Jump to content



Πρόβλημα με PSU


yanni

Recommended Posts

Φαίνεται να έχω πρόβλημα με ένα PSU. Αρχικά νόμιζα ότι ήταν μητρική αλλά η μητρική φαίνεται να δουλεύει με άλλο PSU. Ο συνδυασμός? DFI motherboard (LANPARTY UT 790FX-M2R) και OCZ PSU (OCZGXS1010). Το σύστημα δούλευε ρολόι εδώ και πάνω από 1 χρόνο τουλάχιστον. Δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα εν ώρα λειτουργίας. Απλά πήγα να το ξεκινήσω σήμερα και δεν ήθελε να ξεκινήσει. Μέσα/έξω από το κουτί, με όλα βγαλμένα πλην cpu περίμενα έστω ένα beep. Αλλά τίποτα. Ξεκίναγε και δεν έκλεινε ακόμα και αν κρατούσα πατημένο το power button.

Αυτό που διαπίστωσα με πολύμετρο είναι ότι δίνει σωστά ρεύματα παντού πλην του γκρίζου. Τα 5V είναι κάπου στα 4.8V, τα 12V κάπου στα 12.15V και τα 3.3V κάπου στα 3.1V, όλα νομίζω εντός ορίων. Το μπλέ με τα -12V δίνει -11.1V αλλά αν δεν κάνω λάθος δεν είναι και τόσο σοβαρό. Αν είναι ίσως να εξηγεί το ότι το γκρίζο δίνει 0.3V όταν διαβάζω στο internet ότι θα πρέπει να δώσει πάνω από 2.5V όταν όλα είναι οκ.

Το ερώτημα είναι, το PSU σώζεται ή μας άφησε χρόνους;

Link to comment
Share on other sites

Τα 3.3 αν είναι 3.1 υπάρχει πρόβλημα..

Μάλιστα. Οπότε το PSU μας αποχαιρετάει. :rip: Δεν νομίζω να υπάρχει θέμα επισκευής. Για RMA δεν παίζει. Δεύτερο χέρι το είχα πάρει, χωρίς εγγύηση. Οπότε πάμε για νέο και μάλλον μικρότερο με τις τιμές που έχουν τα PSUs σήμερα (και να ήταν τα μόνα που έχουν ακριβύνει)....

Υ.Γ. Έψαχνα πριν λίγες μέρες για 1-2 βυσματάκια floppy, αλλά δεν είχα κάτι τέτοιο στο μυαλό μου :p

Link to comment
Share on other sites

30€+?€ για 1000W ίσως δεν θα ήταν άσχημα, αλλά δεν νομίζω να μπω σε αυτή την διαδικασία. Γέρνω λιγάκι προς chiftecι μεριά. Ανάμεσα σε CFT-750-14CS PSU και A-135 Series PSU Modular 750W 80+. Το BPS-750C που έχεις τεστάρει εσύ δεν το βλέπω στο Skroutz οπότε υποθέτω δεν υπάρχει Ελλάδα.

... ή μήπως το SilverStone Strider Series ST75F-P ? Οι μετρήσεις στο review στα "Voltage Regulation & Efficiency Tests" είναι λόγος ώστε να μην προτιμηθεί το εν λόγω PSU;

Link to comment
Share on other sites

To CFT μου έχει καεί ένα και το άλλαξα σε Α135. Γενικά φαίνεται καλύτερο.

Έχω άλλο ένα CFT ακριβώς ίδιο μηχάνημα, ελαφρώς λιγότερη χρήση, κρατάει μια χαρά.

Πιθανόν το πρώτο να είχε κάποιο πρόβλημα εξαρχής.

Α και η μητρική είναι DFI X48...(το λέω για θέματα ιδιοτροπίας μητρικής με τροφοδοτικό)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Πιθανόν να πάω για το A135 750άρη Chieftec.

Σκέφτομαι πάντως σαν εναλλακτικό σενάριο να χρησιμοποιήσω το 560άρη Chieftec που έχω τώρα σε άλλο κουτί. Δίνει 440W στην 12άρα, έχει βγει ιδιαίτερα αξιόπιστο και αν και έχω φορτωμένο σύστημα (9750, 2Χ4830 και μια 9600GT για CUDA/PhysX, μόνο ένας δίσκος και κανένα optical) έχω την εντύπωση ότι αρκεί. Βέβαια μπορεί να βρεθώ να ψάχνω και για δεύτερο PSU αργότερα...

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά τότε θα μείνεις χωρίς δευτερο pc και για να έχεις cf+physx θα πεί ότι κάποιος το χρησιμοποιεί...

Για κοιτά και στις αγγελίες...είδα νομίζω ένα 850 chieftec και ένα 750 etasis

Link to comment
Share on other sites

Ναι μάλλον δεν το έγραψα σωστά. Το OCZ ήταν πάνω στο σύστημα που περιγράφω με τις 4830 τον 9750 και την 9600GT. Το 560 ήταν στο HTPC, ψιλοσπατάλη εκεί. Το 560 δεν το έχω δοκιμάσει με τον παραπάνω συνδυασμό οπότε δεν είμαι σίγουρος πως θα τα πάει, αν τα πάει!!! Απλά μπορεί να πάρω με 30€ ένα 460άρη Coolermaster που έχει το Πλαίσιο για το HTPC και να αφήσω το 560 στην θέση του OCZ. Η λογική - αν δεν σκάσει το PSU πρώτα- είναι ότι θα μπορούσαν τα χρήματα να πάνε π.χ. σε έναν cpu χαμηλότερης κατανάλωσης και υψηλότερων επιδόσεων. Τα ίδια και για τις 4830 μελλοντικά (5770 π.χ.).

Τις αγγελίες θα τις κοιτάξω κάποια στιγμή. Με το CM θα μπορέσω να δω τι θα κάνω με μεγαλύτερη άνεση (....μέχρι να σκάσει δηλαδή και το 560 και να αφήσω τα πειράματα!!!)

Link to comment
Share on other sites

Μην πάρεις το 460...είναι απάτη (αν δεν απατώμαι).

Στην ουσία είναι 400-420. Πρακτικά καμιά διαφορά από το 400αρι...

Ναι το φαντάστηκα. Η διαφορά τους βασικά είναι στην τιμή. Αφού όλα είναι 400άρια παίρνεις το ποιο φτηνό. Με λίγα λόγια δεν το παίρνεις επειδή και καλά λέει 460W αλλά επειδή είναι ποιο οικονομικό. Θα δούμε πως θα πάει το πράγμα. Μια βόλτα από το Πλαίσιο δυστυχώς ήταν χωρίς αποτέλεσμα οπότε θα πρέπει να πάω σε online παραγγελία αν δεν πάρω από τις αγγελίες.

Link to comment
Share on other sites

Πήρα το Premier. Καλά έκανα?

1331175.JPG

Sorry δεν κρατήθηκα! :o

Τελικά παρήγγειλα το 850άρι Α135. Αν και πιθανόν δεν θα μου χρειαστεί καν το 750άρι είπα να δώσω 20€ παραπάνω μιας και το 850άρι δείχνει να έχει ίδια χαρακτηριστικά με το 1000αρι. Αντίθετα το 750άρι έχει ίδια χαρακτηριστικά με το 700άρι οπότε μάλλον σαν ...overclocked 700άρι μου φαίνεται.

http://www.chieftec.com/APS135.html

Αν πιστεύετε ότι δεν αξίζει το 850 για τον Χ,Υ λόγο, παρακαλώ ποστάρετε. :)

Υ.Γ. Για την ιστορία το 560 σηκώνει όλο το παραπάνω hardware, αλλά επειδή είδα ότι δεν του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη να πω ότι θα του τραβήξω ένα stress test με gpus/cpu στο 100% χωρίς να είμαι ψιλό σίγουρος ότι θα σκάσει, εγκατέλειψα την ιδέα να το χρησιμοποιήσω για αυτή τη δουλειά και κατ' επέκταση να αγοράσω ένα μικρό φτηνό για το HTPC.

Link to comment
Share on other sites

Μας την έκαναν τα ΕΛΤΑ μας την έκανε και η Chieftec. Το πλαίσιο δουλεύει με ΕΛΤΑ όσο υπάρχει θέμα με τα φορτηγά και ενώ περίμενα εχτές το Chieftec αυτό ακόμα δεν ήρθε. Επιπλέον φαίνεται η Chieftec να βγάζει δύο 800άρια. Ένα με 4 18άρες γραμμές και ένα με 2 20άρες και 2 30άρες. Το Πλαίσιο έχει αυτό με τις 4 18άρες.

Παίζει τελικά να πάω για 750 ή ακόμα και για 650 αν δεν βρω το πρώτο ετοιμοπαράδοτο. βαρέθηκα να περιμένω...

Link to comment
Share on other sites

Άκυρο το από πάνω όσον αφορά το 850. Πήγα στο Πλαίσιο (μιας και δεν ερχόταν αυτό) και από ότι διαπιστώσαμε εκεί το 850 έχει δύο 20άρες και 2 30άρες 12V. Τώρα όλη η Ευρώπη - τα μαγαζιά - γράφει 4 18άρες. Το γιατί δεν το ξέρω. Η ουσία είναι ότι όσον αφορά το 850 ισχύουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά στο site της Chieftec (το φυσιολογικό με λίγα λόγια).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.