Jump to content



BlackBerry 8900 Curve| Γνώμες και Συμβουλές


aeroengine

Recommended Posts

Θέλω τις γνώμες σας για το συγκεκριμένο κινητό BlackBerry 8900 Curve.

Είμαι ψημένος για αγορά του αλλά κάτι με κρατά πίσω.Ίσως μερικές απόψεις θα με βοηθήσουν..

Kανείς ρε παιδιά? Καμία εμπειρία απο Blackberry??

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ακριβότερο απο αυτό που κάνω λόγο και θέλω blackberry λογω χαρακτηριστικων οθόνης που βοηθούν πολυ.Εξάλλου τώρα με το 1ο ομνια είμαι που με έχει κουράσει αρκετά για πολλούς λόγους..

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν.

Για να πάρεις blackberry, πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις και data plan με bis στη γραμμή σου, αλλιώς υπολειτουργεί (ούτε browser θα έχεις, ούτε maps ούτε email κλπ). Μιλάμε λοιπόν για μηνιαίο κόστος από 10 ευρώ τουλάχιστον για 150ΜΒ - δε θυμάμαι αν έχουν αλλάξει πλέον τα προγράμματα.

Από κει και πέρα, το τηλέφωνο ως blackberry είναι άψογο στο θέμα επικοινωνίας λόγο push email, blackberry messenger (που πρέπει να έχει και ο άλλος) και των γνωστών που έχουν όλα τα κινητά πλέον (msn, facebook κλπ). Το πληκτρολόγιό του είναι από τα καλύτερα hardware qwerty και γενικά είναι εξαιρετικά εύχρηστο στη λειτουργία του σαν τηλέφωνο, αρκεί να το μάθεις.

To GPS του να ξέρεις ότι συνεργάζεται με google maps και blackberry maps, ενώ σε third party εφαρμογές τύπου destinator κλπ δεν υπάρχει κάτι, εκτός από garmin που για ελλάδα δεν παίζει. Υπάρχουν κάποια ακόμα προγράμματα αλλά τίποτα στα επίπεδα destinator κλπ. Δε χρησιμοποιεί αποθηκευμένους χάρτες αλλά τους κατεβάζει real time OTA (δε σε νοιάζει λόγω συμπίεσης - δες παρακάτω).

Από εφαρμογές έχει πολλές για επαγγελματική χρήση κυρίως, από παιχνίδια μην περιμένεις θαύματα.

Έχουν τρομερή συμπίεση στα δεδομένα. Mε ένα πρόγραμμα των 150 ΜΒ είσαι πολύ άνετος για τη χρήση του. Ενδεικτικά εγώ τόσα χρόνια δεν έχω ξεπεράσει τα 80 ΜΒ ανά μήνα (εκτός αν το χρησιμοποιείς σαν tethered modem).

Στη χρήση γενικά είναι πολύ σταθερά και έχουν αρκετά συχνά αναβαθμίσεις λογισμικού, οπότε και bug να εντοπίσεις, μπορείς να βάλεις κάποια άλλη έκδοση λογισμικού εύκολα. Επίσης είναι εξαιρετικά στο θέμα συγχρονισμού και back up - με ένα αρχείο back up για παράδειγμα, μπορείς να κάνεις τηλέφωνο από το κουτί (RMA πχ) ακριβώς όπως ήταν πριν σε θέμα ρυθμίσεων και δεδομένων.

Αυτά σκέφτηκα τώρα και είναι αργά :p

Αν θες κάτι ρώτα!

Link to comment
Share on other sites

Eπισκεφθηκα σημερα καταστημα για να δω το εν λογω κινητο.Για να ειμαι ειλικρινης δεν μου αρεσε και τοσο κυριως το κεντρικο χειριστηριο επιλογων.Καμερα πραγματικα μειονεκτει!

Αποφασισα οτι το ομνια το 1ο που εχω τωρα ειναι μιλια καλυτερα οποτε δεν χρειαζεται να ταλαιπωρουμε..τι λετε και σεις?

Link to comment
Share on other sites

επειδη εχω λειτουργησει για λιγο και το curve και το bold και το storm προσωπικα θα διαλεγα το Bold.

Να συμπληρωσω λιγο τον Whitesnake οτι ολα τα δεδομενα στελνονται μεσω της RIM (εταιριας του Blackberry) με συμπιεση δεδομενων κοντα στο 70%- 80% (τρομερη συμπιεση δηλαδη) και στην συσκευη δεν περνας καμια απολυτως ρυθμιση.Αρκει να εχεις ενεργοποιηση την υπηρεσια BB μεσω του παροχου σου κινητης τηλεφωνιας.

Η ταχυτητα βεβαια της συσκευης δεν επιρρεαζεται σε καμια περιπτωση.Το Roll Ball το βρισκω τρομερα βολικο και μου αρεσει πολυ.

Οσο για το gps οι χαρτες ειναι διαθεσιμη να τους κατεβασεις και να τους περασεις στην συσκευη οποτε να μην χρειαζεται να τους κατεβαζει.

Link to comment
Share on other sites

Και γω το Bold θα διάλεγα (το καινούριο, 9700) αν και έχω το storm.

Ακριβώς έτσι είναι για τη συμπίεση. Το bis που ανέφερα είναι η υπηρεσία BB.

Για τους χάρτες δεν ισχύει αυτό που λες, είναι διαθέσιμοι μόνο ota.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.