει",και ίσως πέσει σε παγίδα,που στην συγκεκριμένη περίπτωση,αν επιλέξει κανείς τα Klipsch σε αυτό το budget δεν θα χάσει. Εννοειται οτι review που υποκειται σε καθαρα υποκειμενικα κριτηρια πρεπει να ξεκινα και να τελειωνει ετσι.Απο αυτα που εγραψες, καταλαβα ψαχνεις κατι/καποιον να σου πει παρε αυτα. Γιατι και οι κατηγοριες υπαρχουν ,τις τιμες μπορεις να τις βρεις (αλλοτε ακριβοτερα και αλλοτε φτηνοτερα απο αυτες που θα βρει ο reviewer) οποτε ριχνεις τα αναλογα βαρη εκει που θες και αποφασιζεις αναλογα. Δεν ειναι αναγκη να παρεις το καλυτερο που θα βγαλουν αυτοι(οποιοι και αν ειναι) μιας και συμφωνουμε μαλλον οτι τα δικα τους κριτηρια ενδεχεται να διαφερουν απο τα δικα μας χωρις να σημαινει οτι αυτοι ή εμεις δεν ξερουν/ξερουμε να ακουν/ακουμε. Βεβαίως,αλλά απλά λέω ότι σαν review αν είχαν προσέξει 2-3 πραγματάκια θα ήτανε πολύ καλύτερο και διαφωτιστικό,ειδικά στο να μην τα βαζαν όλα στο ίδιο μπολ σαν να κοστίζουν ίδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Δεκέμβριος 25, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2009 Tα Ζ-2300/5500 δεν έχουν καμία σχέση με τα Z-Cinema.Πολύ καλύτερα τα τελευταία και από τα καλύτερα (σε ποιότητα ήχου, πάντα, όχι στάθμες) για PC πλην των διαφόρων mini-monitors και monitors.Γύρω στα 100 ευρώ τα Z-Cinema είναι άριστη αγορά, αλλά με υπομονή να τα πετύχετε in stock και σε προσφορά. Στην κανονική τους τιμή, εκεί στα 170-180, υπάρχουν καλύτερες λύσεις. Εγώ, για παράδειγμα, θα κοίταγα desktop monitors - κατά προτίμηση από εταιρεία που βγάζει και συνοδευτικό sub (π.χ. Tascam, Fostex). Είναι μία καλή μελλοντική αναβάθμιση, γιατί χρειάζεται λίγο "μπούγιο" παραπάνω στα παιχνίδια.Ως γενικότερο σχόλιο, αν θέλετε σχετικά ποιοτικό ήχο, ξεχάστε ηχειάκια με ένα μεγάφωνο για όλες τις συχνότητες. Μεγάλο ατού είναι επίσης η ενεργή οδήγηση (βλ. ανεξάρτητο ενισχυτή για κάθε δρόμο). Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsonb Δεκέμβριος 25, 2009 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2009 Τα Z-Cinema είναι απ'τα καλύτερα Logitech.Η ποιότητα δεν είναι να χάνεις το μυαλό σου,αλλά ο ήχος είναι καλύτερος από z-2300 και z-5500.Σε ένταση ανεβαίνει το sub αρκετά,τα συγκεκριμένα ηχεία είναι για χαμηλές σταθμές.Τα άλλα τα σκότωσαν που έβαλαν μονόδρομα σε πλαστικό κουτί.Ως γενικότερο σχόλιο, αν θέλετε σχετικά ποιοτικό ήχο, ξεχάστε ηχειάκια με ένα μεγάφωνο για όλες τις συχνότητες. Μεγάλο ατού είναι επίσης η ενεργή οδήγηση (βλ. ανεξάρτητο ενισχυτή για κάθε δρόμο).Με μονόδρομο μπορείς να έχεις compact μέγεθος ηχείων,εξαιρετική ποιότητα,και καλή ενίσχυση,as far as το μεγάφωνο μπει σε εξαιρετικά μελετημένη ξύλινη καμπίνα,και έναν αξιοπρεπές ενισχυτή (λαμπάτο κατά προτίμιση).Σε multimedia σύστημα βέβαια,σε φτηνό σετ με μονόδρομα,βρίσκεις πάντα ότι χειρότερο από καμπίνα (πλαστικό κουτί μελετημένο... μόνο το σχέδιο),και ενισχυτή για πέταμα (γλοιώδες ενισχυτές με 10% THD και ότι φτηνότερο από υλικά). Link to comment Share on other sites More sharing options...
suboy Δεκέμβριος 26, 2009 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2009 Μιάς και μου πέσε στο μάτι το thread,ας πω την γνώμη μου....Είναι πραγματικά γελοίο να βλέπεις το Bose κάτω απ'το Klipsch,και το Logitech πάνω απ'το Altec Lansing.γιατι να ειναι γελοιο? οταν καποια στιγμη τα Klipsch ειχαν στο πλαισιο καπου στα 160 ευρω? τα 400 των Bose ηταν αρκετα νομιζω. δεν λεω ωραια και τα Bose αλλα με τιμη διπλασια +. σε θεμα κοστος/αποδοση ναι τα Klipsc πιστευω οτι αξιζαν. αν δεν εχει προβλημα καποιος να δωσει 400 ας παρει τα Bose.edit: ίσως μέσα στον Ιανουάριο να παω προς τα Mako. (τα συμπάθησα οπτικά και ελπίζω να βρω καπου να τα ακούσω.. εδω γελάμε.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsonb Δεκέμβριος 27, 2009 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2009 Άλλη κατηγορία είδους και budget τα Bose,άλλη τα Klipsch.Πολλά σετ έχουν καλή απόδοση σε σχέση την τιμή τους,αλλά αυτό δεν πάει να πει ούτε ότι θα βγάζεις ως καλύτερο κάτι χειρότερο από κάτι καλύτερο και 3 φορές ακριβότερο επειδή στην τιμή του είναι καλό,ούτε ότι θα απορρίψεις τα υπόλοιπα και ίσως ακριβότερα και άλλης κατηγορίας συστήματα επειδή το Klipsch είναι τέλειο για όσο κοστίζει.Φυσικά το πόσο θα δώσεις εσύ το αποφασίζεις,αλλά δεν θα απορρίψεις Kef IQ7 επειδή τα Jamo 606 είναι καλά για την τιμή τους.Όλα τα Bose όπως και να το κάνουμε,μπορεί να είναι πανάκριβα και μύγες ίσα να καλύπτουν 10μ2 δωμάτιο,αλλά για μουσική για κάποιον που δεν έχει απαιτήσεις σε ένταση,έχουν ωραίο flat ήχο,πράγμα που δύσκολα βρίσκεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Δεκέμβριος 27, 2009 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2009 Υπερβαλλεις .Τα bose δε καλυπτουν ισα ισα ενα δωματιο..Ειναι κατι πολυ παραπανω απο ικανοποιητικα..Εκτος αν ψαχνεις pc-o-ηχεια για παρτυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
suboy Δεκέμβριος 27, 2009 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2009 δε απορρίπτω τιποτα και φαντάζομαι οτι και εκεινει εκει στο review το οτι δεν ειναι πρωτα τα Bose δεν σημαίνει οτι ειναι για πέταμα. συνέχεια λένε οτι πραγματικά ο ηχος τους ειναι ανώτερος. (γράφοντάς αυτά δεν προσπαθώ να τους υπερασπιστώ). για να βγει ενα αποτέλεσμα στο τελος παίζουν πολλοι παράγοντες ρολο που ισως κάποιοι να μην με ενδιαφέρουν. αυτο που θελω να πω ειναι οτι γιατι να μην αξίζουν και τα Klipsch οταν ο ηχος τους ξεφεύγει αρκετα σε οποιοδήποτε σετ ιδιας τιμης, οταν μάλιστα εχουμε χορτάσει χαζο-ηχεια για pc. Με την Bose δεν εχω κατι. ισα ισα που εχει κανει καλη δουλεια σε 2.1 / 5.1 συστήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsonb Δεκέμβριος 29, 2009 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2009 Υπερβαλλεις .Τα bose δε καλυπτουν ισα ισα ενα δωματιο..Ειναι κατι πολυ παραπανω απο ικανοποιητικα..Εκτος αν ψαχνεις pc-o-ηχεια για παρτυ15μ2 με το ζόρι...Και αυτά που πληρώνεις 7000ε ίδια ψοφίμια είναι,5" subwoofer και κάτι ηχειάκια για κουκλόσπιτο.(Τα Multimedia ηχεία είναι καλά,τα home cinema δεν αξίζουν,ειδικά σε τιμές που παίρνεις high end "αληθινά" ηχεία.)Τα ηχεία για pc δεν είναι όπως παλιά.Τώρα πολλοί ακούνε μουσική μόνο απ'το pc,και πολλοί τα βάζουνε στο σαλόνι,αλλά τα bose έχουν ένα όριο σε τι δωμάτιο μπορούν να μπουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.