Jump to content



Ικετεύω για βοήθεια...μην ξανακουσω για ghost kai partmag...


mageor

Recommended Posts

Γειας σας κύριοι.Ακούστε περίπτωση προβλήματος...και εκεί που η δεκάχρονη εμπειρία μου ως απλού χρήστη με αρκετές εμβαθύνσεις σε θεματα αντιμετωπισης προβληματων μου επέτρεπε εσωτερικα να εχω αυτοπεποίθηση για ο,τι και αν μου τυχαινε εγινε το εξής...

Πρωτη καθαρη εγκατάσταση Win xp pro μαζι με SP1 και όλα τα updates.Δισκος Sata 120gb, mb epox 4pca3+...ολα καλα ως εδω.Χωρισμος του δισκου σε 2 partitions me Partition magic 8,ολα καλα...εγκατάσταση Norton ghost 2003 αναβαθμιση του με live update...μεχρι εδω όλα καλα.Ρυθμιζω τις παραμέτρους και το Ghost κανει restart για να κανει boot σε ibm dos και να ξεκινησει την διαδικασια της λήψης του image στο δεύτερο partition.Κανει reboot και ως γνωστο κανει μονο του ενα μικρο προσωρινο partition με label"-VPSGHBOOT-" και περιμένω να ξεκινησει η διαδικασια...λοιπον το pc κολλαει και μενει εκει. Κανω reset και δεν με βγαζει στο multimenu για να διαλεξω αν θελω να επαναλαβω το ghost η να επιστρεψω στα Windows.Επιλέγω windows και παλι τιποτα.Αφαιρω λοιπον τον δισκο και τον βλεπω απο αλλο μηχανημα ως δευτερο δισκο.Βλεπει κανονικα ολα τα partition μαζι και αυτο του ghost μπορω να γραψω να σβησω και αν ανοιξω το partition mag 8 μου λεει οτι ο δισκος αυτος ειναι bad.(η δομη των partition του δηλαδη).Δεν μου δινει το PM8 την δυνατοτητα να σβησω το partion του ghost (8MB). Mονο Format με αφηνει να κανω.

Το ζητουμενο στην περιπτωση μου ειναι να γλιτωσω τις δεκαδες εργατοωρες(1μιση μερα) που περασα σεταροντας το pc του φιλου μου (Προγραμματα,ενημερωσεις κλπ).

Υπαρχει καποιος τροπος η προγραμμα που να μπορει να καταργησει το partition του ghost και να επαναφέρει ως c: drive το κανονικο κανοντας το active.Εψαξα και για ιους...τιποτα.Σας λεω οτι απο το αλλο pc βλεπω κανονικα τα παντα.

Εκλιπαρω για βοήθεια...PLZ..

Ευχαριστω προκαταβολικα όποιον συνεισφέρει...Μ.Γ.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου καλύτερα να μη κάνεις εγκατάσταση το Ghost στα Win. χρησιμοποισαι το Ghost.exe κατευθείαν από DOS και γράψε το image σε FAT32 partition. Σχετικά με το προβλημα σου, νομίζω ότι υπάρχει μέσα από το recovery console μια εντολή που ξαναγράφει τα boot sector table (κάτι σε mbr είναι μου φαίνεται, για checkάρε το).

Link to comment
Share on other sites

Κυριοι σας ευχαριστω πολυ για τις υποδειξεις σας....και ακουστε την λυση.Πριν κανω αυτα που μου ειπατε ετρεξα στην recovery console του cd των win xp την εντολη mkpart η κατι τετοιο κατι σε fdisk δηλαδη και εσβησα το "κακο" partition...and guess what... ολα επανηλθαν στην εντελεια...απο οτι φαινεται κατι τρεχει με το Ghost γιατι εκανα boot disks και παλι κολλαει την ωρα που προσπαθει να φορτωσει το ghost(2003 last update), Kατι διαβασα οτι πρεπει να γινει defrag toy MFT και οτι το κανει μονο προγραμμα οπως το diskeeper οχι αυτο των windows αν και ειναι κοινης προελευσης........Κατεβαζω Acronis true image 6 και powerquest dive image 7.......καποια γνωμη για αυτα?

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον ακουστε τι βρηκα τι φταιει για το εν λογω M/B(Εpox 4pca3+):

1) Αν το serial ATA καναλι παιρνει την θεση primary ή secondary controller, το Ghost 2003 και ολες οι προηγουμενες εκδοσεις λειτουργει κανονικα.

2) Αν το SATA λειτουργει σε ΙDE Enhanced mode με τα Prim kai Second PATA ελευθερα τοτε το Ghost 2003 κολλαει.Το ghost 2001 ,7 κλπ τρεχουν κανονικα σε αυτη την περιπτωση μονο με το switch -fni κατα την εκτελεση του ghost. Δηλαδη πρεπει να γραψετε "X:\ghost -fni" ,οπου Χ το drive.

Απλα το προβλημα με τις προηγουμενες εκδοσεις του ghost ειναι οτι δεν μπορουν να εχουν ως destination NTFS συστημα αρχειων.

3) Το εν λογω προβλημα το αντιμετωπιζουν οι κατοχοι μητρικων με ΙΝΤΕL chipset 875P και 865PE (για το τελευταιο δεν ειμαι σιγουρος).

4) Aρα οποιος θελει να παρει image με το Ghost 2003 πρεπει να κανει τον SATA controller να παιρνει την θεση primary ή secondary.Μπορει να χαθει προσωρινα η προσβαση σε καποιο cd/dvd η δευτερο σκληρο αλλα τουλαχιστον θα παρετε το image σας στο δευτερο partition του SATA σκληρου σας ή σε εναν δευτερο δισκο.

Αρα φταινε λιγο το ghost, λιγο ο κατασκευαστης του mobo, και λιγο η ΙΝΤEL.

ουφ ....αυτα...καλο βραδυ......!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.