Jump to content

Αναμεσα απο 3 SSD

Borg

Recommended Posts

ειναι να κανω αναβάθμιση μέχρι τελος εβδομάδας και καιρός να αποχαιρετήσω τους raptorες

έχω βρει 3 ssd

οι οποίοι είναι

και για ποιο συγκεκριμένα θέλω 2 ssd, για να κάνω σε raid 0

έχω μια χ άποψη για το crucial & ocz και λιγα για το G.Skill , αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι οτι άμα υπάρχει κατι που θα πρέπει να προσέξω

επίσης αν υπάρχει κανένας άλλος αντίστοιχος και δεν τον έχω προσέξει

και γενικά τι προτείνεται

Κατ'αρχάς μακριά από τον C300.

Κατά δεύτερον, μετά από πολλές (άπειρες) αλλαγές SSD μπορώ να σου προτείνω άφοβα 2*Χ25-Μ 160Gb G2 σε RAID0 για να ξεμπερδεύεις με το θέμα SSD για μπόλικο καιρό και από επιδόσεις και από χωρητικότητα.

Να ρωτησω και εγω κατι επι την ευκαιρια , καταρχην και εγω σε ssd προτιμω intel δαγκωτο. Αλλα θα ηθελα να μαθω τι λενε οι SSD με Sandforce controller συγκριτικα με Intel... απο πρακτικη αποψη ... οχι θεωριες.... καποιος που να τους εχει δοκιμασει...

raid 0 x2 είναι?

Ναι, οι 160άρηδες G2 έχουνε 100Mb/sec write αντί για τα 80Mb/sec των 80ρηδων. Τους δικούς μου τους έχω με ένα partition 60Gb για τα Vista και 260Gb για τα υπόλοιπα.

Μεγάλη αύξηση στις επιδόσεις (πάνω από 100Mb/sec write) δώσανε οι τελευταίοι RAID drivers από την Intel.

To trim δε με απασχολεί και ούτε πρόκειται να με απασχολήσει στο άμεσο μέλλον, πρώτον γιατί δεν έχω 7 και δεύτερον γιατί δεν τρέχω IOMeter όλη την ώρα :hehe:

chosen γιατί μακριά απο τον crucial? Σε ένα preview που είχα διαβάσει παλιά (anandtech μου φαίνεται) έλεγε τα καλύτερα για τον καινούριο jmicron controller, και ότι είναι πιο γρήγορος απο intel/sandforce. Ωστόσο δεν το έχω ψάξει τώρα τελευταία, αλλά τον είχα στα υπόψη μου, σε λίγους μήνες που έλεγα να αλλάξω τον ιντελ 80gb που έχω (κυρίως λόγω χώρου) ή να έβαζα άλλον ένα και να πήγαινα σε raid0. Γύρω στα 120gb βασικά χρειάζομαι. Δεν νομίζω ο crucial να έχει internal raid με τους παλιούς jmicron. Για ποιους raid drivers λες? Το rapid storage? Exω και κλασσικούς δίσκους σε raid1 , θα χω προβλημα αν πάρω και άλλον τους βάλω σε raid0 και βάλω και το rapid storage? Γιατί στο readme κατα την εγκατάσταση διάβασα ότι αμα το βάλω μετα δεν θα μπορώ να το βγάλω.

Ναι, οι 160άρηδες G2 έχουνε 100Mb/sec write αντί για τα 80Mb/sec των 80ρηδων. Τους δικούς μου τους έχω με ένα partition 60Gb για τα Vista και 260Gb για τα υπόλοιπα.

Μεγάλη αύξηση στις επιδόσεις (πάνω από 100Mb/sec write) δώσανε οι τελευταίοι RAID drivers από την Intel.

To trim δε με απασχολεί και ούτε πρόκειται να με απασχολήσει στο άμεσο μέλλον, πρώτον γιατί δεν έχω 7 και δεύτερον γιατί δεν τρέχω IOMeter όλη την ώρα :hehe:

Μια φορά χρειάζεται το IOmeter να κάνει εγγραφή από εκεί και πέρα αν το τρέχεις για να κάνεις READ TEST και 24/7 να παίζει πρόβλημα δεν υπάρχει.

Κάτι άσχετο για να μην ανοίξω νέο θέμα, με μητρική που έχει nforce4 ultra μπορούν οι ssd να αποδωσουν τα μέγιστα;

τσου.

latencies, μικρότερο cap limit, όχι και τόσο καλούς οδηγούς για το software raid.

Για τα windows 7 που έχω σε συνδιασμό με το nforce4, η nvidia δεν βγάζει καν drivers οπότε δεν ξέρω τι γίνεται με raid κτλ.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.