Jump to content



MOO2 και RRTycoon σε Win7/64


neuromancer

Recommended Posts

Έχει καταφέρει κανείς να τρέξει σωστά τα Master of Orion 2 και RailRoad Tycoon II σε Win7 (32 ή 64)?

Υπάρχουν αναφορές στο web για αντικατάσταση ενός χαμένου DLL (dplay.dll - direct play?) από το DirectX 9 λογικά, με ισοδύναμο (dplayx.dll) που υπάρχει σε κάποιο folder των win7. Δεν είδα φως με τη λύση στο MOO2 που δοκίμασα. Το game έβγαινε με λάθος χρωματική παλέτα και συνήθως κολλούσε άσχημα και έριχνε όλο το PC (reboot).

Αυτή η λύση αναφαίρεται σε πολλά site και μάλιστα είναι από την εποχή των Vista αν κατάλαβα καλά. Πολλοί λένε ότι δούλεψε αλλά σε μένα δε φαίνεται να θέλει.

Καμιά άποψη επί του θέματος?

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω ψάξει πολύ αλλά δεν έχω καταφέρει και τίποτα...

Ευτυχώς έχω ένα παλιό laptop pentium 3 με XP και παίζω εκεί.

Σε Vista και 7 δεν τα έχω καταφέρει.

Για ΜΟΟ2 τα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης κυκλοφορεί μια μαγκιά (script) που πρώτα κλείνει τον Windows Explorer και μετά τρέχει το ΜΟΟ, διορθώνοντας έτσι το πρόβλημα με την λάθος χρωματική παλέτα, πλην όμως το game κολλάει παρακάτω όταν πάει να παίξει το πρώτο animation (με το σήμα της simtex).

Επίσης παίζει ένα σενάριο που τρέχουν την DOS έκδοση σε DOSbox αλλά δεν έχω δοκιμάσει.

Και η ερώτηση είναι: αν στησουμε ένα virtual winXP στα 7άρια και δοκιμάσουμε εκεί μέσα δεν θα είμαστε οκ?

Link to comment
Share on other sites

Καποτε είχα κρατήσει ένα Amstrad PC 1640 μόνο και μόνο για να παίζω "Sun Tzu: The ancient art of War". Βλέπω να κρατάω και το παλιό PC με τα XP που το έχω δώσει για web machine δανικό σε ένα σόι. Θα το κάνω MOO2 και RRT machine.

Θέλει ψάξιμο. Δεν μπορεί.... όλο και κάποια λύση θα υπάρχει. Απλά δεν μπορώ να πειραματιστώ εκτενώς γιατί στα κρασαρίσματα θέλει να κάνει check το RAID και γίνεται σπαστικό (και χρονοβόρο) το όλο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.