Jump to content



Περί φωτογραφικών μηχανών, φακών και λοιπών αξεσουάρ


Recommended Posts

ναι ρε παιδι μου οκ :p

εγώ λέω ότι σε περιπτωση που πχ ο tokina χρειαστει fine-tunning ας πούμε πόσο θα κοστίσει με δεδομένο ότι η εγγύηση του θα ειναι από Ιαπωνία και δεν παίζει να τον στείλω πίσω ;

Link to comment
Share on other sites

πάντως η αλήθεια ειναι ότι με έβαλες σε σκέψεις. σκεφτόμουν να πω σε ένα γνωστό μου να μου φέρει τον Tokina 11-16 από Ιαπωνία (γιατί η τιμή του από εκεί είναι συντριπτικά καλύτερη από την Ελλάδα). Σε συνδυασμό όμως με διάφορα που διαβάζω τώρα τελευταία σχετικά με προβληματικά κομμάτια ή (προβληματικες παρτίδες) δεν ξερω αν πρέπει να πάρω το ρισκο για την κίνηση αυτή.

Πόσο καλύτερη; :p

Link to comment
Share on other sites

βασικά παίδες στην συγκεκριμένη περίπτωση τον φακό θα μου τον φέρει ο φίλος αυτοπροσώπως όταν επιστρέψει. ούτε έξοδα αποστολή, ούτε ρίσκο ζημιάς ούτε τίποτα. όσο για την τιμή του έρχεται γύρω στα 380€, πολύ καλύτερα ακόμα και από την τιμή που προσφέρει το Adorama εδώ (τα καταστήματα που προσφέρουν κανονική εγγύηση ξεκινάνε από 550€ και πάνω )

Link to comment
Share on other sites

...ή αν ειμαστε σιγουροι οτι υπαρχει πανευρωπαϊκη ή αλλου ειδους επίσημη εγγύηση.

Και μιας και το πιάσαμε το θέμα, κάποιος που να αγόρασε πρόσφατα κάποια μηχανή Canon, μπορεί να μου πει τι λέει στο θέμα της εγγύησης; Και για να γίνω συγκεκριμένος, η HTC, π.χ. αναφέρει:

Η παρούσα εγγύηση ισχύει και είναι εκτελεστή μόνο στις χώρες πώλησης του Προϊόντος. Πάντως, εαν έχετε αγοράσει το προϊόν σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ισλανδία, Νορβηγία, Ελβετία ή Τουρκία, και η αρχική πρόθεση της HTC ήταν να πωλήσει το Προϊόν σε μια από τις χώρες αυτές, η παρούσια περιορισμένη εγγύηση ισχύει και είναι εκτελεστή σε όλες τις προαναφερθείσες χώρες.

αντίστοιχα κείμενα υπάρχουν και για τα προϊόντα της HP, της Nokia, Bose και άλλων. Το κάνουν για την καλή τους την καρδιά, υπάρχει κάποια υποχρέωση που απορρέει από τις συμφωνίες μεταξύ ΕΕ και της EFTA, είναι κάτι άλλο; Αλλά κυρίως, με νοιάζει, τι λέει η Canon επί του θέματος, και κυρίως όσον αφορά στην Ελβετία

Link to comment
Share on other sites

και να το συνεχισουμε λιγο παραπερα...λεγε τι βρηκες και ποσα?

(δεν ειμαι σιγουρος..παντως νομιζω γενικα οτι ισχυει το "Πάντως, εαν έχετε αγοράσει το προϊόν σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ισλανδία, Νορβηγία, Ελβετία ή Τουρκία, και η αρχική πρόθεση της HTC ήταν να πωλήσει το Προϊόν σε μια από τις χώρες αυτές, η παρούσια περιορισμένη εγγύηση ισχύει και είναι εκτελεστή σε όλες τις προαναφερθείσες χώρες."

Link to comment
Share on other sites

βασικά, θέλω να ξέρω αν μπορώ να ξερογλείφομαι για το καλοκαίρι, ή όχι :p

Ο στόχος είναι είτε μια 7D [1250€ στην Ελβετία, 1420€ στην Ελλάδα], είτε μια 50/60D + 70-200 f/4 [750+490€ στην Ελβετία, 869+575€ στην Ελλάδα]

Βέβαια, πριν απ'όλα αυτά, πρέπει να δούμε και τι θα γίνει με την οικονομία της Ελλάδας, γιατί δεν παίρνω καινούρια μηχανή αν δεν έχω μια οικονομική σιγουριά

Link to comment
Share on other sites

ενας ειναι ο βασιλιας στα 135 ...και ειναι ο

voigtlander 125mm sl f2.5 :p

Στα κατα τοπους ebay οταν και αμα βρεθει κοντα στο 1000αρικο...μτχ εεε

εισαι off topic κατά -10mm και +f/0.5 άρα η γνωμη σου δεν μετράει :p

Link to comment
Share on other sites

Η πρώτη είναι τραβηγμένη με τον 18-55 f3.5-5.6, η δεύτερη με τον FF 35-135 f3.5-4.5. Το δείγμα δεν είναι καλό, αλλά είναι βράδυ και δεν έχω να βγάλω κάτι άλλο.

Σαφώς και υπάρχει διαφορά, ακόμα και στις μικρότερες που έδωσες πριν φαινόταν η διαφορά (στους πόρους του τοίχου για παράδειγμα). Σε όλη την έκταση των φωτό, για μένα είναι προτιμότερη η εικόνα του 18-55.

Κέρδισα εναν 135 mm prime f/2.8 στο ebay 10 ευρώ.

not bad :upside:

Για πες περισσότερες πληροφορίες, manual είναι; NIKON;

ενας ειναι ο 135mm prim--> click me not :drool:

Σαν βασιλιάς του είδους βέβαια έχει και βασιλική τιμή :D

Τί να το κάνεις το defocus control ρε καημένε; Πάρε έναν τέτοιο να κάνεις δουλειά με ένα κλάσμα τις τιμής http://www.photosynthesis.co.nz/nikon/ais1352.jpg

ενας ειναι ο βασιλιας στα 135 ...και ειναι ο

voigtlander 125mm sl f2.5 :p

Στα κατα τοπους ebay οταν και αμα βρεθει κοντα στο 1000αρικο...μτχ εεε

Και μόνο λέγοντας το όνομα, γεμίζει ο στόμας σου!!

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι ότι θα χρησιμοποιήσεις και μετατροπέα από M42 σε Canon ή Nikon τον οποίο έχεις ήδη.

EDIT: Άμα σου έρθει, φέρ' τον από εδώ να τον περάσω ένα σετ τεστάκια.

Έγινε επεξεργασία από PetrosD
Link to comment
Share on other sites

ηρθε σήμερα το grip της D300. για καποιο λογο δεν το περιμενα αλλα λειτουργει αψογα (όλα τα κουμπια και τα dials) και η κατασκευη του ειναι παρα μα παρα πολυ προσεγμενη.

σιγουρα δεν φανταζομουν οτι θα ειναι ετσι εχοντας πληρωσει μολις 50€

φωτο αργότερα :p

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.