Borg Δημοσιεύτηκε Μάϊος 26, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 26, 2010 ειναι να κανω αναβάθμιση μέχρι τελος εβδομάδας και καιρός να αποχαιρετήσω τους raptorεςέχω βρει 3 ssd οι οποίοι είναιCrucial RealSSD C300 128GB OCZ VERTEX 2 100GBG.Skill FM-25S2S-100GBP1και για ποιο συγκεκριμένα θέλω 2 ssd, για να κάνω σε raid 0έχω μια χ άποψη για το crucial & ocz και λιγα για το G.Skill , αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι οτι άμα υπάρχει κατι που θα πρέπει να προσέξωεπίσης αν υπάρχει κανένας άλλος αντίστοιχος και δεν τον έχω προσέξεικαι γενικά τι προτείνεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Μάϊος 26, 2010 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2010 Κατ'αρχάς μακριά από τον C300.Κατά δεύτερον, μετά από πολλές (άπειρες) αλλαγές SSD μπορώ να σου προτείνω άφοβα 2*Χ25-Μ 160Gb G2 σε RAID0 για να ξεμπερδεύεις με το θέμα SSD για μπόλικο καιρό και από επιδόσεις και από χωρητικότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borg Μάϊος 26, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2010 σε ευχαριστώ για την βοήθειαόλοι μου λένε για intel x25-m Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borg Μάϊος 26, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2010 ε τελικά αφου βουίζουν τα αυτιά μου για να πάρω τους x25-m g2 τους παράγγειλα σε retail Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexopus6 Μάϊος 26, 2010 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2010 αντε καλορίζικοι man οι ιντελ!! και περιμένουμε και το νεράκι ε?:whistle2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Μάϊος 26, 2010 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2010 ε τελικά αφου βουίζουν τα αυτιά μου για να πάρω τους x25-m g2 τους παράγγειλα σε retail Ρε θα περάσεις καλά λέμε: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borg Μάϊος 26, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2010 raid 0 x2 είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyxeros Μάϊος 27, 2010 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 Να ρωτησω και εγω κατι επι την ευκαιρια , καταρχην και εγω σε ssd προτιμω intel δαγκωτο. Αλλα θα ηθελα να μαθω τι λενε οι SSD με Sandforce controller συγκριτικα με Intel... απο πρακτικη αποψη ... οχι θεωριες.... καποιος που να τους εχει δοκιμασει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Μάϊος 27, 2010 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 raid 0 x2 είναι? Ναι, οι 160άρηδες G2 έχουνε 100Mb/sec write αντί για τα 80Mb/sec των 80ρηδων. Τους δικούς μου τους έχω με ένα partition 60Gb για τα Vista και 260Gb για τα υπόλοιπα. Μεγάλη αύξηση στις επιδόσεις (πάνω από 100Mb/sec write) δώσανε οι τελευταίοι RAID drivers από την Intel. To trim δε με απασχολεί και ούτε πρόκειται να με απασχολήσει στο άμεσο μέλλον, πρώτον γιατί δεν έχω 7 και δεύτερον γιατί δεν τρέχω IOMeter όλη την ώρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddie Μάϊος 27, 2010 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 chosen γιατί μακριά απο τον crucial? Σε ένα preview που είχα διαβάσει παλιά (anandtech μου φαίνεται) έλεγε τα καλύτερα για τον καινούριο jmicron controller, και ότι είναι πιο γρήγορος απο intel/sandforce. Ωστόσο δεν το έχω ψάξει τώρα τελευταία, αλλά τον είχα στα υπόψη μου, σε λίγους μήνες που έλεγα να αλλάξω τον ιντελ 80gb που έχω (κυρίως λόγω χώρου) ή να έβαζα άλλον ένα και να πήγαινα σε raid0. Γύρω στα 120gb βασικά χρειάζομαι. Δεν νομίζω ο crucial να έχει internal raid με τους παλιούς jmicron. Για ποιους raid drivers λες? Το rapid storage? Exω και κλασσικούς δίσκους σε raid1 , θα χω προβλημα αν πάρω και άλλον τους βάλω σε raid0 και βάλω και το rapid storage? Γιατί στο readme κατα την εγκατάσταση διάβασα ότι αμα το βάλω μετα δεν θα μπορώ να το βγάλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gp13 Μάϊος 27, 2010 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 Κάτι άσχετο για να μην ανοίξω νέο θέμα, με μητρική που έχει nforce4 ultra μπορούν οι ssd να αποδωσουν τα μέγιστα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiltevros Μάϊος 27, 2010 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2010 Ναι, οι 160άρηδες G2 έχουνε 100Mb/sec write αντί για τα 80Mb/sec των 80ρηδων. Τους δικούς μου τους έχω με ένα partition 60Gb για τα Vista και 260Gb για τα υπόλοιπα.Μεγάλη αύξηση στις επιδόσεις (πάνω από 100Mb/sec write) δώσανε οι τελευταίοι RAID drivers από την Intel. To trim δε με απασχολεί και ούτε πρόκειται να με απασχολήσει στο άμεσο μέλλον, πρώτον γιατί δεν έχω 7 και δεύτερον γιατί δεν τρέχω IOMeter όλη την ώρα Μια φορά χρειάζεται το IOmeter να κάνει εγγραφή από εκεί και πέρα αν το τρέχεις για να κάνεις READ TEST και 24/7 να παίζει πρόβλημα δεν υπάρχει. Κάτι άσχετο για να μην ανοίξω νέο θέμα, με μητρική που έχει nforce4 ultra μπορούν οι ssd να αποδωσουν τα μέγιστα; τσου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gp13 Μάϊος 28, 2010 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2010 τσου.Με απογοήτευσες τώρα... Σου είναι εύκολο να μου πεις και τον λόγο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiltevros Μάϊος 28, 2010 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2010 latencies, μικρότερο cap limit, όχι και τόσο καλούς οδηγούς για το software raid. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gp13 Μάϊος 28, 2010 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2010 latencies, μικρότερο cap limit, όχι και τόσο καλούς οδηγούς για το software raid.Για τα windows 7 που έχω σε συνδιασμό με το nforce4, η nvidia δεν βγάζει καν drivers οπότε δεν ξέρω τι γίνεται με raid κτλ.Ευχαριστώ για την απάντηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.