Jump to content



Τα πάντα ειναι η Location


Dr.Paneas

Recommended Posts

Βλέπω πολλα ατομα (οχι εδω στο thelab, γενικα μιλαω) οπου έχουν καμια 4-5 Fan και τους έχουν βάλει σε άσχετα σημεια μεσα στο case... Δηλαδη η θερμοκρασια αντι να μειώνεται , αντιθετα αυξάνεται! Μηπως μπορει κανεις απο σας που ειανι ειδικος, να πει που πρέπει να μπαινουν οι ψύκτρες και που πρέπει να μπαινουν οι Fans ? Φυσικα αυτο ειναι αναλογα με οτν χρήστη και τις ανάγκες που θέλε ινα ψυξει περισσοτερα, αλλά νομίζω οτι ένα γενικό σχόλειο θα ηταν καλο να γίνει! Πχ αν εχουμε ‘Watercooling που μπρουμε να βαλουμε Aircooling για να πουλάμε και καλα "μούρη" αλλά να κερδίζουμε και σε ψύξη ; Με σκέτο AirCooling "που" θα βάλουμε "τι" ; Καλο θα ηταν να κάνετε κι εναν οδηγο γι αυτο guyz! :)

Link to comment
Share on other sites

Η θέση των ανεμιστήρων εξαρτάται από πολλά πράγματα.

Υπάρχουν μερικοί "κανόνες" , ή καλύτερα γενικές γραμμές.

Εγω προσωπικά πιστεύω ότι κάθε κουτί ( όχι απλά το Tower ) , αλλά συνολικά , όλο το περιεχόμενό του ( τα drives , οι κάρτες , τα καλώδια , κλπ ) είναι ξεχωριστή περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

η βασικοτερη αρχη ειναι η εξης:

ο θερμος αερας παει προς τα πανω.

επομενως καλο θα ειναι η εισαγωγη του αερα στο κουτι να γινεται απο χαμηλα και η εξαγωγη απο ψηλοτερα σημεια.

στο δικο μου κουτι(Casetek midi server) εχω:

2 ζαλμαν 80αρια να φυσανε φρεσκο αερα στους δισκους

2 θερμαλτεικ 80αρια στη πορτα να φυσανε VGA-CPU

2blowers θερμαλτεικ να βγαζουν αερα απο το πισω μερος και ακριβως κατω απο το τροφοδοτικο+την εξαγωγη αερα απο το τροφοδοτικο με τους 2 ανεμιστηρες.

συνεπως το ρευμα αερα που δημιουργειται μεσα στο κουτι μου ειναι:

(θα περιγραψω οσο καλυτερα μπορω)

1)το κυριως ρευμα απο μπροστα και κατω προς τα πισω και πανω

2)ενας μικρος στροβιλισμος απο τα πλαινα 80αρια(default rpm) της πορτας που ειναι πολυ σημαντικος στην καλυτερη διακινηση του αερα.

Οποιος εχει κουτι με πολλαπλες θεσεις ανεμιστηρων καλο θα ειναι να κανει το παραπανω στησμο.απο την αλλη μερια οποιος εχει κουτι με μονο 2 σημεια(δηλαδη μπροστα και πισω μονο) καλο θα ειναι να βαζει αερα απο μπροστα και να βγαζει απο πισω.

σημειωση:

α)η αποδοση αυξανει με μεγαλυτερο ρυθμο οσο μεγαλυτερα πτερυγια εχουν οι ανεμιστηρες

β)η αποδοση αυξανει με μικροτερο ρυθμο απο την παραπανω περιπτωση οσο αυξανουν οι στροφες του ανεμιστηρα

π.χ.1χ120μμ ανεμιστηρας(default rpm) μπροστα και 1χ120μμ ανεμιστηρας(default rpm) πισω αποδιδουν καλυτερα απ'οτι μικροτεροι ανεμιστηρες σε περισσοτερες στροφες

Δηλαδη καλυτερα να παρετε μεγαλυτερους ανεμιστηρες και να δουλευουν σε χαμηλες στροφες παρα μικροτερους σε περισσοτερες στροφες.εξαλλου ειναι και το θεμα του θορυβου που ειναι πολυ σημαντικο.

αυτα.......................ελπιζω να βοηθησα οσο μπορουσα και εαν θυμηθω τιποτα παραπανω θα ξαναποσταρω:cool:

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από greekfragma [06-03-2004 02:36]

στο δικο μου κουτι(Casetek midi server) εχω:

2 ζαλμαν 80αρια να φυσανε φρεσκο αερα στους δισκους

Ελπιζω να μην εννοεις οτι τα 80αρια βαρανε αερα στους σκληρους απο εξω προς τα μεσα γιατι ειναι θανατηφορο λαθος! Οι σκληροι ανεβαζουν τρελες θερμοκρασιες και το να πετας τον ζεστο αερα τους μεσα στο κουτι ειναι μεγα λαθος και ανατρεπει ολη την θεωρια καλης κυκλοφοριας αερα. Οσο καλη και να' ναι, αμα κυκλοφορει ζεστο αερα, τι να την κανω;...

Link to comment
Share on other sites

κι ομως παιδες σας ενημερωνω παρολο τον αριθμο ανεμιστηρων που εχω μεσα ακουγεται μονο μα ΜΟΝΟ η Volcano γμτ @#$$@^$##@@!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εκανα την πρωτη μου προσπαθεια σε υδροψυξη αλλα ειμαι ετοιμος να βαλω τα κλαματα απο τα νευρα.θα ποσταρω να καταλαβετε το γιατι.χαιρετω απο αυτο το θρεντ για την ωρα.....

Link to comment
Share on other sites

Το βασικότερο πιστεύω πως είναι το να δημιουργείται ρεύμα, δηλαδή απο κάπου να μπαίνει και από κάπου να βγαίνει αέρας δημιουργόντας έτσι τη σωστή ανακύκλωση μέσα στο κουτί ! Απο εκεί και περα με κάποιες ενέργειες μπορούμε να βελτιώσουμε την ψύξη.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από JiMk [Χθες, στις 16:57]

chosen.... δεν προλαβαίνουν οι σκληροί να ζεσταθούν. :)

Οριστε; Αν οι ανεμιστηρες βαζουν αερα στο κουτι αφου τον περνανε απο τους σκληρους, ο αερας που μπαινει στο κουτι ειναι ζεστος. Δεν καταλαβα το σχολιο σου;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.