Jump to content



Έχω ένα Pioneer DVD-r A05 που δε μπορεί να κάψει τίποτα!!!


kots

Recommended Posts

1ον συγνώμη αν το θέμα είναι σε λάθος μέρος αλλά δεν είχε πουθενά δωμάτιο για "προβλήματα στο κάψιμο".

Ας μπούμε στο ψητό: Έχω ένα Pioneer DVD-r A05 το οποίο στην αρχή έκαιγε κανονικά και σιντια και ντιβιντιά. Αργότερα όμως(χωρίς να πειράξω΄τίποτα ardware-software) σταμάτησε να γράφει! Δηλαδή, όταν του πετάς ένα κενό δισκάκι, μου το φτύνει έξω! Τι να κάνω γιατρέ??? Καμιά ιδέα???

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα:

Χρησιμοποιώ NERO 5.0. Όταν πετάω ένα άδειο δισκάκι κάνει "βζινγκ" κάμποσες φορές (προσπαθεί να το διαβάσει αλλά σαν να το σταματάει κάτι και ξαναξεκινάει) ενώ κατά τη διάρκεια αυτού, ο υπολογιστής κολλάει(δεν crashάρει, απλώς το mouse και το πληκτρολόγιο δεν ανταποκρίνονται-stall) εκτός αν πατήσω eject. Αν το αφήσω για κάμποση ώρα (2-3 λεπτά) χωρίς να πατήσω eject σταματάει το διάβασμα και συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει δισκάκι στο drive και κατά συνέπεια όταν πατάω Write μου φτύνει το δισκάκι ζητώντας μου να εισαγάγω ένα κενό CD ή DVD. ’κου το παράξενο: όταν βάζω DVD-R η επιλογή Write είναι απενεργοποιημένη ενώ όταν βάζω ένα DVD-RW (αφού κάνει πρώτα όλη την παραπάνω διαδικασία) η επιλογή Write εμφανίζεται. Σκέφτηκα ότι μπορεί να παίζει κακή ποιότητα δίσκου, έτσι αγόρασα άλλων μαρκών κενά δισκάκια : καμία βελτίωση...είτε είναι sony είτε είναι philips. Δοκίμασα να κάψω απευθείας από προγράμματα δημιουργίας ταινιών όπως Power Producer, Sonic myDVD αλλά κι αυτά συμπεριφέρονταν σαν να μην υπάρχει δισκάκι μέσα.

Τί έχω κάνει μέχρι στιγμής:

Έχω καθαρίσει το μάτι για τυχόν σκόνη. Έχω απεγκαταστήσει και επανεγκαταστήσει το NERO τουλάχιστον 3 φορές. Έχω εγκαταστήσει τους Aspi drivers 4,71 και στη συνέχεια τους Force Aspi drivers. Έχω βάλει από secondary slave το DVD-R σε secondary master(εκεί έχω ένα καυτήρι CD που δουλεύει κανονικά), ή σε secondary master από μόνο του(μην ρωτήσεις από που πήρα αυτή τη συμβουλή ). Φυσικά, τίποτα από τα παραπάνω δεν δούλεψε.

Link to comment
Share on other sites

Mάλλον το Drive τα έχει παίξει. Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να εκμεταλλευτής την εγγύηση που σου δίνει το προιον (πριν λήξη)

Πηστεψε με δε μπορέις να κάνεις τίποτα για να το φτιάξεις. Αν θες βέβαια να βεβαιωθείς, ότι όντως είναι το Drive δοκίμασε το σε άλλο PC. (με διαφορετικό Controller κατά προτίμηση)

Link to comment
Share on other sites

αν βάλουμε firmware (ξέρω είναι επικίνδυνο) χάνω την εγγύηση;

υπάρχει περίπτωση να λυθεί το πρόβλημα με αυτόν τον τρόπο;

αν πχ φταίει το μοτοράκι υπάρχει περίπτωση με φιρμ να φτιάξει;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.