Jump to content



Περιεργο προβλημα με Dfi + e8400


mrkaza

Recommended Posts

Αν και ειναι παλιό προβλημα δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ και τώρα έκατσα να γράψω αυτο το ποστ οπότε θα αναφερθώ στο setup που είχα τότε

ΜΒ DFI Lan party LANPARTY DK X48-T2RSB

Cpu Intel E 8400

GPU Ati 4670

2 hdd sata + 1ide + 1dvd-rw ide

Psu 500 Watt (No name) εχει 4 pin οχι 8 pin για το Mb (θα άλλαχτη σύντομα)

Το πρόβλημα ειναι το εξής άλλη θερμοκρασία βλέπω στο bios άλλη στα utils οπως Real temp – occpt και μιλάμε για μεγάλη διάφορα 15-20 C και οταν ανοίγω το test μολις το real temp γράψει 60-65 C το pc θα σβήσει ενώ από το Bios ειναι ρυθμισμένο στους 85 καθώς στους 75 έσβηνε οτι και να έκανα .

Βρήκα μια επιλογή που ρυθμίζεις το sensor στο Bios και την έβαλα στο -15 και βελτίωσε την κατάσταση αλλά πάλι χωρίς να είμαι Clocked είμαι 40-45 C στο Bios screen . Σήμερα θα δοκιμάσω με ενα q9400 μή και ειναι θεμα Cpu και θα δω .

Σήμερα θα γίνει δοκιμή με το Νεο Setup που μάλλον θα αποδεκατίσει το Psu αλλά θα σας πω αποτελέσματα αύριο καθώς θα μπουν επάνω σήμερα τα εξής

CPU q9400

GPU Ati 5770

Έχει συναντήσει κανείς το ίδιο πρόβλημα με Dfi ?

Ξέρει κανείς λύση ?

Να αναφερω οτι συντομα θα αλαχτη η ψυχτα με αυτη http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Scythe-Kabuto-CPU-Cooler-SCKBT-1000.htm ή κατι αντιστηχο σε τιμη και το Psu με ενα no name 750 Watt

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω απάντηση στο πρόβλημά σου, αντιθέτως έχω δύο σχολιάκια: η Kabuto είναι μια χαρά ψήκτρα, αλλά αντί του 750noname πάρε ένα "επώνυμο" με λιγότερα βατ!

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω απάντηση στο πρόβλημά σου, αντιθέτως έχω δύο σχολιάκια: η Kabuto είναι μια χαρά ψήκτρα, αλλά αντί του 750noname πάρε ένα "επώνυμο" με λιγότερα βατ!

Το περνω σε πολυ καλη τιμη καθώς θα το δοκιμασω (θα δανιστω αλλη μια καρτα γραφικων) και θα δω τι κανει με 2 καρτες 5770 λιγο Clockαρησμενες + q9400 @ 3000 Mhz με μια ωρα Psu Test στο OCCT ωστε να του πω αν ειναι οκ για ενα H/Y με ενα σχετικα καλο σεταπ αλλα οχι και υπερβολικο απο αποψη κοστους λογικα θα βγενει 70 ευρω περιπου .

Ποτε θα βρω χρονο να δω :(

Edit Παντος με τον q9400 με το Adust στο -11 η θερμοκρασια μου φενεται πως συμβαδιζη με την πραγματικοτιτα πρεπει να αλαξω ψυχτα επιγοντος 71 C στα 2 λεπτα με το OCCT (το δικο του θερμομετρο) και 366*8 χωρις να βελτιωνετε ιδιετερα στους Stock χρονισμους .

επισης ο Cpu 1 ειναι λιγο θερμοτερος επισης τα 12 V Πεφτουν στα 11,2 με το τρεχων Psu οταν τρεχω το PSU TEST ολα τα τεστ τα σταματισα στα 2 λεπτα καθως ειχε παει 70+ το Cpu απο ευδομαδα που θα αλαξω ψυχτρα θα δω .

Link to comment
Share on other sites

Κανεις δεν εχει καμια ιδεα για το τι μπορει να ειναι ή για το αν ειναι λογικο και για αυτο εχει το Cpu temp adjstment στο bios ?

Edit τελικα θα μπει μια Zalman CNPS 9700 NT καθως τι δινει ενας συναδελφος 10 € οποτε σιγουρα δε μπορει να κανω λαθος :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.