Jump to content



προβλημα: modem-router και συνδεση σε δικτυο


jois21

Recommended Posts

Τι εχω: μια πριζα ethernet, σταθερη IP, router IP (αλλα οχι προσβαση σ' αυτο), DNS Server. Αυτα ως ρυθμισεις για το πισι που συνδεεται.

Τι θελω: με ενα ασυρματο zyxel που εχω, να μοιρασω με wifi. Εκανα καμποσες προσπαθειες αλλα τπτ...:help:

Link to comment
Share on other sites

Τo zyxel τι είναι; Αν είναι modem-router συνδεσέ το με την πρίζα ethernet σε κάποια πρίζα του που να ανήκει στο LAN (ίσως να χρειαστεί cross καλώδιο). Αν είναι σκέτο wireless access point κάνεις το ίδιο απλώς έχει μόνο μία πόρτα οπότε το μόνο που κάνεις είναι να το συνδέσεις με καλώδιο.

Link to comment
Share on other sites

Όχι δε χρειάζεται κάτι επιπλέον. Απλώς βάζεις IP στο zyxel από το ίδιο subnet του router και κλείνεις το dhcp. Μετά συνδέεσαι κανονικά πάνω στο ασύρματο του zyxel και παίρνεις τις ρυθμίσεις από τον dhcp του router σου.

Link to comment
Share on other sites

Ναι αυτό που σου λέω παίζει. Δε χρειάζεται να έχεις ασύρματο ρούτερ, είναι υπερβολή. Και ένα σκέτο access point θα σου έκανε τη δουλειά σου. Εσύ θέλεις απλώς να μοιράσεις ασύρματα το internet. Οπότε χρειάζεσαι κάποια συσκευή να σου κάνει bridge το ethernet με το wireless.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.