Jump to content

Φτηνο psu?

nick-firestorm

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

εχω στη κατοχη μου 2 psu στα 750 και 850 watt, και θελω να φτιαξω 2 htpc με gpu 4350...θα ηταν τρελο overkill να βαλω τα τερατοτροφοδοτικα που ειναι για quad-sli και να τραβανε μονο 300 watt maximum :p

και επειδη δεν θελω να μου βγουν ακριβα 2 400αρια, σκεφτομαι τα Premier , Force και Lamtech απο Πλαισιο και Εshop αντιστοιχα. θα επιζησουν η θα μου καουν σε 2 μηνες; Και επειδη δεν θελω να δωσω 40 ευρω για chieftek Ή coolermaster, τι εχετε να μου προτεινετε, κατι σε προσφορα ισως; εχω βρει και σε αγγελιες κατι chieftek και Qtek στα 20 ευρω το καθενα , αλλα μαζι με τα μεταφορικα θα μου βγουν ουτως η αλλως γυρω στα 50.

Αρα, φτηνη και καλη λυση; τα μηχανηματα δεν νομιζω φτασουν ποτε 100% load, το πολυ πολυ κανα pro η κανα heroes 5.

• Replies 45
  • Created
  • Last Reply

Force και Premier είναι ουσιαστικά το ίδιο τροφοδοτικό με διαφορετικό όνομα αλλά ίδιο κωδικό μοντέλου (LC-8460BTX). 200W είναι και ας γράφουν 450W. Σε video test είχε καεί ένα μόλις το πήγαν στα 225W. Σε... Βραζιλιάνικο site που είχαν κάνει review ανέφεραν ότι στο site ο κατασκευαστής έγραφε ξεκάθαρα ότι είναι 200άρια ασχέτως αν στο κουτί γράφουν για 450W. Μάλιστα στο review που είχαν κάνει επαναλαμβάνονταν πολλές φορές φράσεις του στυλ "Αυτή τη σχεδίαση έχουμε να την δούμε 10 χρόνια", "Αυτό το εξάρτημα έχει σταματήσει να χρησιμοποιείται εδώ και 10 χρόνια", οπότε καταλαβαίνεις.

Χίλιες φορές ένα 350άρη Chieftec ή κάποια άλλη αξιόπιστη μάρκα.

Κοίτα, γιατί δε παίρνεις ένα Chieftec case καλύτερα, 6ε παραπάνω από αυτό που κάνεις λινκ και έχει κ 355w τροφοδοτικό.

Πήρα πρόσφατα 2 450αρια premier από το πλαίσιο...

Το ένα σε ένα nas με celeron 300/128mb/500gb/s3 4mb κάρτα

Το άλλο σε Athlon XP 2400/gf 5800/nf7-s/2*512 ddr/40gb hdd

Στο nas κάηκε στο μήνα, στο AXP παίζει ακόμα.

Ενας γνωστος εχει το Premier 450W σχεδον ενα χρονο στο μηχανημα του και μεχρι τωρα δουλευει κομπλε..:)

Τροφοδοτικό μια φορά παίρνεις, οπότε imo καλύτερα κάποιο ποιοτικό. Η διαφορά χρημάτων είναι αμελητέα μπροστά στην διαφορά ποιότητας.

Παράδειγμα:

http://www.naftilos.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=ilvm_fly2_red.tpl&product_id=2251&category_id=54&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=71

http://www.mallbit.gr/ypologistes/trofodotika/6857-seasonic-400w-ss-400et-80plus.html

Τροφοδοτικό μια φορά παίρνεις, οπότε imo καλύτερα κάποιο ποιοτικό.

+1

Πήραμε με ένα φίλο μου ένα Premier 500W από το πλαίσιο αργυρούπολης και βγήκε καμένο μετά από δικό τους έλεγχο.

To Ηeroichi που προτείνει ο Dante80, στα 41 ευρώ είναι by far η καλύτερη επιλογή.

Είναι 450άρι και όχι 400άρι, 80plus certified, έχει active pfc γενικά είναι σε άλλο επίπεδο. By FAR λέμε.

+1

Πήραμε με ένα φίλο μου ένα Premier 500W από το πλαίσιο αργυρούπολης και βγήκε καμένο μετά από δικό τους έλεγχο.

DOA συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες man...

Απλά το βασικό θέμα με τα φθηνά τροφοδοτικά δεν είναι η ποιότητά τους (ειδικά αν προορίζονται για light αποστολές), αλλά η ποιότητά τους σε συνδυασμό με την τραγική κατάσταση του ελληνικού ρεύματος σε πολλές περιοχές της χώρας. Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος για να κοιτάμε για ένα ποιοτικό τροφοδοτικό (και αν έχει η περιοχή μας βεβαιωμένο πρόβλημα, ΚΑΙ ups). :T:

αχ ρε dante παραγγειλα ηδη τωρα! ενα http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Silverpower-Sp-Ss400-Psu-400W-SP-SS400.htm που θα στεγασει gtx260 + q6600

και ενα http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/CoolerMaster-Elite-Power-RS-400-PSAP-J3-400W-PSU.htm για e6750 και onboard gpu :crazy_pilot:

κριμα θα επερνα x2 450w +80plus :X:

ή αν αποφασισεις για κατι καλυτερο απο τα συγκεκιμενα chieftec ...δες και αυτο

pif...και ολα αυτα επειδη επιασα λαθος skroutzoμαγαζο..

(αλλα ως γνωστο καλυτερα 10Ε λιγοτερα και passive pfc me 70% efficiency)

Το φτηνό το κρέας το τρώνε οι σκύλοι. Το ένα psu είναι μια άθλια αηδία με passive pfc και το άλλο -για να συννενοηθούμε και κάπως- δεν είναι Seasonic αλλά Tagan (ακόμα μια άθλια εταιρία που ευθύνεται για δεκάδες καμμένα pc's, και απορώ γιατί τα πλασάρουνε σαν Seasonic τα Silverpower. Εξαπάτηση κανονικά). Αμφότερα είναι απαράδεκτα τροφοδοτικά, ειδικά το Silverpower και ακόμα πιο ειδικά στην τιμή αυτή.

Εγώ είπα για HEC, ο Dante μίλησε επίσης για καλά τροφοδοτικά, καθώς και άλλοι και τελικά πάλι τα ίδια. Ακούμε και διάφορα όμορφα (π.χ. τα φτηνά τροφοδοτικά είναι μια χαρά για light δουλειές, ενώ η αλήθεια είναι πως δεν είναι.. "μια χαρά" για τίποτε).

Αλλά δεν πειράζει όταν το Silverpower κάνει μπαμ (γιατί θα κάνει, θέμα χρόνου είναι όπως με οτιδήποτε γράφει Tagan πάνω), εδώ θα είμαστε πάλι να τα λέμε...

Άντε καλημέρα.

Το 400άρι το silverpower, το έχω βάλει σε 2 PC...

Ενα Sempron 3100 am2/2gb ddr2/6600gt εδώ και κάνα 8μηνο και είναι πολύ άνετο (σταθερές τάσεις/αθόρυβο/κρυο)

Το άλλο κάνα 3μηνο σε Athlon245@3.6/8800gt/4gb ddr2, και πάλι άψογο...

Γενικά φαίνεται πολύ ποιοτικό και στιβαρό σαν κατασκευή και υλοποίηση.

Το Silverpower είναι Seasonic ή έστω βασισμένο σε αντίστοιχο Seasonic μοντέλο με βάση το παρακάτω review

http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3487&p=26

και το UL File Number που είναι το E104405.

Kαταρχήν, το UL number δεν λέει πάντα κάτι, καθώς μπορεί έχει UL number ένας rebrander και να φαίνεται πως το τροφοδοτικό είναι δικό του, ενώ ΔΕΝ είναι. Πάει αυτό.

Δεύτερον, το review του anandtech (οι άσχετοι που έχω αναφέρει νωρίτερα που λέγαμε...) λέει αρλούμπες. Καταρχήν αυτή η τοπολογία ΔΕΝ είναι όπως του S12. Για την ακρίβεια δεν έχει καμία σχέση. Ήμαρτον δηλαδή, γράφει ότι να'ναι ο πάσα άσχετος και το παίρνουμε ως δεδομένο;

Ορίστε η τοπολογία του S12:

attachment.php?attachmentid=37496&stc=1&d=1262165495

Kαι ορίστε και η τοπολογία του Silverpower:

attachment.php?attachmentid=37497&stc=1&d=1262165500

Μήπως να αναλύσω και τα components, το αθλιο transient filtering stage, και την γενική κατασκευή του Silverpower ή αρκούν οι photos?

Εγώ έχω μάθει να μιλάω με στοιχεία και τεχνικές προδιαγραφές, και όχι με ατάκες "το πήρα και είναι καλό γιατί.. δουλεύει".

Τώρα το αν είναι.. "στιβαρό" το Silverpower και "σοβαρή κατασκευή" δεν μπορεί να το κρίνει κανείς με βάσει την εμφάνιση, αλλά μόνο αν δει πως είναι εσωτερικά και τι components φοράει.

post-9787-1416074263,6255_thumb.jpg

post-9787-1416074263,6565_thumb.jpg

Kαταρχήν, το UL number δεν λέει πάντα κάτι, καθώς μπορεί έχει UL number ένας rebrander και να φαίνεται πως το τροφοδοτικό είναι δικό του, ενώ ΔΕΝ είναι. Πάει αυτό.

Το UL number δηλώνει Seasonic. Αν η Tagan ή κάποια άλλη εταιρία κατασκευάσουν το Χ PSU μπορούν να βάλλουν ότι UL Number τους καπνίσει? Επίτρεψέ μου να αμφιβάλλω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.