Jump to content



αλλαγή επεξεργαστή - η γνώμη σας


biker

Recommended Posts

Παιδιά είμαι καινούργιος στο φόρουμ (και στους η/υ) και θα μου ήταν πολύ χρήσιμη η βοήθεα σας.Είχα αγοράσει εδώ και κάτι χρόνια έναν Ρ3 600ΕΒ και τώρα τελευταία άρχισα να ασχολούμαι... Θέλω όμως να αντιγράψω και κάνα DVDάκι οπότε μάλλον πρέπει να αναβαθμιστώ!!!:D

Για να μην τα πολυλέω σκέφτηκα να μεταπηδήσω στην AMD λόγω κόστους αλλά και γενικά αξιοπιστίας.Δεν θέλω όμως να ξεπεράσω τα 320-340 ευρώ για cpu-μητρική-μνήμη κσι DVDR.

Σκέφτομαι λοιπόν να αγοράσω τα εξής:

Motherboard: Asus A7N8X-X

Cpu: Athlon XP 2,6

Μνήμη: 256 Pc2700 ή 3200:( (μπας και τον ανεβάσω λίγο αργότερα)

και ένα DVDR μέχρι 120 ευρώ (NEC ND 2500 A BULK ίσως)

Κάρτα γραφικών δεν θα αλλάξω μιας και η voodoo3 καλά κρατεί (δεν είμαι και gamer).

Όλες οι γνώμες δεκτές, thanx... εκ των προτέρων!!!:)

Link to comment
Share on other sites

Το ότι δεν είσαι και Gamer σημαίνει ότι δεν παίζεις καθόλου 3D παιχνίδια??

Γιατί τότε μόνο δεν χρειάζεσαι άλλη κάρτα γραφικών.

Αλλά το πρόβλημα δεν είναι εκεί

Να υποθέσω ότι η κάρτα σου είναι 2ΧAGP?

Τότε θα συναντήσεις προβλήτα καθώς αυτές οι κάρτες δεν μπορούν να προσαρμοστούν στις μητρικές που υποστηρίζουν μόνο AGP4X,8Χ και δεν υπάρχουν πλέον μητρικές που να υποστηρίζουν αυτές τις κάρτες και να δέχονται τους υπάρχοντες επεξεργαστές.

Η ασυμβατότητα οφείλεται στο ότι οι κάρτες που υποστηρίζουν AGP2X ΄θέλουν για την τροφοδοσία τους 3,3V ενώ αυτές που υποστηρίζουν AGP4X,8X τροφοδοτούνται με τάση 1,5V

Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι μία κάρτα AGP2X δεν θα δουλέψει σε μία μητρική που έχει σαν νορμάλ τάση τροφοδοσίας της AGP τα 1,5V και αυτή είναι η παγίδα καθώς η καταστροφή της μητρικής ή της κάρτας γραφικώς έρχεται μετά από λίγες ώρες εργατιάς αν δεν έχει κωλύσει ο υπολογιστής πρώτα

Από την άλλη μπορεί να είσαι τυχερός και η κάρτα γραφικών σου να είναι PCI οπότε δεν τίθεται θέμα συμβατότητας

Αν πάντως χρειαστεί να αλλάξεις κάρτα γραφικών μία φτηνή λύση είναι η Ati radeon 9200 πιστεύω ότι μπορείς να την βρεις και σε τιμές κάτω από 60ευρω

Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι η σύνθεση σου είναι αρκετά καλή με εξαίρεση τα 256MB μνήμης ram τα οποία είναι οριακά για την χρήση προγραμμάτων στα Windows XP.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό με την κάρτα δεν το ήξερα καν φίλε kaynd thanx! που το ανέφερες, για το θέμα της μνήμης επίσης νομίζω ότι έχεις δίκιο. Λές να το ζορίσω λίγο και να πάρω 512 pc3200; Τώρα μιας και δεν είμαι πολύ σχετικός αν τα μεαχειρισμένα είναι και....Ζορισμένα!!!! (ιδίως η cpu) μήπως μπλέξω περισσότερο;

Link to comment
Share on other sites

Ε δεν έχεις και άδικο που ανησυχείς για το πιεσμένο Hardware

Αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων τα προϊόντα έχουν μεταχειριστεί τόσο λίγο που έχουν ακόμα την εργοστασιακή εγγύηση τους (αρκεί ο προκάτοχος τους να σου δώσει την απόδειξη αγοράς) μιλάμε για ουσιαστικά καινούρια!

Όσο για τη μνήμη πιστεύω ότι πράγματι πρέπει να το ζορίσεις για ν πάς στα 512.

Τώρα όσο για το pc2700 ή pc3200

Δεν έχω δει διαφορές στην τιμή οπότε γιατί να μη πάρεις 3200?

Link to comment
Share on other sites

Η ΑΤΙ που πρότεινες είναι όντως καλή περίπτωση και...οικονομική!:D . Με την extra μνήμη όμως (που κι εγώ πιστέυω είναι σημαντική) και τα υπόλοιπα φτάνω τα 450 ευρώ, καμμιά 100αριά παραπάνω απ' το budget μου για τώρα... Ίσως περιμένω λιγάκι όπως μου είπες kaynd :) thanx!

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά. να κάνω και άλλη μια ερώτηση; Επειδή για να πάρω κάτι καλό (σε athlon) μάλλον πρέπει να περιμένω λίγο, αν πάρω μόνο το dvd-r θα μπορώ να κάνω αντιγραφές με τον 600άρι χωρίς προβλήματα buffer underrun;Θα αντέξει το πιτσιρίκι:D ή είναι μάταιος ο κόπος;

(έχω ήδη 640ΜΒ ram και dvd-rom και ο P3 μπορεί να τρέξει στα 650Mhz):D Τι πιστεύετε;

Link to comment
Share on other sites

Αν τα χρήματα είναι πρόβλημα, για σύστημα με Athlon εγώ θα κοίταγα γιά τα εξής :

AMD Duron 1.6-1.8 ( 40-60 Ευρώ, σκοτώνονται στο overclock )

Epox 8KRA+ ( 70-90 Ευρώ, φτηνό, πλήρες, καλό για λογικό overclocking )

1Χ512 Pc2700 RAM ( Samsung ή Winbond chips, για λειτουργία στα 200MHz εύκολα )

VGA Geforce 4 Ti4X00 ( όλο και κάποια θα βρεις στα μεταχειρισμένα πιστεύω, κάτω από 100 Ευρώ αν ασχολείσαι με παιχνίδια καθόλου, ειδάλλως βρίσκεις και Radeon 9200/Geforce FX5200 με 30-40 Ευρώ πιστεύω )

DVD+/-RW NEC 2500A Bulk ( απλά πολύ καλό )

Και δεν θα έχεις πρόβλημα αν ο σκληρός σου έχει ένα αξιοπρεπές Data Transfer Rate.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Grace [Χθες, στις 21:20]

1Χ512 Pc2700 RAM ( Samsung ή Winbond chips, για λειτουργία στα 200MHz εύκολα )

Συμφωνώ με την Grace.

Εκτός από την μνήμη

Γιατί όσο κι αν φαίνεται κουφό τώρα πια οι pc 2700 και οι pc3200 κάνουν ακριβώς τα ίδια λεφτά!... οπότε γιατί να πάρεις 2700 και να τη δουλεύεις αργότερα στα 400MHz? Και να μη πάρεις κατ ευθείαν τις τετρακοσαρες?

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από kaynd [Σήμερα, στις 08:56]

Εκτός από την μνήμη

Γιατί όσο κι αν φαίνεται κουφό τώρα πια οι pc 2700 και οι pc3200 κάνουν ακριβώς τα ίδια λεφτά!... οπότε γιατί να πάρεις 2700 και να τη δουλεύεις αργότερα στα 400MHz? Και να μη πάρεις κατ ευθείαν τις τετρακοσαρες?

Εδώ έχουν αξιοσημείωτη διαφορά. Βέβαια αν είναι έτσι και μιλάμε πάντα για την ίδια κατηγορία ( όχι συγκρίνοντας Winbond και Samsung με Pc3200 Unbranded ) σίγουρα καλύτερα οι Pc3200.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι θα σου πρότεινα αυτά:

Motherboard: α)ASRock K7S8XE+=~62 ή β1)Abit NF7=~83 ή β2) MSI KT6V-LSR=~83

CPU: Barton 2500+ ~85

RAM: α)256MB PC3200=~50 ή β) 512MB PC3200 ~100

DVD-R: Toshiba SD-R5112=~78 ή NEC 2500+~115

Graphics: Gigabyte 9200 R9264D=~55

Το πακετάκι α) σου κοστίζει περίπου 320 και το β) περίπου ~440

Τo οικονομικό α) θα σε βγάλει μια χαρά για αρκετό καιρό πιστέυω με την προυπο΄θεση όμως οτι θα πάρεις και άλλα 256ΜΒ RAM όταν πέσουν οι τιμές (να κάνεις και dual DDR αν πάρεις nForce2), γιατί τον μήνα αυτό πήραν αρκετά πάνω (~15-20%).

Δε προτείνω βέβαια τυχαία αυτά.

Την ASRock (division της Asus για να χτυπήσεις τους φθηνούς κατασκευαστές) την έχω δει σε πολλά reviews και ξένα fora και δηλώνουν ενθουσιασμένοι!

Πρoτιμώ τον 2500+ λόγω multiplier.

Για RAM μάλλον κάτι σε Samsung, TwinMos ή Kingston ValueRam...

To Toshiba μου αρέσει και το προτείνω γιατί ξέρω 2 που το έχουν και γράφει μια χαρά. Είναι άψογο reader και πολύ φθηνό. Δε ξέρω αν αξίζει να δώσεις πολλά λεφτά σε DVD-R εν'όψει dual layer και ταχύτητες single layer 12χ και 16χ (που έχουν ήδη παρουσιαστεί από LG, Philips, Plextor και άλλους...). Κι εγώ DVD-R 4x έχω και είναι μια χαρά. Σε 14 λεπτάκια το έχει κάψει. Δε νομίζω τόσο σημαντικό το κέρδος των 4-5 λεπτών όταν η διαφορά τιμής είνια σημαντική και τα δισκάκια 8χ δεν είναι και τόσο προσιτά....

Μπορείς βέβαια να τα συνδυάσεις και να βρεις αυτό που σε βολεύει πιο πολύ...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.