Nephiλiμ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2010 Επανασταση , κοροιδια ή αλλα λογια να αγαπιομαστε?
Nephiλiμ Οκτώβριος 26, 2010 Author #3 Οκτώβριος 26, 2010 Τα πρωτα δειγματα ειναι ΑΚΡΩΣ ενθαρυντικα. Με σχεδον μηδενικη επιπτωση στην αποδοση εχουμε AA αντιστοιχο περιπου με 4Χ. Μερικα τζιμανια ξεκλειδωσαν την δυνατοτητα Morph ΑΑ και για την σειρα 5ΧΧΧ (αρα εδω η ΑΤΙ θα αναγκαστει να το υποστηριξει και επισημα αφου μαλλον δεν σκοπευε να το διαθεσει για τη σειρα 5 αλλα σαν προνομιο της σειρας 6ΧΧΧ) Hρθε μηπως το τελος των τερατωδων απαιτησεων? Παραθετω εικονες που βρηκα στα ιντερνετς. Bad Company 2 ΧΩΡΙΣ ΑΑ Βad Company 2 με Morphological AA Borderlands ΧΩΡΙΣ ΑΑ Borderlands με Morphological AA Παραθετω και το εξης link για ενημερωση περι τινος προκειται. Morphological Anti-Aliasing : AMD Radeon HD 6870 And 6850: Is Barts A Step Forward?
gipinio1337 Οκτώβριος 26, 2010 #4 Οκτώβριος 26, 2010 Παντα οι απαιτησεις ενος game ερχονται με την ευγενικη χορηγια των κατασκευαστω καρτων. Marketing...Απο την αλλη δεν φαινεται και καποια ιδιαιτερη διαφορα... Πρεπει να το ψειρισεις πολυ...
Nephiλiμ Οκτώβριος 26, 2010 Author #5 Οκτώβριος 26, 2010 Θελω αποψεις και απο "διαβασμενους" (GruntGR, Petrossortep etc)
Samael Οκτώβριος 26, 2010 #7 Οκτώβριος 26, 2010 Στο BF φαινεται ξεκαθαρα παντως οτι βαζει καποιο φιλτρο που μειωνει το sharpness και θολωνει την εικονα (blur).
atiman Οκτώβριος 26, 2010 #8 Οκτώβριος 26, 2010 Δεν ξερω εαν το εχουν ανοιξει πληρως με την αλχημια στην registry.Αρα δεν μπορουμε να κρινουμε την αποτελεσματικοτητα του (εγω τουλαχιστον) συμφωνα με τα screenshot του net.Το πληρες "ανοιγμα" φερνει εκτος των αλλων και τρεις διαφορετικες διαβαθμισεις ποιοτητος στο AI catalyst...και αφορα αρκετες ακομα παραμετρους.Περισσοτερα θα μας πουν αυτοι που χρησιμοποιησαν τον ολοκληρομενο οδηγο με την πληρη υποστηριξη.
GoMaR Οκτώβριος 26, 2010 #9 Οκτώβριος 26, 2010 εννοειται πως χωρις ΑΑ ειναι πολυ καλυτερα.αυτο δεν ειναι το γνωστο ΑΑ που λεμε...αλλα ενα φιλτρο που σου θολωνει την εικονα.ειναι ξεκαθαρο πως τα juggies παραμενουν ιδια
kreach Οκτώβριος 26, 2010 #10 Οκτώβριος 26, 2010 Νice topic Neph Δεν είμαι διαβασμένος, παρόλαυτά θα αφήσω τη διαίσθησή μου να μιλήσει. Έχουμε και λέμε: (σχετικά με το πρώτο σετ πάντα) 1. Η λίμνη: Με το AFF φαίνεται πιο λεία (smooth) η εικόνα. Oπότε +1 στο MAA 2. Στο όπλο: Ισοπαλία (δεν βλέπω καμία διαφορά) 3. Στο μακρινό τοπίο (ουρανός, και από τα δύο φοινικόδεντρα και πέρα): +1 MAA 4. Στα περιξ: (αμμόσακοι, η βλάστηση πριν τα φοινικόδεντρα) ελαφρώς καλύτερα χωρίς το MAA Συνολικά καλύτερη αίσθηση έχει με το MAA, καθώς χωρίς το MAA νοιώθει κανείς πως γίνεται προσπάθεια για καλύτερα γραφικά μεν, αλλά κάπου δεν τους βγαίνει. Αυτά από μένα
Nephiλiμ Οκτώβριος 26, 2010 Author #11 Οκτώβριος 26, 2010 FYI η "θολουρα" που λετε ειναι πιο εντονη στο screenshot του Bad Company 2 αφου ο τυπος που την ανεβασε εχει ανοικτο το Bloom.Το Borderlands ειναι πιο αντιπροσωπευτικο.Θα παραθεσω και αλλα screenshots συντομα.Εdit:Διαβαστε και αυτο http://www.iryokufx.com/mlaa/
Nephiλiμ Οκτώβριος 26, 2010 Author #12 Οκτώβριος 26, 2010 Unigine 1XMSAA 8XMSAA Morphological AA ________________________________________________________ Modern Warfare 2 Χωρις ΑΑ Μorphological AA ________________________________________________________ Grand Theft Auto Χωρις ΑΑ Με Morphological AA
Petrossortep Οκτώβριος 26, 2010 #13 Οκτώβριος 26, 2010 Το mlaa είναι μια post processing τεχνική(αφότου έχει γίνει rendered η εικόνα) που μπορεί να ενσωματωθεί είτε στους drivers μιας κάρτας είτε στην μηχανή γραφικών οποιουδήποτε παιχνιδιού. Είναι δε και ακραία multithreaded διαδικασία κάτι που σημαίνει ότι ωφελείται τα μέγιστα από τις σύγχρονες κάρτες.Ο αλγόριθμος επεξεργάζεται την εικόνα σαν να ήταν δισδιάστατη και χοντρικά κάνει τα εξής:1. Εντοπίζει ανωμαλίες στη συνέχεια των πίξελ.2. Εντοπίζει τα Patterns εκατέρωθεν των ανωμαλιών αυτών.3. Αναμιγνύει τα πίξελ των γειτονικών αντικειμένων ώστε να φαίνεται μια ομαλή συνέχεια από το ένα στο άλλο.Με απλά λόγια θολώνει μόνο το περίγραμμα των αντικειμένων για να "πολεμήσει" τα jugs, αντί να κάνει blurred όλη την εικόνα. Για τους μη υπερβολικά απαιτητικούς είναι άριστη λύση, όπως άλλωστε και για τις raytracing καταστάσεις όπου το κλασσικό aa είναι ανέφικτο. Το άλλο καλό βέβαια είναι το χαμηλό υπολογιστικό κόστος, αφού ένας μονοπύρηνος 3αρης μπορεί να επεξεργαστεί μέχρι 20μεγαπίξελ/sec, δηλαδή 10 καρέ περίπου/sec. Λίνκς:http://visual-computing.intel-research.net/publications/papers/2009/mlaa/mlaa.pdfReal-Time Rendering · Morphological Antialiasing[TIPS] What is the Morphological Anti-Aliasing (MLAA)? - 3D Tech News, Pixel Hacking, Data Visualization and 3D Programming - Geeks3D.comΚατά πάσα πιθανότητα θα το δούμε και για παλιότερες κάρτες, έστω και με μόντες.Υ.Γ: Μακάρι Neph να εξαρτιόνταν οι απαιτήσεις μόνο από τα φίλτρα. Παλιά αυτό συνέβαινε, αλλά τώρα με τα ssao, hbao κτλ δεν σωζόμαστε.
sebastian Οκτώβριος 26, 2010 #14 Οκτώβριος 26, 2010 Καλό μου φαίνεται, ειδικά για μένα που θέλω όσο πιο ψηλά τα fps...Δηλαδή η πτώση ποσο είναι ? μηδενική?
Petrossortep Οκτώβριος 26, 2010 #15 Οκτώβριος 26, 2010 Η τεχνολογία είναι παρμένη από τον κόσμο της ψηφιακής φωτογραφίας seb. Φαντάζομαι θα ξέρεις τα εργαλεία του corel draw και άλλων πακέτων που σε βοηθάνε να κόψεις/απομονώσεις κάποιο αντικείμενο με ακρίβεια.
Nephiλiμ Οκτώβριος 26, 2010 Author #16 Οκτώβριος 26, 2010 Η τεχνολογία είναι παρμένη από τον κόσμο της ψηφιακής φωτογραφίας seb. Kαι απο τις κονσολες! Σε περιπτωσεις οπως το Grand Theft Auto ειναι life(+eyes)saver Ορεστη διαβασε παραπανω για τις επιπτωσεις σε αποδοση.
Eddie Οκτώβριος 26, 2010 #18 Οκτώβριος 26, 2010 Γενικότερα είναι χρήσιμο για παιχνίδια που δεν υποστηρίζουν aa ή για λόγους επιδόσεων που δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κλασσικό aa. Απ' ότι διάβασα λένε ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιείται χωρίς aa γιατί τότε δεν βρίσκει εύκολα τις διαφορές με αποτέλεσμα να θολώνει την εικόνα περισσότερο απ' ότι χρειάζεται.Το δοκιμασα και γω στην 4850 καθώς το ήθελα κυρίως για το starcraft, αλλά το αποτελεσμα δεν ήταν καλό καθώς είχα αλλοιωμένα χρώματα, πιθανόν γιατι χρειάζεται direct compute 5.0 και η κάρτα μου έχει 4,1. Ωστόσο στο καινούριο star wars δούλευε μια χαρα, αν και φαινόταν ότι είχε λίγο παραπάνω bloom το παιχνίδι. Απ' ότι διάβασα και γω δεν έχει το επιθυμητο αποτέλεσμα για όλα τα παιχνιδια. Επίσης είναι καλό απο τον catalyst να μην αφήνετε επιλεγμένο στο aa το use application settings καθώς τα κάνει χειρότερα.edit : Για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να εγκαταστήσει το 10,10 hotfix, και μετά να κατεβάσει απο εδώ το αρχειο και να το κάνετε import στη registry. (Το αρχείο το φτιάξανε κάτι παιδιά στο guru3d). Κάντε ρεσταρτ και μετα πρέπει να υπάρχει η επιλογή στον catalyst. Aν όχι, ανοιξτε τη registry και βρείτε όλα τα MLF_NA και βάλτε τα στο 0. (πρέπει να ναι 5-6) . Ξανακάντε ρεσταρτ και λογικά μετά πρέπει να εμφανίζεται η επιλογή.
atiman Οκτώβριος 26, 2010 #19 Οκτώβριος 26, 2010 Αμ δεν παει ετσι..ΠΧ, στο συγκεκριμενο αρχειο δεν βλεπω επιλογη για crossfire setups και πουθενα λογος για το EQAA.
Eddie Οκτώβριος 26, 2010 #20 Οκτώβριος 26, 2010 Αμ δεν παει ετσι..ΠΧ, στο συγκεκριμενο αρχειο δεν βλεπω επιλογη για crossfire setups και πουθενα λογος για το EQAA. Tι ακριβώς δεν κατάλαβες? Ο τίτλος λέει morphological anti-aliasing, αυτό ζητήσαμε απο κάποια παιδιά στο guru3d για να το δοκιμάσουμε, και αυτήν την επιλογή μας έδωσαν. Δεν ζητήσαμε να μας φτιάξουν ολόκληρη σουιτα. Αυτό ζητήσαμε και τα παιδιά που μπορούσαν, πολύ γρήγορα μας βοήθησαν.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.