Jump to content



BOHΘΗΣΤΕ ΜΕ MULTIBOOT ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ


Helly

Recommended Posts

Λοιπον ακουστε πως έχει αγορασα χτες ενα western JB 120αρη.Μπαίνω στο setup των xp για φορματ-fdisk.Αρχιζω να τον φορμαρω 1 κοματι 120 gbyte επειδη εκανε ώρα όμως το αφησα kai εφυγα απ το σπιτι.Όταν γυρισα είχε αντιγραψει και τα αρχεια της εγκαταστασης των xp αλλα δεν ειχε αρχισει να εγκαθιστα.Κάνω reboot και μου είχε δημιουργησει multiboot me 1 sec wait time και default λειτουργικο στο νεο δισκο που δεν υπηρχε.Ξαναμπενω κανω fdisk σε 3 μερη των νεο δίσκο και format και exit πάλι τα ιδια multiboot στην αρχη,ευτυχως στο 1 sec μπαινω στα windows αλλαζω απο advanced options το boot sequence και αυξάνω το wait time.

Βάζω στον καινουριο δισκο ενα παλιο ghost απο τον αλλο δισκο εποχη που ειχα μονο 1 ΗD.

Παλι multiboot στην αρχη και δουλευει μια χαρα και για τις 2 επιλογες. :'( Θα μου πειτε και τι σε νοιαζει διαλεγεις και απο ποιο δισκο θα φορτωνεις xp.

Eλα ντε που βγάζοντας τον 40 ρη και αφήνοντας μόνο το 120αρη μου βγαζει non system disk και δε φορτωνει xp.

Επειδη δοκιμασα τα πάντα εκτος απο ultrex το Help των win λεει για την εντολη bootcfg αλλα εχει αστα να πανε επιλογες,το fixboot απο recovery console tων windows δε βοηθησε.Πειτε μου τι κάνω στο boot.ini ώστε να κάνει boot πάντα απ το δισκο HDD-0 μόνο ανεξαρτητως αν έχω 1 η2 δισκους μέσα.Οριστε και το boot.ini οπως είναι τώρα.

[boot loader]

timeout=10

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

Ουφ τέλειωσα

:whistling

Link to comment
Share on other sites

Τους 2 δισκους τους εχεις συνδεμενους μαζι? δηλαδη με ενα καλωδιο IDE.

Βγαλε τον 40αρη τελειως. Βαλε τον 120 μονο του σαν Primary Master και βγαλε τελειως το jymperaki που δηλωνεις πανω στον δισκο αν ειναι slave ή μαστερ.

Ξεκινα το μηχανημα και κανε εγκατασταση τα XP. Μολις τελειωσει βαλε επανω και τον αλλο δισκο. Οχι στο ιδιο καναλι αλλα στο secondary.

Link to comment
Share on other sites

Κατα πάσα πιθανότητα δεν χρειάζεται να κάνεις πάλι εγκατάσταση. Η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσεις είναι η εξής: φρόντησε να είναι ο 120άρης master και ο 40άρης slave. Έπειτα φρόντησε να υπάρχουν στον 120άρη τα εξής αρχεία: ntdetect.com, ntldr και boot.ini . Μπορείς να αντιγράψεις όσα αρχεία λείπουν απο εγκατάσταση windows που δουλεύει. Είναι και τα τρια system files οπότε για να τα δείς πρέπει να απενεργοποιήσεις την επιλογή "Hide protected operating system files (recommended)" απο το menu "Tools -> View". Ύστερα απο αυτό θα πρέπει να μποείς να μπουτάρεις μόνο με τον 120άρη και μπορείς να αφαιρέσεις απο το boot.ini την γραμμή "multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect". Πές μας αν δουλέψει

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αυτό βασικά το είχα πάθει και εγώ. Όποτε άφηνα τον καινούργιο δίσκο μόνο του, αρνιόταν να ξεκινήσει. Η λύση; Τον βάζεις μόνο του, ξεκινατς την εγκατάσταση των windows, και όταν τελειώσεις, προσθέτεις και τον παλιό σου δίσκο πάνω και τελείωσες.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.