Jump to content



n00b laptop question...


YDinopoulos

Recommended Posts

Αυτο ειναι το παλιο μου Compaq Presario 2500

ΔΕΝ εχει built-in wifi και θελω να του βαλω.

Εψαξα λιγο και ειδα οτι σαν μητρικη παιρνει pci (φυσικα οχι pci-e). Αυτη δεν ειναι ???

img0019xr.th.jpg

Επισης απο θεμα κεραιας πρεπει να "απλωσω" τπτ μεσα στο laptop ???

Link to comment
Share on other sites

Δυσκολο ρε συ αυτο που θες να κανεις....:drool:

Πρωτα λυσε το πλαισιο της οθονης και δες αν εχει πανψ στο πλαισιο της οθονης την κεραιουλα.Αν εχει θες δυο καλωδια τυπου coaxial αν δεν κανω λαθος main kai aux(ας με διωρθωσει καποιος που ξερει σιγουρα) μαζι με τους ακροδεκτες που χρειαζεσαι.Το θεμα ειναι που θα βρεις αυτα τα καλωδια (απο καποιο παλιο laptop ισως?:hmm:)

Τωρα αν δεν εχει κεραια κανε οτι εκανα εγω στο media pc που εχει υποδοχη για μινι pci-ex gia wireless.Πειρα ενα καλωδιο απο παλιο λαπτοπ (Aux δεν εβαλα ,εβαλα μονο το main) και το τερματισα σε μια κεραιουλα απλη που ειχα απο μια παλια καρτα δυκτιου και ειναι ολα jet...:victory:

Link to comment
Share on other sites

Μια συμβουλή για να κάνεις τη ζωή σου πιο έυκολη αν τυχόν δεν έχεις ανοιξει το laptop ποτέ (ειδικά με την οθόνη, συνήθως για να βγάλεις το πλαίσιο έχει διαδικασία)...

Επειδή κάθε laptop έχει τις δικές του ιδιοτροπίες στο άνοιγμα, καλό θα είναι να ψάξεις στο net μπας και βρεις service manual. Δείχνει αναλυτικά πως ανοίγεται το laptop, και θα αποφύγεις την περίπτωση να σπάσεις καμια βάση βίδας ή κανα clip και μετά κουμπώνει.. "μονόπαντα".

Link to comment
Share on other sites

ναι φίλε αυτή η θύρα είναι mini-pci κι εκεί μπορείς να βάλεις τέτοια καρτούλα wifi,αλλά είσαι σίγουρος οτι δεν έχει δύο καλωδιάκια για να την συνδέσεις;

σε ένα παλιό hp που έχω,έψαξα και βρήκα την κάρτα που φόραγαν τα πιο ακριβά μοντέλα της ίδιας σειράς, την κούμπωσα και δούλεψε κανονικά, όμως το laptop είχε ήδη μέσα τις κεραίες και τα καλωδιάκια περασμένα, τα οποία κατέληγαν δίπλα από την θύρα αυτή.

Link to comment
Share on other sites

Οι mini-pci καρτούλες τον φορητών,"συνήθως" έχουν την κεραία πάνω στην οθόνη εκεί καταλήγουν τα 2 καλωδιάκια main-aux...Μήν πάς σε αυτή την λύση κοίτα μήπως βρείς κάποια κάρτα pcmcia,αφού σιγουρευτείς ότι πέρνει pcmcia.

Link to comment
Share on other sites

H θυρα pcmcia εχει πεθανει :(

Ψαχουλεψα για καλωδια κοντα, αλλα δεν εχει τπτ. Αγορασα μια Broadcom MaxPerformance η οποια ειναι HP/Compaq certified. Διαβασα κ καπου οτι ισως να χρειαστει ανοιγμα κ ειδικοτερα πρεπει να βρεθουν non-shielded περιοχες για να δουλεψει σωστα.

2ο λαπτοπ ειναι, ας πειραματιστουμε...:p

Φραγμα, σουκου θα σε βγαλω για καφε ρε !

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.