Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδας


Chosen

Recommended Posts

Νομίζω το ίδιο θέμα είχε προκύψει και με το Βοσκόπουλο που είχε χρέος 5.000.000€, δήλωσε αδυναμία πληρωμής, πήγε δικαστικά κι έφαγε ποινή 5 χρόνια εξαγοράσιμη προς 10€ τη μέρα. Κι εδώ το ίδιο δηλαδή, του λέρωσαν το ποινικό μητρώο (σιγά τα ωά...) και στην πράξη πλήρωσε το 1/100 του χρέους.

Καλό θα ήταν να μας ενημερώσει κάποιος τι πραγματικά γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

ε,δεν ειναι και τοσο ροδινα...απο τα 60-70Κ οφειλης σε τσιμπαει η αρχη καταπολεμησης νομιμοποιησης εσοδων απο παρανομες δραστηριοτητες κλπ ,σου δεσμευουν λογαριασμους και περιουσιακα στοιχεια,γενικα πρεπει νασαι αλερτ να μην εχεις τιποτα στο ονομα σου ουτε εσυ ουτε οι συγγενεις σου...και παιζει χοντρη παρακολουθηση...

ΥΓ:και αν σας φαινονται μικρες αυτες οι ποινες,ωραια ,φωναξτε για μεγαλυτερες.Μετα που δεν θα ανοιγει κανεις μα κανεις (τωρα ειμαστε στο σκετο "κανεις")επιχειρηση στην ελλαδα φοβουμενος την φυλακη πειτε για -ακομη μεγαλυτερη- ανεργια ....

Link to comment
Share on other sites

ε,δεν ειναι και τοσο ροδινα...απο τα 60-70Κ οφειλης σε τσιμπαει η αρχη καταπολεμησης νομιμοποιησης εσοδων απο παρανομες δραστηριοτητες κλπ ,σου δεσμευουν λογαριασμους και περιουσιακα στοιχεια,γενικα πρεπει νασαι αλερτ να μην εχεις τιποτα στο ονομα σου ουτε εσυ ουτε οι συγγενεις σου...και παιζει χοντρη παρακολουθηση...

Ναι, δεκτό, αλλά αυτά είναι για αυτούς που τους έκατσε η στραβή και δεν έχουν δουλειά. Τι γίνεται με αυτούς που τα κάνουν επί τούτου και κατ'εξακολούθηση; Και ξέρω πως θα μου πεις ότι η δεύτερη ποινή θα είναι αυστηρότερη λόγω μη λευκού μητρώου, αλλά πάντα βρίσκουν παραθυράκια. Αν ήταν δίκαιο το σύστημα δε θα είχαμε εκατοντάδες οφειλέτες όπου πολλοί από αυτούς είναι γνωστά ονόματα κι επιχειρήσεις που φαίνονται να τα καταφέρνουν μια χαρά... Πχ ο Νικόλας (κομμωτήρια) που έπιασαν τις προάλλες, δε φαίνεται να δυσκολεύεται... Και πολυτελή βίλα έχει, και πολυτελές αμάξι, και δεκάδες καταστήματα που χρεώνουν 40€ για ένα χτένισμα. Άμα δυσκολευόταν ας τα έβγαζε στο σφυρί όπως κάνουΜΕ όλοι.

ΥΓ:και αν σας φαινονται μικρες αυτες οι ποινες,ωραια ,φωναξτε για μεγαλυτερες.Μετα που δεν θα ανοιγει κανεις μα κανεις (τωρα ειμαστε στο σκετο "κανεις")επιχειρηση στην ελλαδα φοβουμενος την φυλακη πειτε για -ακομη μεγαλυτερη- ανεργια ....

Όπως έγραψα και παραπάνω, δεν είναι θέμα μικρής ή μεγάλης ποινής. Είναι θέμα ότι "τρώω" 1-2-5-10 εκατομμύρια και μετά καλούμαι να πληρώσω ψίχουλα. Δηλαδή στήνω μια ωραία εταιρία-μαϊμού, βγάζω 5 εκατομμυριάκια που δε δίνω στο δημόσιο (ΦΠΑ, ΙΚΑ, κλπ), μετά πάω δικαστικά, πληρώνω τα 50.000€ και μένω με 4.950.000€ στο χέρι...

Μη μου πεις ότι δε θα βρω τρόπο να πάω Βραζιλία και να στείλω και τα χρήματα εκεί... :hm:

Link to comment
Share on other sites

σιγά της επιχειρήσεις....

αμα είναι κάθε γάτος για να πληρώσει 100μεροκάματα χ5χρόνια

να φεσώσει 3 δημόσιες επιχειρήσεις και το ΙΚΑ από ένα μύριο

άσε δε θέλω...

χρωστάγανε τα βρωμόσκυλα 3,6 Εκατομύρια στον ΙΚΑ (με ανοχή/εντολή υπουργού)

και μόλις τους τα ζήτησαν "το κλείνω"

σώπα ρε γάτε....

ποιος έχει υπογράψει ενημερότητες στον κύριο αυτό? πάσης φύσεως? φορολογικής, αφαλιστικές etc? για ψάξτω και κόψε κολιούς....

εδώ μιλάμε για σπείρες έτσι? όχι τυχαία ούτε μεμονομένα περιστατικά.

[MENTION=5299]Tsakonas[/MENTION]

άμα η επιχείρηση έχει καθαρή φορολογία 11% και ο Μισθωτός 55% ανα έτος

ας φέρουμε μισθωτούς....

πιο πολύ "ανάπτυξη" θα αποφέρουν

Link to comment
Share on other sites

μια απορία έχω μετά απο τόσα κείμενα παραπομπές κλπ

Ο Βαρουφάκης και ο Καζάκης πως και δείχνουν σε τόσο αντίθετο δρόμο?

ο ένας δραχμή και ο άλλος Ευρώ?

κάθε ένας διαβάζοντας τον σε πείθει,εύκολα.

Link to comment
Share on other sites

ο Βαρουφάκης πουθενά δε λέει δραχμή........λέει οτι όσο αντέχει το ευρώ.....να κάτσουμε στο ευρώ.

δώσε βάση στην επεξήγηση της διττής οικονομίας και πως θα συμβεί στην Ελλάδα......για μένα Βαρουφάκης και Καζάκης δίνουν σενάρια.....που τίποτε δεν είναι σίγουρο....είναι όμως και οι 2 σε τροχιά ολοκληρωμένων σκέψεων και πως μπορούν να υλοποιηθούν.

Link to comment
Share on other sites

κι άντε μετά να καταλάβει ο μέσος προβληματιζόμενος άνθρωπος τι γίνεται γύρω του. Όταν οι οικονομολόγοι δεν μπορούν να καταλήξουν σε ίδιο συμπέρασμα...

Link to comment
Share on other sites

και οι οικονομολόγοι άνθρωποι είναι που διαμορφώνουν άποψη με όσα είδαν, διάβασαν και μελέτησαν στη ζωή τους......δεν είναι ψυχρές μηχανές που πατάς το enter και σου δίνουν το τελικό αποτέλεσμα.....

όσο και αν διαφωνείτε με το δίλημμα δραχμή ή ευρώ νομίζω οτι καλό είναι να τους παρακολουθούμε αυτούς τους 2......είναι από τους λίγους που μπορούν να αποκωδικοποιήσουν πρώτοι την πολυπλοκότητα του προβλήματος που βρισκόμαστε.

νομίζω πάντως οτι καθαρή δε θα τη βγάλουμε αυτή τη φορά.....θα μας πάρει η μπάλα μαζί με την υπόλοιπη Ευρώπη και το θέμα είναι πόσο τυχεροί θα σταθούμε.....θα αλλάξει τόσο ραγδαία ο οικονομικός και πολιτικός χάρτης που μακάρι να σωθούμε με καμιά σπόντα που θα προορίζεται για τους διπλανούς μας.

Link to comment
Share on other sites

Για να καταλαβαινουμε σιγα σιγα τι γινεται γυρω μας (και εξω απο το καβουκι μας) και να σοβαρευτουμε...

Τεχνοκρατες και μπαρμ******λα...

What price the new democracy? Goldman Sachs conquers Europe - Business Analysis & Features - Business - The Independent

By replacing the scandal-surfing Silvio Berlusconi, Italy has dislodged the undislodgeable. By imposing rule by unelected technocrats, it has suspended the normal rules of democracy, and maybe democracy itself. And by putting a senior adviser at Goldman Sachs in charge of a Western nation, it has taken to new heights the political power of an investment bank that you might have thought was prohibitively politically toxic.

Link to comment
Share on other sites

σκεφτομουν πως και η βουλη ειναι μικρογραφια της κοινωνιας, καλο θα ηταν να κανουμε και εμεις την αυτοκριτικη μας. αν εμεις κοιταμε μονο την παρτυ μας καλο θα ηταν να αλλαξουμε πρωτα εμεις και μετα να τους καταδικασουμε και να τους κρεμασουμε...:hang3:

Link to comment
Share on other sites

Οπως το καταλαβαινω , αν γυρισουμε σε εθνικο νομισμα,το οποιο συνεπαγεται υποτιμηση,θα μας παρει τουλαχιστον 2 χρονια μεχρι να σταθουμε στα ποδια μας και μου φανταζει δεδομενο οτι ενα μεγαλο μερος του πληθυσμου θα πεινασει.

Αν μεινουμε στο ευρω,οσο αυτο υπαρχει θα πεφτουμε συνεχεια,δε νομιζω να ορθοποδησει κανενας.

Οποτε καλυτερα "πεινα" για λιγα χρονια,παρα μακροχρονια.

Link to comment
Share on other sites

Ο Βαρουφάκης επιμένει να μείνουμε στο ευρώ,γιατί κατ'αρχάς δεν εξετάζει την οικονομία από την οπτική γωνία της Ελλάδας μόνο,αλλά βλέπει και τις συνέπειες που θα έχει μια τέτοια κίνηση στην ευρωπαική και παγκόσμια οικονομία αλλά και τις επιπτώσεις στην κοινωνία και στις πολιτικές που θα διαμορφωθούν.

Η ανησυχία του είναι λοιπόν ότι με το που αποχωρήσει η Ελλάδα από το ευρώ η νομισματική ένωση θα διαλυθεί αμέσως.

(για αυτό και οι απειλές της Μέρκελ ότι θα μας διώξουν από το ευρώ αν δεν κάνουμε το α ή το β είναι μια μεγάλη μπλόφα κατά τη γνώμη του)

Σε αυτό το αξίωμα στηρίζεται όλος του ο συλλογισμός.

Η διάλυση του ευρώ θα φέρει τεράστια ανεργία όχι μόνο στις ελλειματικές χώρες όπως η δική μας,αλλά και στις πλεονασματικές χώρες.Η Γερμανία πχ,που βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στις εξαγωγές της,με το καινούργιο νόμισμα που θα πρέπει να δημιουργήσει χάνει τους πελάτες στην Κίνα,Αμερική και φυσικά το κομμάτι της ευρώπης με διαφορετικό νόμισμα,οπότε και εκεί θα έχουμε ανεργία στα ύψη.

Γενικά το σκηνικό,φοβάται ότι θα είναι παρόμοιο με το κραχ του 1929.

Για αυτό επιμένει να μείνουμε στο ευρώ μήπως και οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφασίσουν να αλλάξουν πολιτική και να σώσουν την νομισματική ένωση που πηγαίνει για διάλυση(ήδη ακούγονται τα πρώτα καμπανάκια για τις ΑΑΑ χώρες).

Δεν θέλει λοιπόν να τραβήξουμε εμείς την σκανδάλη στο ευρώ.

Αν υπάρχει κάποιο άρθρο/συνέντευξη του Καζάκη που να εξηγεί την μετάβαση στη δραχμή και τις συνέπειες δώστε link γιατί δεν έχω διαβάσει την άποψη του αναλυτικά.

Επίσης εδώ λέει πολλά ο Βαρουφάκης για όποιον έχει όρεξη να δει:

Global Capitalism - A Monthly Update & Discussion Nov 2011 | Professor Richard D. Wolff

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ζούμε στην Ελλάδα ή στη Γερμανία; Χέστηκα για τους "φίλους" μας τους Ευρωπέους που δανείζονται με 1% και μας διευκολύνουν δανειακώς με 5% αν θα διαλυθούν ή όχι. Με μας τί γίνεται πέστε μου. Και για το αν θα είναι δύσκολα με την δραχμή , ναι ας είναι δύσκολα , γιατί τώρα με το ΕΥΡΩ τους είναι καλύτερα;; Για ρωτήστε γύρω σας να δείτε τί γίνεται .

Link to comment
Share on other sites

Περί ευρώ,δραχμής και υποτίμησης.

Κοιτάχτε τι παν να μας περάσουν τώρα στα ύπουλα:

Τα πρώτα ψέματα Παπαδήμου...

Είπε πως αν γυρίσουμε στην εθνικό χρέος , το χρέος είναι σε ευρώ και θα αυξηθεί ΨΕΜΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ …

Το χρέος σήμερα είναι σε...

ευρώ επειδή και το νόμισμά μας είναι σε ευρώ . Αν λοιπόν γυρίσουμε σήμερα στην δραχμή με ισοτιμία 1 ευρώ προς 100 δρχ πχ , το χρέος επειδή είναι σε εθνικό δίκαιο θα μετατραπεί και αυτό σε εθνικό νόμισμα και άρα το μέγεθος θα παραμείνει ίδιο για εμάς ακόμα και σε μετέπειτα μείωση του νομίσματος , αφού θα έχει μετατραπεί και το χρέος σε δραχμές ..

Αν όμως υπογράψουν την δανειακή σύμβαση τότε πράγματι θα μετατραπεί το χρέος σε ευρώ ΜΟΝΙΜΑ ακόμα και αν εμείς γυρίσουμε σε δραχμές , με αποτέλεσμα η όποια μετέπειτα υποτίμηση της δραχμής να γιγαντώνει το χρέος και να γίνετε ακόμα πιο δυσβάστακτο …

Αυτό θέλουν να πετύχουν και νομίζουν πως απευθύνονται σε κουτούς … Θα υπογράψουν δηλαδή την σύμβαση , θα μετατρέψουν το χρέος σε ευρώ μόνιμα και σε Αγγλικό δίκαιο και μετά θα σε πάνε στην δραχμή και όχι μόνο θα σε πάνε στην δραχμή , αλλά θα σου λένε μετά και “να είδες που εμείς στα λέγαμε” ….

Link to comment
Share on other sites

Ήδη μεγάλο μέρος του χρέους από εκεί που ήταν απέναντι σε ιδιώτες το 2009 (π.χ. τράπεζες) έχει μετατραπεί σε διακρατικό με την στήριξη από το ΔΝΤ και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και ότι υπάρχει απέναντι σε ιδιώτες είναι φορτωμένο σε Ελληνικά χέρια μιας και οι ποιο πολλοί ξένοι, με πρώτους και καλύτερους τους Γερμανούς που θέλουν να μας... σώσουν, το έχουν ξεφορτωθεί.

Οπότε. Κλείσανε ή έδιωξαν τις βιομηχανίες, καλομάθανε τους αγρότες στις επιδοτήσεις, διαλύσανε τους συνεταιρισμούς, ρημάξανε την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων, πουλάνε τα πάντα σε ξένους τις ΔΕΚΟ σήμερα αφού φρόντισαν να τις διαλύσουν πρώτα - (και να μην τις έχουν διαλύσει, πάλι τις πουλάνε εκεί θα κολλήσουμε?), οικόπεδα με... θέα, αέρια, πετρέλαια, ...ήλιο, τις τράπεζες αφού πρώτα τις κρατικοποιήσουν, ενώ ταυτόχρονα δανείζοντε (πανηγυρίζοντας!) ακόμα περισσότερα χρήματα τα οποία θα είμαστε υποχρεωμένοι να τα πληρώσουμε εκτός και αν σηκωθούμε και πάμε και ζήσουμε στον... Άρη. Διότι στον Γάλλο τραπεζίτη μπορείς να πεις "Άντε και beep". Στον Γάλλο φορολογούμενο πως θα το πεις; Βασικά με το Αγγλικό δίκαιο ούτε στον Γάλλο τραπεζίτη δεν θα μπορείς να το πεις...

Εγώ το έχω πει. Αν ήμουν δικτάτορας για μια μέρα το πρώτο που θα έκανα θα ήταν να ξυλώσω το όνομα "Παπανδρέου" από δρόμους, πλατείες, ιδρύματα οτιδήποτε και είμαι ανοιχτός σε προτάσεις και για άλλα ονόματα.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.