Jump to content



asus maximus formula και καμένο τροφοδοτικό


xaotikos

Recommended Posts

Λοιπόν έχω το εξής πρόβήμα.

Έχω ένα σύστημα με Q6600@3GHz και 8gb corsair dominator@1066 με την παραπάνω μητρική. Πριν λίγο καιρό έκανε ένα τσαφ και κάηκε το τροφοδοτικό (seasonic 650). Μου στείλανε το καινούριο modular Seasonic 650W και ξαναέστησα το pc από την αρχή. Το μόνο που άλλαξα ήταν οι θέσεις στα SATA καλώδια.

Έβαλα το 8pin στην cpu, το 24άρι στην motherboard και σύνδεσα σκληρούς κλπ. Δίνοντας ρεύμα στο σύστημα, ανάβουν κανονικά όλα, τα leds στην μητρική πράσινα όλα και κανένα μπιπ για διαγνωστικά. ΑΛΛΑ αντί το σύστημα να δουλέψει για 3-4 δεύτερα, να κάνει μια παύση και να ξαναρχίσει κανονικά συνεχίζοντας το bootάρισμα (έτσι έκανε πριν), ξεκινάει και οι ανεμιστήρες δουλεύουν ασταμάτητα και δεν παίρνω τίποτα στην οθόνη.

Για πείτε καμιά ιδέα? Λέτε να κάηκε η cpu ή το motherboard στο κομμάτι που αφορά την cpu? Το ανεμιστηράκι στην κάρτα γραφικών δουλεύει κανονικά.

:hmm::hmm::hmm:

Link to comment
Share on other sites

Είχα κάνει άπειρα clear CMOS και restart βγάζοντας πρίζες κλπ.

Τελικά:

Έβγαλα τις 2 μνήμες και άφησα τις άλλες 2. ΩΩΩΠ άνοιξε. Λέω θα φταίνε ή οι μνήμες ή τα slot. Πάω τις ΙΔΙΕΣ μνήμες στα άλλα 2 slot. Ανοιξε πάλι. Άρα λέω μάλλον μνήμες φταίνε.

Βάζω τις ΑΛΛΕΣ μνήμες. Ανοίγει κανονικά. Τις βάζω τελικά όλες μαζί. ΩΩΩΩΠ παίζει τζάμι.

Ε του τραβάω και ένα clockάρισμα στα 3.2 και πάμε πάλι εκεί που το είχαμε πριν καει το PSU :dance3:

thanx για την βοήθεια πάντως

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.