Jump to content



wHy?


Elpis

Recommended Posts

καλησπερα...

καταρχας εχω δυο ραμ στα 400 (dual chennel) μια samsung και μια jetram... σημερα διαβαζοντας τον οδηγο του hipro ειπα να τις καψω λιγο... ετσι βρηκα τα ορια τους που ηταν αρκετα χαμηλα... 420...με ταση 2,7 και(7-3-3-3) και με διαιρετη 3/4μετα σκεφτικα να βαλω τη samsung μονη της γιατι φυσιολογικα ειναι καλυτερη και καταφερα να την παω στα 461(σχετικα καλα κατα τη γνωμη μιυ) με (6-3-3-3) και με ταση 2,5 και με διαιρετη 3/4 και με free errors στο memtest σε ολα τα τεστ.. τωρα λιπον εχω μια απορια... εβαλα στη ραμ 2,7 ταση αλλα ειδα οτι μπορουσε παλι να φτασει μονο μεχρι 461 χωρις λαθη... δηλαδη αν και αυξησα την ταση δεν ειδα καμια διαφορα γιατι?

ακομα αξιζει να αφησω μονο την samsung αφου κανω με αυτην καλυτερο overclocking η θα χασω περισσοτερο απο οτι θα κερδισω στις επιδοσεισ αν ειχα και τις δυο...?

εχω εναν αμδ 2600+ και μια MOTHERBOARD MICROSTAR MSI K7N2D-L RETAIL (nFORCE 2 ULTRA 400)

Link to comment
Share on other sites

Δε θα έτρεχα ασύγχρονα το nforce καθώς δε ζορίζει τις μνήμες όπως σύγχρονα και η πτώση σε επιδόσεις δε δικαιολογεί τα νούμερα. Είναι κλειδωμένος ο επεξεργαστής σου; Πάντως τα timings δε μου κάθονται καλά, ειδικά το Tras βάλε το στο 8 για 3 3 3. Η τάση δε βοηθά πάντα σε όλα τα dimm, μπορεί να είναι κάτι άλλο στο σύστημα (πχ. chipset) ή με τα συγκεκριμένα timings να μη πάει παραπάνω. Εγώ πρότείνω να βάλεις και τις δύο πάνω, σύγχρονα (γιατί όπως προείπα ασύγχρονα το nf2 απλά "δεν"..) και όσο καλύτερα timings. Η πόσότητα μνήμης στα windows πάντως βοηθά πολύ περισσότερο από τα timings στα benches.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.