Jump to content



8085 simulator


daemon13

Recommended Posts

To keil μVision δουλεύει και σε x64 Seven αλλά δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει στη λίστα του ο 8085.

Πάντως αν πατήσεις στο google 8085 simulator θα σου βγάλει αρκετά αποτέλεσματα. Μεταξύ αυτών υπάρχουν και αυτά (π.χ) που έχουν οδηγίες για τους "vista & Seven users..."

Και βασικά, συνήθως δουλεύουν όλα αν ρυθμίσεις την συμβατότητά τους και τα τρέξεις ως διαχειριστής.

Link to comment
Share on other sites

Τσέκαρε και ένα ελληνικό πρόγραμμα, το TSIK Microlab Simulator. Το έγραψε ένα παλικάρι σαν διπλωματική στη σχολή μου. Ουσιαστικά προσομοιώνει ένα βαλιτσάκι 8085 που χρησιμοποιείται στα πλαίσια του εργαστηρίου και για input έχει διακοπτακια και output led και οθόνη 7seg. Έχει μερικά μικρά bugάκια επειδή έχει να συντηρηθεί από τότε που το έγραψε το παιδί αλλά είναι ήσσονος σημασίας. Επειδή το site του μαθήματος από ότι είδα δεν δέχεται login σαν επισκέπτης, βρήκα αυτό το link για να το κατεβάσεις:

http://www.cs.ucy.ac.cy/~tsik/Microlab/setup.zip

Είναι γραμμένο σε .ΝΕΤ 1.1 άρα για να τρέξει χρειάζεται να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις το .ΝΕΤ Framework 1.1. Στα windows 7 επίσημα από ότι κατάλαβα δεν υποστηρίζεται και όταν πας να το βάλεις "γκρινιάζει" αλλά βάλ' το κανονικά. Έπισης, μετά βάλε και το SP1 του .NET 1.1 και θα είσαι μια χαρά.

Έδω θα βρεις κάτι σαν mini-manual του προγράμματος:

http://www.cs.ucy.ac.cy/~tsik/Microlab/manual_gr.pdf

Αν χρειαστείς καμμια βοήθεια εδώ είμαστε. :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.