Jump to content



athlon 2000 + o/c kai problhma me paixnidia


MaD

Recommended Posts

Κατ'αρχήν γειά χαρά σε όλους μιας και είμαι καινούργιος

Σήμερα αποφάσισα να πούσαρω λίγο την cpu .. από 2000+ τον πήγα 2200+ [1800 καθαρά] , αλλά από τότε που το έκανα ενώ παίζω με πετάει στα win χωρίς κανένα pop up .. την στιγμή που με πέταξε την τελευταία φορα η cpu ήταν στους 52 βαθμούς.. όχι και τόσο πολύ ...

τι λέτε να φταίει ? :unsure: :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Οχι απαραιτητα. Ακομα και η μη επιτυχης συμπιεση ενος αρχειου με το WinZip με αποτελεσμα ενα corrupt αρχειο μπορει να σημαινει οτι το overclocking που εχεις κανει δεν ειναι το μεγιστο επιτρεπτο.

Link to comment
Share on other sites

Για να δεις αν οντως ειναι προβλημα του επεξεργαστη(δηλαδη δεν σηκωνει το overclocking που του εχεις κανει) κατεβασε καποιο απο τα πολλα προγραμματα που υπαρχουν για ελεγχο σταθεροτητας.

Mem-test, SisofttSandra, Toast, Prime95, burn-in wizard....

Με ενα search στο Google θα τα βρεις ολα.

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι πάνω σε αυτό το θέμα. Παραπλήσιο.

Έχω όπως βλέπετε και στο sig έναν 1600+. Όταν στο AIDA πάω στις πληροφορίες της CPU, ένα από τα πολλά που μου λέει είναι και το εξής: Internal clock 1400MHz, Maximum internal clock 2 GHz. Τι σημαίνει αυτό; Φυσικά δεν πιστεύω ότι σημαίνει αυτό που σκέφτηκα μόλις το είδα, αλλά τι;

Link to comment
Share on other sites

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧαχα, ναι οντως θα ηταν καλα να μπορουσες να το πουσαρεις μεχρι εκει (2GHz) ανετα αλλα μαλλον δεν ειναι αυτο.

Προσωπικη μου παντα αποψη ειναι οτι πρεπει να αναφερεται στο internal clock που εχει σχεδιαστει να δουλευει ο συγκεκριμενος πυρηνας. Στην ουσια δηλαδη ποια ειναι τα λογικα ορια που υπαρχουν λογω σχεδιασης του πυρηνα.

Ετσι τουλαχιστον νομιζω.

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες λογικά όρια δηλαδή μάλλον ενοείς ότι θεωρητικά θα μπορούσε να δουλέψει σε αυτήν την ταχύτητα; Αν κατάλαβα καλά, οι πιο γρήγοροι επεξεργαστές τι internal clock έχουν; :nuke:

Link to comment
Share on other sites

Οταν λεω θεωρητικα εννοω οτι η συγκεκριμενη σχεδιαση του επεξεργαστη Athlon XP π.χ. Palomino μπορουσε να φτασει τα 2GHz. Βεβαια αυτο που σου λεω μην το παιρνεις τις μετρητοις γιατι μπορει να ειμαι τελειως λαθος.

Link to comment
Share on other sites

Πιθανότατα, το aida έχει ενημερωμένο cpu microcode έως τον 2400+(2GHz) οπότε θεωρεί ότι το max internal clock των XP, είναι τα 2 γκίγκα..

Υπόθεση κάνω, δεν το λέω με σιγουριά, απλά θα ήταν λίγο κουφό να μπορεί το πρόγραμμα να υπολογίζει το overclockability του επεξεργαστή.... Θα είχε βουήξει ο τόπος, :)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από cherryman [12-12-2003 και 11:34]

Αν κατάλαβα καλά, οι πιο γρήγοροι επεξεργαστές τι internal clock έχουν; :nuke:

Βασικα η AMD ακομα δεν εχει ξεπερασει τα 2.2GHz. Και αυτο ισχυει εκτος των Athlon XP και για τους Athlon64,Athlon 64-FX .

Link to comment
Share on other sites

Δεν εννοώ αυτό. Δηλαδή όπως στον δικό μου που τρέχει στα 1400, βγάζει intrnal clock 2000, τότε σε έναν 3200+ τι internal πρέπει να βγάζει; Αυτό εννοούσα. Λέτε πάντως;:woot:

Όχι εντάξει, δεν πιστέυω σε θαύματα.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο εξαρταται καθαρα απο το προγραμμα . Δηλαδη αν την περιοδο που θα φτιαχτει το προγραμμα εχει παρουσιαστει ο 3400+ με internal clock 2.4GHZ τοτε θα σου βγαλει αυτο. Αν οχι τοτε θα σου εμφανισει το μεγιστο υπαρχων internal clock αναλογα με το ποτε φτιαχτηκε το προγραμμα.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου καταρχας πες μας τι μητρικη εχεις,τι fsb κ αν η μητρικη σου εχει FIX PCI(κ αν εχεις καρτες PCI εγκατεστημενες) κ setting στο AGP. Μπορει να εξαρταται απο το οτι εχεις φυγει κατα πολυ απο τα standard fsb 133/166/200 κ αυτο ισως προκαλει προβληματα σταθεροτητας.Επισης με τι ψυχεις τον επεξεργαστη κ τι θερμοκρασιες εχεις.

Link to comment
Share on other sites

lowrider τα γράφω τα χαρακτηριστικά στην υπογραφή .

to fan είναι μια titan , και έβαλα πρόσφατα και ceramique πάστα. τώρα τονμν κατέβασα στα 1750 ,

12.5χ140 . Δεν έχει παρουσιάσει τπτ , όταν μου έκανε τα παράξενα ήταν 12.5χ144 νομίζω. κάνω folding , 100% cpu , και πάει 50-52, τον έπιασα και μια φάση στους 60 ! .. αλλά και πάλι δεν νομίζω οτι είναι ππολύ για amd . τροφοδοτικό 300W Deer.

Link to comment
Share on other sites

λοιπον η μητρικη που εχεις νομιζω δεν εχει FIX στις PCI για αυτο σου κανει προβληματα,δηλαδη οταν οβερκλοκαρεις ανεβαινουν κ τα ΜΗΖ των PCI με αποτελεσμα να μην ειναι stable το συστημα.Μπορεις να κανεις μια δοκιμη,βγαλε ολες τις PCI καρτες που εχεις στο PC οβερκλοκαρε κ δοκιμασε παλι να παιξεις.Επισης μια ερωτηση,δεν μπορεις να τον παρεις σε 11Χ166?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.