Jump to content



MSI P43T-C51


trib

Recommended Posts

Χμμμ αντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα

Έχω 4 DDR2 μνήμες 1GB , ίδιες.

Αν "φορέσω" τις οποισδήποτε 2 από αυτές, σε οποιοδήποτε memory module, το pc bootarei κανονικά.

Αν τολμήσω να βάλω την 3η η 4η μνήμη, το pc δεν bootarei, ούτε καν στο αρχικό post. Απλά "παίρνει" ρεύμα.

Τι συμβαίνει ;

Είδα κάποια BIOS Update που αναφέρουν το "memory module" και μόνο, αλλά δεν θέλω να μπω στη διαδικασία flashing αν συμβαίνει κάτι άλλο, πχ δυσλειτουργική mo-bo.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

ακριβως το ιδιο προβλημα ειχα αντιμετωπισει κ εγω με την ιδια μητρικη . αλλα εμενα το εκανε με 2X2 gb , οι μνημες ηταν οκ αλλα στην mobo δεν επαιζαν , αλλα 1X2gb k 1X1gb επαιζε . κ οταν το πηγα στο plaisio μου ειπαν οτι δεν αντεχει το chipset.

Link to comment
Share on other sites

α ωραία :)

το bios update άκυρο τελικά, κοίταζα στη σελίδα της P43-C51 και όχι P43T

Δηλαδή δεν μπορώ να κάνω χρήση της εγγύησης ; Από τη στιγμή που λέει maximum 16GB ;

Κοίτα ρε φίλε σε ποια περίπτωση έπεσα. Τελικά εσύ την άλλαξες;

Link to comment
Share on other sites

Βασικά αν την έχεις ακόμα, έβγαλα άκρη (και σε ενδιαφέρει φυσικά να βάλεις 2GB ακόμα μνήμης).

Έβαλα 0.01v παραπάνω μέσα από τα bios και "έπαιξαν" και οι 4. Από 1.80v το πήγα 1.81v. Τώρα δεν ξέρω τι παίζει αν έχεις κάνει κανα o/c (και btw το easy o/c switch που έχει πάνω στη mobo το έχω στο default).

Link to comment
Share on other sites

αν θυμαμαι καλα ειχα δωσε λιγο πιο πανω στις ραμ αλλα κ αρκετο στο north αλλα δεν εκανα δουλεια . επισης εμενα κανει κ κατι αλλο τρελο vdroop . οταν ομως χρησιμοποιω την λεξη τρελο το εννοω . να δινω 1,3 στον cpu real απο cpuz κ under load να δινει 1,18 . επειδη την χρειαζομαι τωρα κ ειμαι επαρχεια δεν θα ασχοληθω αλλα τα χριστουγεννα η πρωτοχρονια που θα παω στο πατρικο μου θα αλλαχθει .

Link to comment
Share on other sites

δεν θυμαμαι πιο ακριβως εχω γτ το εχω βαλει καιρο τωρα . δοκιμασα ολους τους πιθανους συνδιασμου αλλα δεν ειχα βγαλει καρη . το περιεργο ειναι οπως ειπα κ πιο πανω οτι με 2 dimm παιζει αλλα οχι με 2X2 με 2Χ1 παιζει μια χαρα .

Link to comment
Share on other sites

απο τις πιο ιδιότροπες mo-bo που έχω αγοράσει εδώ και πολύ καιρό είναι αυτή. αφού να φανταστείς ούτε το floppy μου έβλεπε και έπρεπε να μπω στα bios να το κάνω enable , δηλαδή πολύ κακό για το τίποτα. θέμα "ρεύματος" πρέπει να είναι και το δικό σου προβλημα πάντως. αν και με παραξενεύει το γεγονός ότι με 2 χ 2 δεν παίζει. πολύ random κατάσταση. αν μπορούσες να βρεις 4 χ 1 gb και να δοκιμάσεις με 1.81v.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.