Jump to content



+- 16/9 και 16/10


aggelopas

Recommended Posts

Μερικα εμπειρικα πραγματα που εχω παρατηρησει -δεν ξερω αν παραλειπω καποια αλλα-.

-Μια 24ρα 1080 απεπαντι σε μια 24ρα 1200 δειχνει μικροτερη. Και ειναι μικροτερη η επιφανεια εργασιας της.

-Η 1200 εχει μικροτερο dot pitch που σημαινει οτι σε οθονες ιδιας διαγωνιου, βλεπεις μικροτερα τα γραμματα αποτι στην 1080

-Η 1080 εχει native full HD αναλυση, ενω η 1200 για να παιξει μια full HD ταινια θα εχει κενα πανω κατω, η εναλλακτικα θα παραμορφωνεται για να γεμισει πληρως την οθονη.

-Η 1200 ειναι πολυ καλυτερη για ebook reading/word/internet browsing καθως μεγαλυτερο ευρος στο υψος, σημαινει λιγοτερα scroll downs στο browsing. Και περισσοτερη πληροφορια/σελιδα.

-Η 1080 ειναι πιο ανετη για να δουλευεις ταυτοχρονα πολλα παραθυρα μαζι, μιας που ειναι πιο πλατια και χωραει περισσοτερα-Αν παιζεις παιχνιδια, τοτε η 1200ρα εχει αρκετα μεγαλυτερες απαιτησεις απο το συστημα σου και ιδιαιτερα απο την gpu, λογω υψηλοτερης αναλυσης. Η 1080ρα αντιθετως εχει χαμηλοτερες hardware απαιτησεις.

-Οι 1200ρες σπανιζουν σιγα σιγα και τεινουν να ειναι ακριβοτερες,.

-Οι 1080 καθιερωνονται, ειδικα στις entry μαι mid level κατηγοριες οθονων, οπως επισης και σε διμαετρους ως τις 24''.

Προσωπικα, θα θελα να εχω μια 27ρα 1200, αλλα οχι μια 23ρα για την οποια θεωρω πιο καλο το 1080.

Link to comment
Share on other sites

σκεφτομαι για την dell την 2410 που ειναι η μονη απο τις μεγαλες της dell με 16/10 γιατι η 27αρα αποκλειστηκε λογω μικρου πιτς, αλλα εχω βαρεθει τις μαυρες μπαρες πανω κατω στην 22αρα μου.

Link to comment
Share on other sites

ποιες μαυρες μπαρες πανω κατω??

Η ιδεα να βλεπεις να βλεπεις ταινιες (περι αυτου δεν προκειτε?) σε κανονικη τηλεοραση κανονικων διαστασεων ή ακομα και σε projectora δεν παιζει??

Πχ Panasonic TX-P42U20E 42" - Skroutz.gr

Ti ακριβως σκεφτεσαι να αγορασεις και για ποιο σκοπο(χρηση)??

Link to comment
Share on other sites

Βασικα ηθελα να μεγαλωσω λιγο την επιφανεια εργασιας μου καθως και να ξεφυγω απο το ζουμ ιν στις ταινιες λογω μαυρων μπαρων.

Προκειται για δωματιο και δεν χωραει 42αρα, λεφτα δεν θα ηθελα να ξεφυγω απο τα λεφτα της 24αρας dell, θεωρωντας την 27αρα υπερβαση που θα γινοταν λογω μεγεθους και ποιοτητας αλλα απορριφθηκε.

Σκεφτομαι μια 32αρα φθηνη lg-samsung 1080 τηλεοραση και να κρατησω παραλληλα την υπαρχουσα, αλλα με ανησυχουν οι καθετες γωνιες θεασης (δεν τις εχω δει απο κοντα) γιατι θα μπει στο ντοιχο και θα πρεπει να βλεπω οκ απο καρεκλα (κοντα-ψηλα) και απο κρεβατι (μακρια-χαμηλα)

(μαρεσει και το πλασματακι που εβαλες τωρα, αλλα θα προσπαθησω να πειθαρχησω πριν γκρεμισω ραφια και τοιχους))

εντιτ2. σκεφτομαι οτι μια 42" θα ηταν πολυ κουραστικη για χρηση και σαν επεκταση του desktop οποτε μενουμε απο 32 και κατω.

Link to comment
Share on other sites

ειναι πολλα....απο που να ξεκινησω??:p

Σε ταινιες 2.35-1 κανεις παλι zoom in???

Μια χαρα χωραει 40-42 σε δωματιο.Οκ..δεκτον ...χωροταξικα πρεπει να βρει το χωρο της μαζι με τα υπολοιπα πραματα...αλλα αν το λες για αποστασεις ειναι πραγματικα μια χαρα.

Περι χωροταξιας...ειναι και θεμα συμβιβασμου-υπομονης-θυσιας.(πχ αυτο δε μου χρειαζεται πια στο δωματιο φευγει για να μπει η TV).

Και εγω καποτε με 24αρη ξεκινησα αλλα 5 μηνες μετα χωρεσα μια χαρα και 40αρα στο δωματιο.

Βεβαια δεν τη χρησιμοποιω για να μεγαλωσω την επιφανεια εργασιας..., λειτουργει ως επι το πλειστον για να προβαλλει ταινιες.Οποτε και δεν ξερω/εχω να πω κατι παραπανω επ αυτου.

(προτιμω παντως ΜΙΑ οθονη με μεγαλυτερη αναλυση παρα 2 με μικροτερη..Πχ με δελεαζει η 2711 αρκετα θα ελεγα λογω αναλυσης και μονο.Αλλα οπως ειπα ειναι προτιμησεις του καθενος αυτα και οποτε δεν εχω κατι αλλο να πω επ αυτου).

εδιτ

Μιας και εχεις 22αρα...παρε την 27αρα dell.Oριζεις μεσα απο win διαστασεις/fonts απο εικονιδια/μενου/μπαρες και οτι αλλο υπαρχει χωρις να καταφυγεις στο μπακαλιστικο large dpi.

Για μενα παλι δε κανει για ταινιες...μιας και σε τετοια θεματα το μεγεθος βοηθαει...αλλα σιγουρα ειναι καλη overall λυση απο 22αρη (μαλλον TN) που εχεις.

Link to comment
Share on other sites

κανω τοσο ζοομ ωστε να καλυπτει περισσοτερη οθονη μεχρι το σημειο που δεν χανω πολυ απο την εικονα.

για 2,35 ομως και παλι οι 16/9 αναλογια δεν ειναι καλυτερη? (θα εχει μεγαλυτερη επικαλυψη)

σιγουρα ειναι οκ μια 40-42αρα αλλα εγω εχω διαθεσιμο χωρο 50 εκατοστων πανω απο την τωρινη οθονη μου για να μπει στον τοιχο.

αυτο που σκεφτομαι ειναι οτι με την αναλυση που εχει η 27αρα θα επιβαρυνει σημαντικα την 4890 μου, γιατι σιγουρα θελω να τη χρησιμοποιησω σαν επεκταση του desktop και γι΄αυτο σκεφτομαι σαν χρυση τομη 32αρα φθηνη και μελλοντικα αντικατασταση της ΤΝ μου με καποιο 24αρι dell. Ωστοσο με προβληματιζει να μην κανει σκοτεινιασματα η φθηνοτιβι με την αλλαγη γωνιας θεασης.

Link to comment
Share on other sites

Για μενα ...οσο αναφορα τις ταινιες δε με νοιαζει η αναλυση...ουτε και οι αναλογιες.

Εκεινο που προτιμω ειναι να εχω οσο το δυνατον μεγαλυτερη διαγωνιο.

Τωρα για επεκταση που λες και κωλυομενα...υποθετω μονο σε παιχνιδια θα το συναντησεις...Ακομα και σαν αναλυση η 27αρα πρεπει να ειναι ζορικη απο μονη της.

4890 εχω και εγω...αλλα δε τρελλαινομαι πλεον για παιχνιδια ...

Πριν καμποσο καιρο απλα καλυπτα με αυτα τον ελευθερο χρονο μου....τωρα ουτε αυτο δεν κανω.

Εναλλακτικα πουλα το TN ..παρε το 2711 και οποτε μπορεσεις παρε dedicated "μονιτορ" για ταινιες..

Θα το ευχαριστηθεις απο ολες τις αποψεις.

H καρτα ερχεται και παρερχεται ...το καλο μονιτορ μενει.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.