Candyman Δεκέμβριος 30, 2009 #21 Δεκέμβριος 30, 2009 Το UL number δηλώνει Seasonic. Αν η Tagan ή κάποια άλλη εταιρία κατασκευάσουν το Χ PSU μπορούν να βάλλουν ότι UL Number τους καπνίσει? Επίτρεψέ μου να αμφιβάλλω. Το ανάποδο συμβαίνει. Π.χ. εγώ σαν Seasonic μπορώ να βάλω το ΔΙΚΟ μου UL number σε rebranded προϊόν από την Tagan π.χ. Και φυσικά το τροφοδοτικό θα φαίνεται σαν Seasonic. Ναι γίνεται, δίαβασε psu test στο hardware secrets. Τα έχουμε πει αυτά περί σοβαρών και μη sites. Ρε συ yanni, εσύ πραγματικά πιστεύεις ότι το psu είναι Seasonic από ένα UL number, και δεν πιστεύεις τα ματάκια σου; Σου δείχνω photos από τα psu εσωτερικά. Αλλα components, σε άλλη θέση το voltage regulation, σε άλλη πλακέτα, με άλλη τοπολογία, με άλλα τα πάντα... Δηλαδή γιατί πρέπει πάντα εγώ να αποδείκνύω αυτό που λέω, ενώ άλλες αρλούμπες που γράφονται κατα καιρούς να περνάνε στο "ντούκου"; Και να σου πω και κάτι; Η MaxPoint (η εταιρία πίσω από τα Silverpower) είναι στην Γερμανία όπως και η Tagan. Ακόμα μια σύμπτωση ξέρω... Για ρίξε μια ματιά στο site της να δεις τι psu αναφέρει στο Lineup της. Μήπως είναι.. TAGAN και... ω εκ του θαύματος!!! Silverpower!?!? Oρίστε και το Link: http://www.maxpoint.de/en/products/power-supplies.php?pid=1_5_9 Εδώ αναφέρεται μάλιστα από το bjorn3d περί της Maxpoint: http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1352 INTRODUCTIONThere's a new entry into the U.S. computer power supply market from across the pond called SilverPower. They are being brought to us by Tagan Technology Co., USA, which shares with SilverPower the same parent company, MaxPoint. Headquartered in Germany, MaxPoint describes the SilverPower brand as being a full range and nice priced series. Hmmm. Can you say budget brand auf Deutsch? Es ist haushalt marke. Εγώ δεν έχω να πώ κάτι άλλο εκτός από την παραπάνω φωτό. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του. Εμένα δεν με νοιάζει τι λέει το UL number εμένα με νοιάζει ποιός πραγματικά το έφτιαξε.
Dante80 Δεκέμβριος 30, 2009 #22 Δεκέμβριος 30, 2009 Το φτηνό το κρέας το τρώνε οι σκύλοι. Το ένα psu είναι μια άθλια αηδία με passive pfc και το άλλο -για να συννενοηθούμε και κάπως- δεν είναι Seasonic αλλά Tagan (ακόμα μια άθλια εταιρία που ευθύνεται για δεκάδες καμμένα pc's, και απορώ γιατί τα πλασάρουνε σαν Seasonic τα Silverpower. Εξαπάτηση κανονικά). Αμφότερα είναι απαράδεκτα τροφοδοτικά, ειδικά το Silverpower και ακόμα πιο ειδικά στην τιμή αυτή.Αλλά δεν πειράζει όταν το Silverpower κάνει μπαμ (γιατί θα κάνει, θέμα χρόνου είναι όπως με οτιδήποτε γράφει Tagan πάνω), εδώ θα είμαστε πάλι να τα λέμε...Άντε καλημέρα.Φίλε Candyman το silverpower στο οποίο αναφερόμαστε (και ναι, σαφώς υπάρχουν άλλα που είναι tagan) δεν κατασκευάζεται (πόσο μάλλον σχεδιάζεται) από την tagan, αλλά από την Seasonic. Ουσιαστικά αποτελεί καρμπόν της βασικής 80+ ΟΕΜ σειράς της εταιρίας, η οποία και τίμια είναι, και σε πολλά variants υπάρχει στην αγορά...Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω:Corsair CX400WCorsair VX450WPC Power & Cooling Silencer 370W & 420WSeasonic S12II 330WSeasonic SS-400ET 400WSilverpower Gorilla 400W
Candyman Δεκέμβριος 30, 2009 #23 Δεκέμβριος 30, 2009 Φίλε Candyman το silverpower στο οποίο αναφερόμαστε δεν κατασκευάζεται (πόσο μάλλον σχεδιάζεται) από την tagan, αλλά από την Seasonic. Ουσιαστικά αποτελεί καρμπόν της βασικής 80+ ΟΕΜ σειράς της εταιρίας, η οποία και τίμια είναι, και σε πολλά variants υπάρχει στην αγορά...Ρίξε μια ματιά στα 4 παρακάτω:PC Power & Cooling Silencer 370W & 420WSeasonic S12II 330WSeasonic SS-400ET 400WSilverpower Gorilla 400WΦίλε Dante ξαναδιάβασε το Post μου (εγιναν edits, sorry ε) και ΔΕΣ τα Links. To συγκριτικό του anandtech το γνωρίζω μακράν και δεν με ενδιαφέρει τι λένε, οι άνθρωποι είναι ά-σχε-τοι. Εδώ πέρα η Maxpoint που είναι εταιρία της Tagan έχει τα Tagan και τα Silverpower μαζί στο site της, τι ΛΕΤΕ ΡΕ άνθρωποι;Καλό είναι φιλτράρετε με σωστή κρίση ότι διαβάζετε και να μην καταπίνετε αμάσητη ότι χαζομάρα γράφει ο κάθε άσχετος. Δεν σημαίνει ότι ο κάθε reviewer είναι αξιόπιστος επειδή γράφει σε ένα site. Ξαναδες το προηγούμενο post μου. Kαι sorry για τα απανωτά edit.
Dante80 Δεκέμβριος 30, 2009 #24 Δεκέμβριος 30, 2009 Τώρα γιατί επιμένεις δίχως λόγο? Δες την τoπολογία λέμε σε όλα τα παραπάνω μοντέλα (6 - υπάρχουν και άλλα), καρμπόν είναι. Όσο άσχετος και να είναι ο reviewer, η τοπολογία δεν άλλάζει man...:flower:Άσε που η maxpoint έχει το distribution της SS στην Ευρώπη έτσι και αλλιώς... http://whois.domaintools.com/seasonic-europe.com
yanni Δεκέμβριος 30, 2009 #25 Δεκέμβριος 30, 2009 @Candyman Δεν με πείθεις. Sorry. Θα σου επαναλάβω ότι θεωρώ αδιανόητο μια οποιαδήποτε εταιρία να χρησιμοποιεί κωδικούς που αντιστοιχούν σε άλλη χωρίς να βρέξει μηνύσεις. Αν ήσουν η Seasonic θα ήθελες να βλέπεις το όνομά σου σε προϊόντα άλλων κατασκευαστών; Δεν νομίζω. Όσον αφορά τις φωτογραφίες. Αν βέβαια δεν πήγαινες μακριά αλλά κοίταγες στο review του Anandtech, που δεν το κοίταξες προφανώς καθόλου, θα έβλεπες ότι και το Seasonic S12II 330W και το Seasonic SS-400ET 400W έχουν ίδια τοπολογία με το Silverpower Gorilla 400W. Αν δεν σε πείθει το Anandtech μπορείς πάλι να δεις την φωτογραφία, από το bit tech, του Seasonic S12-II 500W PSU. Στις παραθέτω Bit-Tech Seasonic S12-II 500W PSU Anandtech Seasonic S12II 330W Seasonic SS-400ET 400W Silverpower Gorilla 400W Υ.Γ. Για την ιστορία αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα θα μπορούσες να δώσεις τα links των φωτογραφιών που παραθέτεις; Υ.Γ.2 Καλό είναι φιλτράρετε με σωστή κρίση ότι διαβάζετε και να μην καταπίνετε αμάσητη ότι χαζομάρα γράφει ο κάθε άσχετος. Συμφωνώ απόλυτα.
Dante80 Δεκέμβριος 30, 2009 #26 Δεκέμβριος 30, 2009 Βασικά νομίζω πως άδικα μπερδευόμαστε, το θέμα είναι απλό. Η Silverpower ως brand χρησιμοποιεί designs και από τις 2 εταιρίες, όπως και πολλά άλλα brand names στον χώρο (από την Corsair μέχρι την Antec). Αυτό είναι σχετικά εύκολο για την maxpoint, μιας και η tagan είναι θυγατρική της, ενώ έχει και την αποκλειστική αντιπροσωπεία της SS στην Ευρώπη. Δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη σκέψη το θέμα imo, και είμαστε και off topic...επίσης δεν υπάρχει λόγος για εκνευρισμούς, για λαμαρινότουβλα με ρεύμα μιλάμε...:smoke:
Candyman Δεκέμβριος 30, 2009 #27 Δεκέμβριος 30, 2009 Τώρα γιατί επιμένεις δίχως λόγο? Δες την τoπολογία λέμε σε όλα τα παραπάνω μοντέλα (6 - υπάρχουν και άλλα), καρμπόν είναι. Όσο άσχετος και να είναι ο reviewer, η τοπολογία δεν άλλάζει man...:flower:Ναι, έχετε δίκιο έκανα λάθος εν τέλει, το παραδέχομαι.Άσε που η maxpoint έχει το distribution της SS στην Ευρώπη έτσι και αλλιώς... http://whois.domaintools.com/seasonic-europe.comΚαταρχήν η Maxpoint δεν έχει πλέον στο site της Seasonic psu ανεξάρτητα αν λέει ότι είναι distributor.Aν δεις στο site την αναφέρει αλλά έχει μόνο Tagan και Silverpower. Η Μaxpoint είναι η εταιρία που έχει την Tagan και την Silverpower, δεν είναι απλά distributor.Yanni: http://www.silentpcreview.com/article28-page5.htmlSimply enter the number in the "UL File Number" data entry box on the UL Certifications Directory webpage linked above, then hit the search button on that page. The results are not infallible, however. Sometimes, the brand owner will have its own UL File Number, in which case, its name will come up in the search. Often, the UL File Number will be that of the manufacturer, in which case, that manufacturer's name will come up in the search.
Dante80 Δεκέμβριος 30, 2009 #28 Δεκέμβριος 30, 2009 Καταρχήν η Maxpoint δεν έχει πλέον στο site της Seasonic psu ανεξάρτητα αν λέει ότι είναι distributor.Aν δεις στο site την αναφέρει αλλά έχει μόνο Tagan και Silverpower. Η Μaxpoint είναι η εταιρία που έχει την Tagan και την Silverpower, δεν είναι απλά distributor.Μα δεν νομίζω πως είχε και ποτέ. Από όσο γνωρίζω η maxpoint είναι η αποκλειστική αντιπρόσωπος του ίδιου του SS brand στην Ευρώπη. Παρουσίαση και κεντρική διάθεση γίνονται μέσω του seasonic-europe, που της ανήκει...από εκεί και πέρα, θυγατρική της maxpoint είναι η ίδια η tagan, ενώ η silverpower είναι απλά brand (απευθυνόμενο στο χαμηλό κομμάτι της αγοράς) της maxpoint για τροφοδοτικά που βγάζουν για αυτή οι tagan και seasonic...:flower:
nick-firestorm Δεκέμβριος 30, 2009 Author #29 Δεκέμβριος 30, 2009 Wow! Αρα μετα απο ολα αυτα τελικα αγορασα Seasonic ετσι; Να μεινω ησυχος; :magic: Το coolermaster ξερω πως εχει 70% + passive pfc, αλλα μπενει σε onboard gpu με e6750 μηχανημα...δεν προκειται ποτε να ξεπερασει ουτε τα 200w που στα τοσα καιγονται τα premier με το 50% απλα με τα 2 heroichi θα γλιτωνα 5 ευρώ btw Candyman, διαβαζω διαφορα threads και βλεπω πως εισαι πολυ επιθετικος σε ολα...επιμενεις μεχρι το τελος στο δικο σου μεχρι να σε αποδειξουν λαθος σε καποιες περιπτωσεις, οπως σ αυτην εδω...relax ρε μαν μια κοινοτητα για συζητηση ειμαστε :turn:
mech5107 Δεκέμβριος 30, 2009 #30 Δεκέμβριος 30, 2009 Candyman, αυτό που έχεις quotάρει με τα κόκκινα, λέει ότι αν εγώ παραγγείλω από την tagan 10000 τροφοδοτικά και του κολλήσω την ετικέτα μου και τα ονομάσω xyz 400w, μπορώ να βάλω το UL μου.Το να πάρω εγώ τροφοδοτικά tagan και να βάλω το ul της Seasonic δεν μπορώ να το κάνω...Είναι απλό το θέμα...σαν να πάω εγώ στην τράπεζα και να βγάλω δάνειο δίνοντας για όνομα το δικό σου.
Candyman Δεκέμβριος 30, 2009 #31 Δεκέμβριος 30, 2009 Candyman, αυτό που έχεις quotάρει με τα κόκκινα, λέει ότι αν εγώ παραγγείλω από την tagan 10000 τροφοδοτικά και του κολλήσω την ετικέτα μου και τα ονομάσω xyz 400w, μπορώ να βάλω το UL μου.E; Ποιά η διαφορά; Αν εσύ λέγεσαι π.χ. Tagan και βάλεις δικό σου UL σε τροφοδοτικό άλλου κατασκευαστή για να φαίνεται δικό σου μαζί με την ταμπέλα, νομίζεις ότι δεν γίνεται; Πάμε στοίχημα; Το να πάρω εγώ τροφοδοτικά tagan και να βάλω το ul της Seasonic δεν μπορώ να το κάνω...Εσύ προσωπικά; Ένα κομμάτι; Ε;;;;; Μα για εταιρίες μιλάμε. Κοίτα για να μην ξαναλέω τα ίδια. Οποιοσδήποτε rebrander ΜΠΟΡΕΙ να πλασάρει ΜΗ δικής του κατασκευής προϊόντα με ΔΙΚΟ του UL number. Aν πληρώσεις την άδεια παίρνεις δικό σου UL και έχεις το δικαίωμα να το χρησιμοποιείς σε προϊόντα που φέρουν το δικό σου λογότυπο, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ με το ποιός το κατασκεύασε.Δηλαδή π.χ. η Antec ας πούμε που παίρνει τροφοδοτικά άλλης εταιρίας και βάζει τα δικά της UL το ίδιο δεν κάνει; Είναι απλό το θέμα...σαν να πάω εγώ στην τράπεζα και να βγάλω δάνειο δίνοντας για όνομα το δικό σου.Kαμία σχέση.Παράθεση του κειμένου μεταφρασμένο:Τα αποτελέσματα δεν είναι αλάνθαστα, εντούτοις. Μερικές φορές, ο ιδιοκτήτης της φίρμας (brand owner) έχει τον δικό του αριθμό αρχείου UL, οπότε σ'αυτή την περίπτωση, το όνομά του brand owner θα εμφανιστεί στην αναζήτηση.Εσύ τώρα τι κατάλαβες;
Candyman Δεκέμβριος 30, 2009 #32 Δεκέμβριος 30, 2009 btw Candyman, διαβαζω διαφορα threads και βλεπω πως εισαι πολυ επιθετικος σε ολα...επιμενεις μεχρι το τελος στο δικο σου μεχρι να σε αποδειξουν λαθος σε καποιες περιπτωσεις, οπως σ αυτην εδω...relax ρε μαν μια κοινοτητα για συζητηση ειμαστε :turn:Ναι, είναι ένα ανυσηχτικό φαινόμενο και συμβαίνει ειδικά με εμένα μόνο. Ενώ αντιθέτως όταν δεν με αποδεικνύουν λάθος (όπως με τα UL numbers) δεν επιμένουν οι άλλοι μέχρι να αποδειχθούν λάθος! Ευτυχώς...Δηλαδή τι πρέπει να κάνω; Να απολογηθώ μήπως; Στην τελική εγώ παραδέχτηκα το λάθος και δεν μασάω τα λόγια μου ούτε έφερα ηλίθιες δικαιλογίες για να καλυφτώ, έκανα λάθος τέλος.
yanni Δεκέμβριος 30, 2009 #33 Δεκέμβριος 30, 2009 Αν εσύ λέγεσαι π.χ. Tagan και βάλεις δικό σου UL σε τροφοδοτικό άλλου κατασκευαστή για να φαίνεται δικό σου μαζί με την ταμπέλα, νομίζεις ότι δεν γίνεται; Πάμε στοίχημα; Μπορείς να βάλεις UL σε δικό σου PSU, τέτοιο ώστε, αυτό να φαίνεται ότι είναι άλλου?ή αλλιώς για να χρησιμοποιήσω το quote σουΑν εγώ λέγεμαι π.χ. Tagan και βάλω αλλουνού UL σε τροφοδοτικό δική μου κατασκευής για να φαίνεται δικό τουδεν θα έχω την άλλη μέρα το πρωί επίσκεψη από τους δικηγόρους του άλλου;
Candyman Δεκέμβριος 30, 2009 #34 Δεκέμβριος 30, 2009 Μπορείς να βάλεις UL σε δικό σου PSU, τέτοιο ώστε, αυτό να φαίνεται ότι είναι άλλου?ή αλλιώς για να χρησιμοποιήσω το quote σουΑν εγώ λέγεμαι π.χ. Tagan και βάλω αλλουνού UL σε τροφοδοτικό δική μου κατασκευής για να φαίνεται δικό τουδεν θα έχω την άλλη μέρα το πρωί επίσκεψη από τους δικηγόρους του άλλου;Ρε σεις έλεος τι πίνετε πια; Ορίστε παράθεση του αρχικού μου post:Το ανάποδο συμβαίνει. Π.χ. εγώ σαν Seasonic μπορώ να βάλω το ΔΙΚΟ μου UL number σε rebranded προϊόν από την Tagan π.χ. Και φυσικά το τροφοδοτικό θα φαίνεται σαν Seasonic.Εν ολίγοις ένα προϊόν που στο UL search σου εμφανίζεται π.χ. σαν Seasonic, Tagan, ότι θες.. ΔΕΝ σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και κατασκευασμένο από την εταιρία που αναφέρεται στο UL number του. Κατάλαβες τώρα ή....;
yanni Δεκέμβριος 30, 2009 #35 Δεκέμβριος 30, 2009 Ρε Candy αντί να ρωτάς τι πίνουμε κάνε τον κόπο να δεις ότι ΔΕΝ λέμε το ίδιο πράγμα....Άλλο να βάλω εγώ την φίρμα μου σε κατασκευασμένο από άλλον προϊόν και άλλο να βάλω την φίρμα άλλου σε δικής μου κατασκευής προϊόν.
Candyman Δεκέμβριος 30, 2009 #36 Δεκέμβριος 30, 2009 Yanni: Δεν είπα ΠΟΤE αυτό που μου αποδίδεις με το quote παραπάνω που δεν είναι καν.. δικό μου quote. Δεν είπα ότι η Silverpower βάζει UL number της Seasonic ενω το psu είναι Tagan. Απλά είχα την λανθασμένη εντύπωση πως ήταν Tagan και όχι Seasonic κατασκευή.Εγώ ανέφερα το ζήτημα με τα UL numbers γιατί νομίζουν/νομίζετε κάποιοι πως το UL number δείχνει πάντα τον πραγματικό κατασκευαστή ενώ δεν είναι έτσι.
yanni Δεκέμβριος 30, 2009 #37 Δεκέμβριος 30, 2009 Καλά.... τουλάχιστον λύσε μου μια απλή απορίαΑν το UL number δεν δηλώνει τον πραγματικό κατασκευαστή τι στο διάολο χρειάζεται; Άχρηστο είναι.
Candyman Δεκέμβριος 30, 2009 #38 Δεκέμβριος 30, 2009 Καλά.... :hi:τουλάχιστον λύσε μου μια απλή απορίαΑν το UL number δεν δηλώνει τον πραγματικό κατασκευαστή τι στο διάολο χρειάζεται; Άχρηστο είναι.Άχρηστο ίσως όχι γιατί εξαρτάται και από την περίπτωση, αλλά σίγουρα δεν είναι απόλυτος οδηγός για να εμπιστεύεσαι. Αν εννοείς την πρακτική χρησιμότητα του, να σου πω πως ο πραγματικός λόγος ύπαρξης του UL number δεν είναι μόνο για να γίνεται track down του κάθε προϊόντος αλλά αντιστοιχεί σε κάποιο certification του συγκεκριμένου προϊόντος και του συγκεκριμένου κατασκευαστή και γι'αυτό πολλές φορές συμβαίνει το φαινόμενο που προανέφερα: (The UL File Number is an alphanumeric designation assigned to a company upon successful completion of a product evaluation or company certification).
yanni Δεκέμβριος 30, 2009 #39 Δεκέμβριος 30, 2009 Το ξέρω ότι κόβω από την φράση, αλλά θεωρώ σημαντικό το εξής "assigned to a company" και νομίζω ότι είναι και η ουσία.sorry για το smile στο προηγούμενο post (πριν το edit)
Candyman Δεκέμβριος 30, 2009 #40 Δεκέμβριος 30, 2009 Το ξέρω ότι κόβω από την φράση, αλλά θεωρώ σημαντικό το εξής "assigned to a company" και νομίζω ότι είναι και η ουσία.Ναι αλλά π.χ. και η Asus έχει το δικό της UL assigned σαν εταιρία, αλλά ένα psu της που λέει Asus πάνω και θα το έχει κάνει -αναγκαστικά- rebrand (καθώς η ίδια δεν παράγει psu's), σε ενδεχόμενο έλεγχο του UL του psu θα δεις Asus και όχι π.χ. Enhance (παράδειγμα είναι η Εnhance, στην θέση της μπορείς να βάλεις το όνομα οποιουδήποτε OEM manufacturer).sorry για το smile στο προηγούμενο post (πριν το edit)Don't worry about it....
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.