Jump to content


Διεθνής Διάκριση για φοιτήτριες της Νομικής Αθηνών


Dolly

Recommended Posts

Και κάτι ευχάριστο σε τελείως άσχετη νότα.

Κάπου ανάμεσα στο ζόφο που σέρνει η δημοσιονομική κρίση, spreads που πετούν και προσδοκίες που καθηλώνονται, τρύπωσε μια είδηση που σκίζει τα μουντά και μολυβένια νερά της επικαιρότητας.

Οι φοιτήτριες της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κέρδισαν την πρωτιά σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης ρωμαϊκoύ δικαίου, που διεξήχθη υπό την ακαδημαϊκή διοργάνωση του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Στις 26 και 27 Μαρτίου έλαβε χώρα στην Καβάλα ο 3ος Διεθνής Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης Ρωμαϊκού Δικαίου «In memoriam Καθηγητών Γ. Μαριδάκη και Π. Ζέπου». Στο διαγωνισμό μετείχαν φοιτητές οκτώ διακεκριμένων ευρωπαϊκών Νομικών Σχολών: του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ, του Τρίερ και της Τυβίγγης, της Λιέγης, της Βιέννης, της Νάπολης «Φεντερίκο ΙΙ» και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνολικά τριάντα δύο φοιτητές αγόρευσαν στην αγγλική γλώσσα, επικαλούμενοι διατάξεις του ρωμαϊκού δικαίου, σε δύο υποθέσεις που εκτυλίσσονται χρονικά τον 6ο μ.Χ. αιώνα, στην Κωνσταντινούπολη της εποχής του Ιουστινιανού, αλλά που η θεματολογία τους δεν θα μπορούσε να είναι πιό σύγχρονη. Η πρώτη αγωγή αφορούσε συμφωνία αγοραπωλησίας που είχε ως υπόδειγμα τις σύγχρονες συμβάσεις χρηματοοικονομικών παραγώγων (commodity swap) και η δεύτερη πραγματευόταν το διαχρονικό θέμα της προσβολής της προσωπικότητας.

Τη Νομική Σχολή Αθηνών εκπροσώπησαν οι φοιτήτριες (στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά) Αγγελική Κωφοπούλου, Μαρία Παπούλια, Ηλέκτρα Αθανασίου-Ιωάννου, Αρτεμησία Παπαδάκη, Φιλομήλα Λευθεριώτη, υπό την καθοδήγηση της Αθηνάς Δημοπούλου, λέκτορος Ρωμαϊκού Δικαίου. Οι ελληνίδες φοιτήτριες με τις αγορεύσεις τους κατέκτησαν την πρώτη θέση, τόσο στους προκριματικούς, όσο και τον τελικό του διαγωνισμού, που διεξήχθη στον αρχαιολογικό χώρο της αγοράς των Φιλίππων ενώπιον κοινού, λαμβάνοντας -με σημαντική διαφορά- την υψηλότερη βαθμολογία. Η φοιτήτρια Αρτεμησία Παπαδάκη έλαβε επίσης την διάκριση του καλύτερου ρήτορα μεταξύ όλων των διαγωνιζομένων. Οι φοιτητές της Νομικής Σχολής της Βιένης κατέκτησαν τη δεύτερη θέση και της Οξφόρδης την τρίτη θέση.

Πηγή ναφτεμπορική

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.