nobig Posted March 28, 2010 #1 Share Posted March 28, 2010 Πρώην κάτοχος VMware, ψάχνω για ένα virtualization software ώστε να κάνω τις δοκιμές μου και να μην σπάω κάθε τόσο την εγκατάσταση windows. Συνήθως τρέχω ένα windows XP ή 7 ένα Centos OS και ένα Freenas.Αρχικά έβγαλα το VMware γιατί κάπου μπούχτισα με τους kernel drivers που χώνει στο λειτουργικό, θέλω κάτι lite και όσο το δυνατόν πιο ευαίσθητο απέναντι στο host λειτουργικό. Επίσης είναι επιθυμητό να μπορώ να μοιράσω το hardware στο Virtual PC. ΠΧ βάζω ένα USB δίσκο, να έχω επιλογή του στυλ "connect to VM" Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Posted March 28, 2010 #2 Share Posted March 28, 2010 virtual pc 2007 ή αλλιως windows xp mode (@ 7) Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Posted March 28, 2010 #3 Share Posted March 28, 2010 Εγω τρεχω CentOS σε το Virtual Box κ ειναι μια χαρα. Μεχρι κ απομακρυσμενω ssh κανω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inglor Posted March 28, 2010 #4 Share Posted March 28, 2010 Είμαι σε linux και έχω το VirtualBox το οποίο τρέχει αρκετά καλά με λίγα resources γενικά για το host.Αυτό που μου άρεσε πολύ είναι ότι ενώ έχει γραφικό περιβάλλον για τα βασικά μπορείς μέσω console εντολών να κάνεις πιο advance πραγματάκια. Ειδικά στον τομέα με τα virtual drives μπορείς να κάνεις παπάδες (π.χ. xfs mount στα windows μέσω samba)Επιπλέον έχεις υποστήριξη από την Sun και είναι open-source...professional solution that is freely available as Open Source Software under the terms of the GNU General Public License (GPL) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Posted March 28, 2010 #5 Share Posted March 28, 2010 Virtualbox-ose για windows inside linux,δοκιμάζω αυτή την περίοδο το vmware και το Xen για να δώ κατα πόσο μπορεί να δουλέψει το pci-passthrough.Να αναφέρω ότι το virtualbox είναι διαφορετικό απο το virtualbox-ose(Open source Edition) όσον αφορά το τι περιλαμβάνει...Μία διαφορά που έχω παρατηρήσει είναι στο host interface με το bridge-mode...Είναι χειροκίνητη η υλοποιήση στο ose,ενώ υπάρχει εξαρχής στην κλειστη έκδοση...Σίγουρα έχουν κιάλλες διαφορές... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Posted March 28, 2010 Author #6 Share Posted March 28, 2010 Το virtualBox γνωρίζει κανείς αν ρίχνει κάργα kernel drivers όπως το VMware? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Posted March 28, 2010 #7 Share Posted March 28, 2010 Vmware πολύ καλό, με έχει βολέψει πολύ !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadCatMk21416003342 Posted March 28, 2010 #8 Share Posted March 28, 2010 Virtualbox γιατί ειναι free και δουλεύει μια χαρά.VMWare workstation γιατί ειναι srs business και δουλεύει ακόμη καλύτερα (ταχύτητα, επιλογές, καλύτερα usb, ,μπολικα tools για deployment κτλ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Posted March 28, 2010 #9 Share Posted March 28, 2010 VirtualBox..και σε Linux και σε Win.Ειναι και Free.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikchris Posted March 29, 2010 #10 Share Posted March 29, 2010 VMWare Player, που ειναι free.Μετα απο απο αυτο ειναι το χαος. Virtualization=Vmware. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Posted March 29, 2010 Author #11 Share Posted March 29, 2010 Πολύ απόλυτο αυτό που λές χωρίς να το στηρίζεις! Δηλαδή ο χenserver είναι το χάος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Posted March 29, 2010 #12 Share Posted March 29, 2010 Vmware και απο εμενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Posted March 29, 2010 #13 Share Posted March 29, 2010 VirtualBox εδώ και καιρό. Βάζει δικούς του drivers κανονικά όπως το vmware. Από VirtualPC είναι έτη φωτός μπροστά πάντως, υποστηρίζει κανονικά και snapshots. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Posted March 29, 2010 #14 Share Posted March 29, 2010 VirtualBox Κι εγώ αν και δεν το βρήκα ιδιαίτερα ελαφρύκαι κάτι παίζει και με την ανάλυση που με κρατάει max 800x600 σε όσα linuxακια φόρεσααλλά δεν έχω δοκιμάσει και με κανένα άλλο να δω τι παίζει.κάτι appliances που βρήκα έτοιμα Linux παίξαν μια χαρά περι δικτυακών δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει με το virtual host που στήνει για τις συνδέσεις και αν δουλεύουν σαν πραγματικές συνδέσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Posted March 29, 2010 #15 Share Posted March 29, 2010 To MS VirtualPC είναι πίσω από ΟΛΑ τα υπολοιπα του poll. Δουλεύει καλά μόνο αν θές ένα ΜS OS μέσα σε αλλο ΜS OS αλλά και πάλι χωρίς τα "καλούδια" που προσφέρουν τα άλλα, και από δοκιμές που έχω κάνει είναι το πιο "αργό" από τα άλλα. To VMWare Player τώρα στην έκδοση 7 προσφέρει και την δυνατότητα δημιουργίας VM που παλιότερα δεν πρόσφερε, και έχει και την δυνατότητα επιτάχυνσης DirectX9.0 3D, είναι free αλλά όχι open. Εγώ αυτό προτείνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.