Jump to content



Ταξίδι στις Η.Π.Α


geogeoland

Recommended Posts

Προγραμματίζω να παω ενα ταξίδι αναψυχής κατα κει, αρχές Μαρτίου, και θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάποια διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω.

Να σημειώσω πως διαθέτω διαβατήριο με τσιπ.

Τι άλλο χρειάζεται απο την ηλεκτρονική δήλωση στο site του Προξενείου? :-)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ που είχα πάει πέρυσι το μάρτιο είχε χρειαστεί να βγάλω βίζα άρα πήγα και για "συνέντευξη" στην πρεσβεία, τώρα πια αν δεν κάνω λάθος είμαστε στην λίστα με τις χώρες όπου απλά κανεις την αίτηση online και μετά συμπληρώνεις ότι έγγραφα χρειάζεται στο αεροπλάνο πριν προσγειωθείς(2 χαρτιά 1 για το αν μεταφέρεις μεγάλες ποσότητες αγαθών και ένα άλλο που στο "κολλαγανε" πάνω στο διαβατήριο). Δεν νομίζω να χρειάζεσαι κάτι άλλο. Επίσης δεν χρειάζεται να κανεις κάτι παραπάνω για να πας σε διαφορετικές πολιτείες. Θα ψάξω και αν βρω κάτι θα σου πω πάντως.

Link to comment
Share on other sites

Το διαβατήριο σου μόνο θες και να κάνεις την online αίτηση κάνα 2-3 μέρες πριν. Γίνεται άμεσα accept, κρατάς τον κωδικό κάπου και τυπώνεις την αίτηση.

Πας στο αεροδρόμιο και πετάς.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως δεν είχε διαβατήριο με τσιπ ή το κανόνισε πριν τις 5 Απριλίου? Γιατι απο τότε ισχύει το visa waiver για την Ελλάδα. :)

Δεν έχει σχέση το chip απλά είχε μάλλον βγάλει βίζα από πριν και πήγε έτσι.

Link to comment
Share on other sites

Όχι, αναγκάστηκε να βγάλει βίζα. Περίπου τέλη Ιουνίου πήγε.

Περίεργο αφού θυμάμαι πως εγώ την είχα βγάλει τα χριστουγενα που πέρασαν και το μαρτίου που πήγα 2 βδομάδες μετά μπήκαμε στις χώρες που δεν χρεαιζονται βίζα

Link to comment
Share on other sites

Συμωνα με το παρακατω ΔΕΝ χρειαζεσαι βιζα, αλλα πρεπει να συμπληρωσεις/εκτυπωσεις ενα εγγραφο.

GREECE: On March 9, 2010, the Department of Homeland Security designated Greece as a member of the Visa Waiver Program (VWP). Greek nationals can travel on the VWP beginning April 5, 2010. However, potential Greek travelers may apply for travel authorization approval under the Electronic System for Travel Authorization (ESTA) beginning immediately.

link

Το εγγραφο θα το βρεις εδω. Κανεις κλικ εκει που λεει Apply here. Εκτυπωνεις το χαρτι κ κατα πασα πιθανοτητα θα στο ζητησουν στο Passport Control κατα την εισοδο στην Αμερικη.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.